30

Жена

преди 8 години

до 41Не ме интересуват причините, миналото, болките,недостиганията и всякакви предрасъдъци и недостатъци, които някой на сам себе си е набил или е позволил на някой неважен да му набие. Винаги, винаги оценявам това, което прави един човек СЕГА и в момента. Лъже ли ме, хвана ли го...ще му ?ба майката. Без извинения. Искрен ли е, докаже ли го с годините - вярна съм. Толкова е просто за схващане, че само най-големият *** не може да го вдене. Много такива срещнах...много. Изгубиха ми времето.

29

Жена

преди 8 години

и пак до 36И знаеш ли, не знам кое точно е това днешно поколение жени, но дай три думи да видя какви са.

28

Жена

преди 8 години

"Аз пък ще ти кажа, че всички тия жени, които търпят простотиите на мъжете си и обратното, до голяма степен е така, заради СТРАХЪТ ДА НЕ ОСТАНЕШ САМ! Така явно им е по-добре...." - за жалост,не съм правилният човек,който да попиташ.Аз лично проблем със самотата и оставянето сама нямам. Проблемът е,когато имаш дете и го няма мъжът, който се е правил на мъж и на който се предполага, че детето трябва да разчита и да му служи за пример за мъжественост, отговорност и за поведение. С гейове не става.

27

до 32

преди 8 години

Книгите са, за да откриваш нещо от себе си в тях или да търсиш отговори на въпроси, на които реалния живот не ти е дал или не си срещнал човек, за да ти ги даде."Аз мисля, че не съм толкова важен и светът не се върти около мен" - а трябва, но не с онази наглост, пренебрежение и носовирване, което предполагам вкарваш ти и повечето хора в клишето, а трябва да знаеш,че си важен и светът наистина се върти около теб, защото той е такъв, какъвто го виждаш ти, чрез твоето вътрешно аз.

26

Анонимен

преди 8 години

Как какво - ТРОЙКА !

25

Жена

преди 8 години

до 26"наслаждавай се на живота и не се опитвай да бъдеш съдник на хората около теб."Аз не съм съдник, а наблюдател. Съдник мога да бъда само на себе си, ако съм лъгала или на тези, които са ме лъгали. Съдник ставаш когато си влязал в кожата на хората, които наблюдаваш. Понякога ставаш неволно съдник на други,примерно с този мъж, който си тръгна(познавах го), защото ако жената ми е много близка и съм била там, докато изживява всичко, което и се случва и видиш сълзите в очите й..ставаш съдник.

24

do Жена

преди 8 години

Относно Букай - въпрос на гледна точка, а 50 те нюанса съвсем не е филм за сексуални истории, поне според мен. И книгата и филма бих формулирал с една сентенция от Цар Лъв - Юда погледнеш отвъд това , което виждаш. Що се отнася от опита на другите и книжките на другите - ок ти не се интересуваш от тях и не се учиш от тях - твой избор и не го контестирам, но последствията са си за теб - позитивни и негативни. ...Аз мисля, че не съм толкова важен и светът не се върти около мен .....

23

Жена

преди 8 години

Затова е хубаво да се внимава, когато употребяват красиви думи. Красивите думи носят по-силна тежест от най-лошите, които можеш да кажеш на някой. Това е така, защото лошите думи идват от място, където има празнота и всяка душа, която някога е била наранена е била там - в празното и дори видимо да не го показва, знае какво е да си там. Красивите думи трябва да идват от пълнотата. Когато не усещаш пълнота и казваш красиви думи, не защото ги чувстваш, а защото трябва!!! наливаш умишлено фалш.

22

Жена

преди 8 години

А най-много и най-силно се плаща от детето, което рано или късно ще отмъсти и на двамата. Не знам с кого ще бъде по-жесток: с бащата, който го е оставил и гледа чужди деца или с майка си, която е била наивна да вярва, че е обичана и ще има хубаво семейство.Подобни примери много. Липсата на дете при някой не намалява силата на отмъщението, което ще последва. Колкото по-силно един човек е повярвал в ЛЪЖИТЕ ТИ,че го обичаш, толкова по-силно ще плащаш за лъжите си.Това не е твой избор.Там е цаката.

21

Жена

преди 8 години

до 27"Човек не го лъжат никога - човек се лъже сам." - Да. Изборът да обичаш някого е твой. Изборът да се оставиш да бъдеш лъган е твой. Знаеш ли къде е проблемът? Проблемът е, когато някой има негов собствен избор да ТЕ ЛЪЖЕ, съвсем умишлено, че те обича, да ти направи дете, да се сгоди за теб и по този начин да създаде ОГРОМНО доверие чрез действия и да потвърди собствените ти истински чувства. И после да те остави бременна в 5 месец като страхливец. Това се плаща скъпо.И от двамата.

20

Жена

преди 8 години

до 26 - Букай го четох от любопитство. Не ми хареса. Повтаря неща, които ми ясни. Фактът, че е четен много се дължи на това, че той пише това, което очаква жените да чуят от един мъж. Нещо като 50 нюанса, само че 50-те е за сексуални истории, този списва за душевни. Нивото и на четивата на Букай и 50-те са ми еднакви. Нищо не ми казват ново.Опитът се нарича опит и е ценен, защото е твой или на някой който познаваш добре. Аз опит от книги и филми и чужди животи не вземам. Не е опит.Това е сеир.

