83

АНАЛизаторите 2

преди 8 години

Ердоган се опита да се скрие зад НАТО, а Алиансът нямаше друга алтернатива, освен да застане зад Турция! В противен случай край с Пакта. Сега, обаче ВВС на РФ ще си прикрива самолетите и (нормално) ще стреля по всяка евентуална заплаха. При нов "инцидент" и евентуално сваляне на турски самолет, НАТО ще бъде въвлечено в пряка война с РФ... И така има огромна вероятност амбициите на Ердоган за Велика Турция да доведат до нова световна война, а България, като член на НАТО, ще помага на ОСМАНЦИТЕ!!!

82

АНАЛизаторите

преди 8 години

Че РФ нарушава небето над Турция - прави го, но и че турците свалиха самолета не с идеята да се "защитят" - също е вярно! Русия подпомага кюрдите в Сирия, които воюват срещу радикалните течения (в случая ИДИЛ, но не само). От своя страна, "силни" кюрди в Сирия, означава засилване на сепаратистките амбиции на братята им в Турция, което е заплаха за стабилността и единността й. За това и турците въоръжават "туркоманите" (разбирай етническите турци) и се опитва да смаже кюрдите и помагащите им. :)

81

Анонимен

преди 8 години

До АнонименА ти си най-велик и умен! Пуу...

80

георги

преди 8 години

Чета коментарите И каква голяма грешка е закриването на Белене и Скравена колко много предатели на България

79

Разбирачев

преди 8 години

Сравнителния ви тест дори да е верен е напълно неуместен.Първо Су-24 е нямал въоръжение въздух-въздух по простата причина че с американците така се разбраха за да не стават инциденти.От тук нататък всякъкви писани стават абсурдни.Все едно на боксов мач единия боксьор да извади пистолет и да застреля другия-НОКАУТ нали.Именно това бе целта на Ердоган.Сега при С400 и Су30 и 35 никакви самолети от НАТО няма да наближат Сирия и оцеляването на ИДИЛ става възможно.Нечестна игра?Честно играят слабите

78

Наблюдател

преди 8 години

Сравнението правено в статията е уместно колкото такова за товарен камион и Ферари

77

Анонимен

преди 8 години

До 31 много си прав историята го доказва,особено във виетнам.

76

цирк

преди 8 години

Без мислено сравнение. Достатъчно е да се знае че единия е изтребител и носи 12 тона товар, а другия е бомбардировач и носи 43 тона товар и за това се придружава от изтребители, като такива са липсвали при свалянето на СУ-то защото не са очаквали че ще му се стреля от към гърба и то от страна която уж се бори с ИД пък им доставя оръжие.

75

аз

преди 8 години

Когато преди години F-14 свалиха два Mиг23 край бреговете на Либия, на русофилите пак не им харесваха сравненията и пак било нечестно и от засада, и в гръб, и т.н.Когато си наакан не е добре да търсиш кой ти е акал в гащите. Не знам и в момента руснаците защо го правят. Ако СУ-то си беше летяло в Русия, а не по границата с Турция, със сигурност още щеше да е цяло.

74

Анонимен

преди 8 години

Русия е въздух под налягане. Преброяването през 1916 показва, че Русия има над 180 милиона население, но благодарение на комунизма, днес тя е с около 40 милиона по-малко, докато прирасът на населението в световен мащаб е около 5 пъти. Икономическото й изоставане е още по-голямо и военните разходи са воденичният камък, който тегли руснаците към мизерията и разрухата. Амбициите й пък я противопоставят фатално на всички останали и самоизолацията я обрича на стагнация и допълнителен регрес.

73

Анонимен

преди 8 години

Какви са тези простотии? Кой казва, че изтребител и бомбардировач могат да се сравняват? Много *** експерти се навъдиха.

72

АТАКИСТ

преди 8 години

Следващия път сравнете Ф-16 с ИЛ 86 или АН 123 ....

71

Анонимен

преди 8 години

Абе кво ми ги сравнявате тези две държави все едно могат да се сложат на 1 кантар.

70

баба Вуна

преди 8 години

До гешЩото ако "мечока" взема та ревне,ще се чудиш под коя маса да се скриеш.

69

bolbov

преди 8 години

Тъпо и неестественно изглеждаше приятелството между турци и руснаци.Пък и сладките руски девушки не е редно да ги галят агарянски ръце.

68

коко

преди 8 години

Само да поправя автора на статията-произведените Ф-16 в Турция са Блок 50.Има следваща версия Блок 60 за ОАЕ.И посладната Ф-16 Вайпър която се изпитва в момента.С радара и софтура на Ф-22,с изцяло нова кабина.

67

Анонимен

преди 8 години

Ми то какъв изтребител е Ф- 16! Американците са направили скутер, като от междузвездни войни! Не е ли си огромен въздушен кораб с пълно бойно снаражение и противовъздушен щит, както и противо ядрен щит ... Е това е въздушен танкер

66

на колене

преди 8 години

Поредната наведена статия сравняват неща които не са сравними това впрочем не е учудващо тези които пишат подобни статии не само вече са от поколение което не е служило в казармата и нищо не разбират от военна техника ,но обикновено са и в стойка партер пред силните на деня.

65

Анонимен

преди 8 години

До ЦъкНе всеки *** е русофил, но всеки русофил....А-10 няма нищо общо със СУ24 и много по-лесно ми е да сравня теб с прасе :)

64

Анонимен

преди 8 години

помия