26

Анонимен

преди 8 години

Прочетох само подзаглавието и за малко да повърна! До там се и спрях! Дори в Работническо Дело се пишеше по правдиво... Каква я мислехме, какво ни дойде на главата!????

25

Анонимен

преди 8 години

Либерастки брътвежи!По времето на Кадафи, либийците си живееха живота и гледаха с гордост и презрение на Западния свят!!! Сега на когото му е по-дълга сабята, той командва там! Но с визионери като госпожа Клинтън толкова. Тя мъжа си не знае от къде да подхване, но й се падна да оправя света, в ролята й на Държавен секретар!

24

какво беше това

преди 8 години

Някак си не мога да сетя да ли пък демократизаторите не съсипаха Либия под предлог че лошия Кадафи пречи ,а всъщност той построи държава която беше трън в очите на ФАЩ и пуделите им. "Освободените" либийци тепърва ще се уверяват какво са загубили и ще разбират , че по-вече никога няма да имат безплатно лечение ,образование ,ел. енергия и редица други които в условията на върлуваща демокрация са само сън.

23

Анонимен

преди 8 години

смазаха ги Амриканците нарочно..не беше никак лош кадафи..умен човек, грижеше се за народа ..

22

Анонимен

преди 8 години

Ще са нужни поколения, за да изчезне страхът от репресии===странно, точно това си помислих преди да започне освободителната кампания преди 5 години. също така си помислих и че либийците биха предпочели да дойдат в европа до последния, вместо да чакат да се нормализира държавата им. как ли никой друг не се е сетил?!

21

Georgi

преди 8 години

Stiga s tiq luji be, STIGA LUJE VECHE!!! Vsichki znaem, che Amerika go ubiha za da mogat da okradat petrola... Chudq se ne vi li pisna da seete taq protivna Amerikanska propaganda zaradi koqto jiveem v edna dolna luja ot godini nared veche?

20

жеко

преди 8 години

бяха си много добре при Кадафи, но грешката е че имаха нефт и липсваше демокрация, докараха им демокрация и сега са супер, оправиха се като нас, ние имаме демокрация и цъфтим

19

статев

преди 8 години

в либия съ работил 5 години от 90 та до 96 година и съм жив свидетел как се живееше там всичко това което е писано в тая статия е лъжи и глупости и пропаганда единствен кадафи успява да наложи мир сред стотиците племена дава им право на местно самоуправление дотации на бензин хр продукти безлихвени заеми медицина и още и още социални придобивки всичко беше бесплатно печалбите от петрола се разпределяха за всички голямата река която построи превърна сахара в оазис пътищата също бяха на ниво.

18

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 29Мдааа, все още тегне наследството на Тодор Живков - 25 години не могат да го окрадат всичкото... Айде стига залитания ту в едната, ту в другата крайност. Кадафи отдавна е в по-доброто измерение. Доколкото помня, обаче, по негово време български лекари и инженери ходеха на работа в Либия и живееха добре. Същото се отнася и за недемократична Сирия. Факт е, че схемата с налагане на демокрация на едни народи, които не знаят какво е тя, не доведе до добро. Нито за тях, нито за нас.

17

Анонимен

преди 8 години

А не! Истината е, че всичко, което остави Кадафи беше разрушено.Предполагам, че никой тук не е фен на Кадафи. Но питайте хората които са ходили в Либия по негово време. За сравнение, сега не смеят да стъпят там.

16

Анонимен

преди 8 години

То наследството на Тодор Живков още тегне над България въпреки че минаха 25 години та какво остава за Либия. Унас все още има хора които ги е страх от комунистите, толкова са наплашили народа ни тези комунистически ***.

15

rtrrrr

преди 8 години

Това си е отработена американска пропаганда - да нахвърлят помия над човек, когото те са убили почти собственоръчно. Тези статии са шаблонни почти колкото филмите за холокоста, филмите за мафията на Холивуд и прочее и прочее, но гледам че все повече хора почнаха да се усеща. Що се отнася до Кадафи - не знам някой лидер без суровст как може да управлява араби.

14

...

преди 8 години

Kak ne vi e sram!

13

Анонимен

преди 8 години

мама име.а американска, те направиха вдичко в Либия, за кво говорим?

12

Тео

преди 8 години

Авторът удобно е изтървал да спомене, кой смъкна реално Кадафи. Отделно по негово време Либия беше спокойна държава. Демагогията е болестно състояние, но има хора, на които им плащат да пишат такива неща!

11

Idealist

преди 8 години

***, *** вятър те вее на бял кон...Живях и работих в Либия 6 години. Заминах там през 1996 година, когато се убедих, че в България се подготвя чрез предизвикване на хиперинфлация на безобразно и никога до тогава безпрецедентно ограбване на българския народ. В Либия на Кадафи прекарах най-хубавите години от живота си. Бях там с единия от синовете си останалата част от семейството си изхранвах цяла година с 3 заплати. Либия беше цветуща бързо развиваща се държава. Днес е демократична руина!

10

Анонимен

преди 8 години

То Либия изчезна, те за страха от репресии се загрижили. Смешници и нагле ци.

9

Професор

преди 8 години

Ирак стана *** след Саддам. Сирия почти стана. Либия пак ***. Турция стана *** след като Генералите влязоха в панделата. Нямаше кюрди, идил, ислямисти а само бой по тиквите на брадатите а днес 2 милиона терористи които на дози се изпускат към Европа.

8

до 8 от славянин

преди 8 години

Много точно уточнение - някога от целия соцлагер ходеха в Либия, Ирак, Сирия да работят за валута, а сега даже и журналисти за да снимат не смеят да ходят там! Ето каква е разликата между властта на ''диктатор'' и властта на американо-ислямистките ''демократи''!

7

Рири

преди 8 години

Май автора на статията е направил добра пачка за да угоди на някой. Халал да са му. Но е много далече от истината, ама много