19

до Жена

преди 8 години

Човек не го лъжат никога - човек се лъже сам. И за това не му е виновен някой друг ... а неговият интелект , опит , светоглед, аналитични качества...априорита, предразсъдъци, възпитание..С други думи всеки сам е отговорен за себе си и семейството си и ВСЕКИ заслужава съдбата си. Най лесно е да кажеш "все на такива попадам" - т.е. изборът ти е на база случайност, или "най мразя да ме лъжат" - т.е. някой друг е доминирал над гореизброените качества и критерии. Жено, наслаждавай се на живота!

18

до Жена

преди 8 години

Жено, наслаждавай се на живота и не се опитвай да бъдеш съдник на хората около теб. Виждам , че даваш пример само от твой опит или опит на заобикалящите те хора.Светът е шарен, има и такива и онакива. Ти говориш за предателство , за лъжа. Има много интересни книжки в БГ от един гещалтспсихолог - Хорхе Букай се казва, вземи и прочети , мога да ти препоръчам Кант и Хобс , ама хайде почни от Букай , че е лесен за смилане. Не те подценявам интелектуално.Имай предвид , че човек не го лъжат никога

17

Жена

преди 8 години

Я да дам един показателен пример за "мъжество". Мъж и жена, заедно от 5 години, живели са самостоятелно, без роднини, работят,всичко 6. В един момент се прави годеж. Тя забременява. В 5-я месец господинът решава, че е хубаво да остане да живее при майка си и баща си. Без нея. Няма сватба, тя е сама с детето, той живее и отглежда порастналите 2 деца на жената, с която е в момента, бивша (и настояща вече) негова ученическа любов. Истински мъж. ЛюбоФ ли бе да я опишеш! И тоя е преоткрил вечността.

16

Жена

преди 8 години

"защото в сърцето си или в простия си акъл са заблудени, че този до тях ще е мъж." - Това се получава при жени, които за съжаление, не са имали пример за мъжко адекватно отговорно поведение. Или бащата е липсвал, или е бил *** или майка им е била темерут.От това, което наблюдавам жените, които живеят с изключително ниски примери за мъжество, тоест с насилници, алкохолици и безотговорници са доста. Жалко, че тези жени не са видели различно отношение, че да сравнят. Те не знаят какво е мъж.

15

Жена

преди 8 години

Питай дядо си, дали той я е избрал или баба ти го е направила.Мъжки е изборът, ама метафорично. "Мъжки" и отговорно избира жената, която е отговорна по мъжки. За себе си, за собственото си достойнство, за бъдещите или за настоящите си деца, ако има някакви от друг мъж, който е бил неадекватен спрямо нея.Женски и по-слабашки избират жените, които са подчинителни, които виждат недостатъците и преглъщат униженията, защото в сърцето си или в простия си акъл са заблудени, че този до тях ще е мъж.

14

Жена

преди 8 години

Аз, не познавах случай, в който един мъж и една жена да са били гаджета, да се разделят, да хойкат кой както намери и колкото му е удобно, в зависимост от разстоянията и после след години да се съберат и да си обясняват, че те били се обичали вечно. Значи или виждаш някого и разбираш, че е твоя човек и той те познава, че си неговата човечка и сте заедно или си хващате пътя и запазвате достойнството си! Лепи счупените делви ти след време.... последните влакове за аматьори грънчари.Вярвам им! Аха!

13

Жена

преди 8 години

Зареже ли един мъж една жена, с която е бил да си хване нова, да лъже и нея, че я обича, да обяснява, че имал ново яко гадже и после този да се върне при първата и да твърди пак наляво и надясно, че нея най-много е обичал и след като е похойкал е решил да я овърже и простата да му повярва:е носи му менците. Мъжете никога не се променят-за изневерите. Въпрос на време е да те предаде, ако не физически, защото няма смелост (e,щом е имал преди пак ще го направи), то в душата си: със сигурност.

12

Жена

преди 8 години

Да, така е. Въпросът е колко дълго ще издържат думите безполезни, преди да се срутят тотално пред действията и истинската вътрешна същност на големите преструвки. Както обясних в 16 коментар мъжете понякога са по-големи душевни ?рви даже и от жените, които ?урварстват чисто на физическо ниво. Така хубаво ще те омотае с думички, ще те бракува съвсем законно (действие) и после идва сблъсъка и истината, че не те е обичал, а идеално се е преструвал само и само да има някоя там. Иначе си хойка.

11

Жена

преди 8 години

Така се получи, че всеки един от тях тръгна, тоест остана си на пътя, защото не знам и не ме интересува как са продължили. Важното е, че ако се колебаеш между двама, това, което се случва е, че отдръпнеш ли се от активното участие в драматургично-лиричните-телесни изживявания, с който и да е мъж, много явно и съвсем бързичко си проличава кой те иска, иска ли те, за какво те иска, не те ли иска. Като зададеш директно въпросите и гледай шоу кой как се гъне. Правиш си изводите и продължаваш напреТ.