52

Анонимен

преди 8 години

много точен анализ,не само в провинцията това са стиснати предприемачи заинтересувани само от печалби

51

непукист

преди 8 години

Много е просто няма кадри защото "честните" частници в провинцията плащат толкова колкото да не умреш от глад . Съответните специалисти от една страна започват да си търсят по-добре заплатена работа или в друг град или в чужбина ,а от друга младите които би трябвало да се обучават губят интерес пак заради ниското заплащане. Така че пишман бизнесмените ни или да развързват кесиите или да си търсят специалисти от Марс . Майната им.

50

СкачащагъскапредКоня

преди 8 години

Ха-ха!Бизнеса като се задъхва е време да Ви смени с други!Циркаджиии ГЕРБави!НИЕ МОЖЕМВремето е наше..........

49

ЦИРКаджии

преди 8 години

НИЕ МОЖЕМ! Е това МОЖЕТЕ да крадете! Калинки ..........

48

ИФ-ЦЦ-ББ

преди 8 години

Господа от ГЕРБ - Вие сте във изпълнителната власт повече от 7 години! Не ставате за нищо! ХОДЕТЕ СИ! КАКВО НАПРАВИХТЕ! Крадохте! НИЕ МОЖЕМ - какво можете бе - напълнихте държавата с КАЛИНКИ? И *** не учили елементи? ВЪН БОСТАН от държавата?

47

Анонимен

преди 8 години

Явно всички разбирате, че с тези заплати кадри няма да намерят, затова малко история по този повод. От 1990 година заради мизерните заплати започна демографската катастрофа в България. Раждаемост почти на нула при българите и рязко скочи при едни други, които обаче практически на 100% остават неграмотни. Сега 25 години по-късно резултатът е очеваден - - няма кадри. Като добавим и 2-3 милиона избягали от България заради мизерните заплати и става съвсем трагично.

46

Мнение

преди 8 години

И преди някой да ме опонира, че в Германия данъците са високи, искам да заявя, че там данъци се плащат с удоволствие, защото първо знаеш за какво плащаш, имаш сигурност и ти е спокойно, има ред и се спазват законите от всички, а тук реално бюджета запълва дупки и идея си няма човек къде отиват парите от данъци, също тук в България има "богопомазани", за които законите не важат. Мутрите както виждам не са си отишли от 90-те и са още актуални. Тук се живее в някаква лоша виртуална реалност.

45

Алекс

преди 8 години

За специалистите знаех че се разкараха от БГ преди много време, ама на последък чувам че и професиите без специално образование не се търсят. Чудя се как успяха да стигнат на тоя хал "бизнесмените" след като имат най-нископлатената работна ръка в Европа. Би трябвало продукта им да е толкова конкурентен че да не могат да смогват на търсенето. :)Мога само да кажа на хората с желание за работа бягайте от там, в уредените държави усилията се ценят високо. Отначало е трудно но има защо да се блъскаш

44

Анонимен

преди 8 години

Кадри не им трябват на нашите бизнесмени.Трябват им робски душички ,които са готови да работят за къшей хляб.

43

Мнение

преди 8 години

ВИЕ сами си го направихте. Емигрирахме доста народ, за да не слугуваме на мутро-милиционерите бизнесмени от ДС. Аз сега си дойдох за 2 седмици и виждам, че нищо не се е променило тук.Как може в Германия да ми плащат над 8000 евро като програмист, а тук да ми предлагат между 2000лв и 3500лв? При останалите професии дупката е още по-голяма, защото искат инженер за 800лв. Няма как да стане това. Тук строителен инженер, който отговаря за хора и милиони вложени в обекта пък работи за 1500лв средно.

42

88

преди 8 години

Така наречените работодатели,които окрадоха България,не разбраха ли,че готовите кадри вече свършиха и трябва да се бръкнат да си подготвят кадри!?

41

Анонимен

преди 8 години

Тоя *** защо е със спортно яке. На шефа си Мутрата ли подражава. Можеше да се облече и по-прилично.

40

Бизнеса е като влака

преди 8 години

"За всеки влак--СИ ИМА ПЪТНИЦИ"!!!!!!!/..щото върви.../За Бизнес---който "НЕ ВЪРВИ" ......просто нема желаещи...ха,ха,хааааааааа...КВО ПОВЕЧЕ за "бизнес" .....КОЙТО ИСКА САМО ДА ЦИЦА ,ПАРИ ОТ ДЪРЖАВАТА ,БЕ.....??!!!!!ЕГАТИ ,БИЗНЕСА..ХА,ХА,ХАААААААААААААААААААААААААААААААААААААА.....

39

до 46

преди 8 години

До Анонименкадърните кадри заминават :)) тука мрънкат от ''бизнесО'' твоето лично щастие не е на първо място за никой тук ,така че какво ти е омръзнало и какво не -няма значение.Някой да те би п о главата да четеш тази статия ,или коментарите ???Мрънкача си ти Голямо удоволствие е да слуша човек оплакванията на Бг бизнеса :)) горките мутрокапиталистчета -нямали кадри ,нямали пазари ,...Дапочувстват ''прехода'' На фирмите вБг им предстои ''преход'' докато си намерят ''квалифицирани кадри''

38

до 44

преди 8 години

До Анонименскъпи 0няма кадри ,няма и да има ,млн малди бълагри напуснал иБг ,децат им отиват при тях или са напуснали Бг ,заплатите в София са 50 % по високи от тези ''в провинцията'' който може отива в София ,който може -извънБг.Итова ще продължава. Фирмите през последните 25 години с кеф даваха мизерни заплати ,сега е време на отплатата -мизерните заплати ,/с които се гледаха децате през 90тегод/ дадоха резулата;) Имам 3ма познати инженери -не работят ВБг ,вие нямате кадри -няма и да имате

37

Анонимен

преди 8 години

Който не му изнася, да си стяга багажа и да заминава на Запад. Стига сте мрънкали, че ми омръзна.

36

d o41

преди 8 години

До До 38като се движиш в такава среда -чалгарско - Ентелегентска -кой ти е виновен? който има образование /и /или стаж + западен език -няма място в Бг -така че да си учил ,да си се образовал ,да си практикувал -сега можеше да си намериш работа извън Бг /където заплатите които дават за квалифицирани икадърни ,работещи млади хора са доста п оголеми/Бг бинсеменчетат нем огат да осмислят че ресурса ''обучени кадри работещи за мизерн и заплати' 'свърши.Остаряха.Млади кадърни хора за без пари ..аха

35

Анонимен

преди 8 години

Ами всъщност наистина няма добри кадри. Кадри има, но повечето от тях са под всякаква критика. В нашата фирма си търсим хора инженери и на идея си нямате какви типове идват на интервюта. Учили по 4-5 години в технически университет, а не знаят каква е разликата между винт и болт. Направо нямам думи.

34

maistora60

преди 8 години

Нека да врнем професионалното образование и тогава ще си дойдат на място нещата

33

партиен член

преди 8 години

Да бе нямало кадри.Има но за тия пари хората са на друго място.Бизнес!!!? Какво е това ?Тук бизнесмените са всичко друго но не и бизнесмени.