53

Анонимен

преди 5 години

Служителите на КАТ нямали право да спират тежкотоварни автомобили, а тези на ДАИ немогат да спират леки автомобили автомобили. В коя държава го има това?

52

Анонимен

преди 5 години

Строги и справедливи присъди.

51

Обективен

преди 5 години

второ, статистиката на КАТ е лъжлива и прикрива истинските причини за нарушенията и катастрофите.

50

Обективен

преди 5 години

Би трябвало всеки експерт по въпроса да знае как се намаляват значително нарушенията или престъпленията - това става когато след всяко нарушение или престъпление следва санкция, а не както е в България - санкционира се едно нарушение от един милион нарушения. По принцип работата на КАТ в България е вредна за безопасността на движението. Едно, че КАТ не се занимава преди всичко с превенция на нарушенията, т.е. шофьорите да не си и помислят да ги вършат и второ, статистиката на КАТ е лъжлива и

49

Обективен

преди 5 години

За всеки нормално мислещ човек, незаслепен от злоба към "убийците" по пътищата, е ясно, че в момента санкциите за нарушенията на Закона за движение по пътищата /ЗДП/ са прекалено завишени и новото им завишаване ще увеличи единствено подкупността на катаджиите и размера на рекета, който те събират от шофьорите.

48

Анонимен

преди 5 години

Дайте статистика колко се трепят у комшиите ни - то Сърбия, Гърция, Турция, Румъния.
И тогава си посипете главата с пепел и спрете да пишете бомбстични НЕВЕРНИ и подвеждащи заглавия насаждащи и паника

47

Калоян

преди 5 години

Вой съсед, момче на 20 години е много добър шофьор, има опит и всичко, но НИКОГА не си носи книжката и документите на колата. Като го спрат, казва че ги е забравил , правят му справка и го пускат, какво да го правят. Има актове за над 2500 лв и просто не ги плаща, никой не го задължава, нямало как да го задължат. Някой го е научил на този тарикатлък, вероятно полицай. Така младежът си кара без проблем вече 2 години. Кой е виновен в случая?

46

Анонимен

преди 5 години

Защо питате читателите? Попитайте пожарникаря-слънце или също толкова умните като него специалисти-калинки. Те за какво получават заплата?

45

НММ

преди 5 години

Добре де, защо не се дава книжка на 21г. ? Да,за три години може би не е голяма разликата, но на 18 повечето младежи нямат акъла и отговорността да застанат трезво зад волана. Нказанията трябва да са ефективни,действащи и за всички,затвор,отнемане на книжки.. Май да се събудя! Трябва да възпитаваме децата на отговорност и премерени действия, за да не ги загубим по пътя,както и те да не затрият някой....

44

Защо?

преди 5 години

Защо в България нищо не става? .Политиците нямат никакво желание за промяна,защото ще секне тяхната "аванта"! За това няма да има и никакви реформи в съдебната,образователната и здравно-осигурителната система .Не се променят законите и правилника за "Движение по пътищата" ,за да може контролните органи да получават подкупи .Не се събират глобите и не се следи за изпълнение на наказателните актове!

43

:)

преди 5 години

Като за начало, да признаят за доказателство камерите ни. Ще намалее корупцията. Закони има, съдиии няма. Събираемост също няма.
Който го направи ще гласувам за него.

42

Обективен

преди 5 години

А решението е просто - КАТ да заработи, а понеже това няма да стане, има още по-просто решение: КАТ се закрива, на служителите му се забранява да работят каквото и да е свързано с безопасността на движението и се създават нови структури с нови хора, които да вършат работа, както е по закон - работа, която сега КАТ не върши. За анкетите - като поднесеш някакви готови отговори, ще получиш и предварително нагласеният резултат. Имаше ли в анкетата отговор - КАТ да заработи или КАТ да се закрие?

41

радикално решение

преди 5 години

Забрана за политическа дейност на всички партии и лица от т.нар. "преход", който по същество е национална катастрофа и геноцид

60 000 избиратели, по териториален признак, избират най-достойния сред тях да ги представлява.

На 6млн. избиратели това прави 100 народни представителя.

Избирателите от избирателния район имат право да отзовават своя избранник по всяко време с референдум. Референдумът може да се инициира с подписка от 6000 души.

Образователен ценз

Възрастов ценз

40

pioner

преди 5 години

Сингапурският модел, само това ще помогне

39

Аз съм 7

преди 5 години

До Анонимен

Ами война е, загиват невинни... който оцелее, той ще живее!

38

До Баба меца

преди 5 години

Като този паркинг стане действителност, ще има нужда само от 100тина места. Мълвата много бързо се разпространява сред ***- много са чувствителни към крути мерки, към добри думи и подобни, направо си те слагат на оная работа и викат бегай ги тия смешници. Срещу *** трябват идиотски мерки!

37

Анонимен

преди 5 години

"До 7" Защото между тия " негодници и наглите хлапета" има и невинни жертви....

36

Анонимен

преди 5 години

българинът мре по пътя като гъби, както никнат след дъжд - e, по-голяма глупост не съм чувал

35

Анонимен

преди 5 години

Нека се трепят бе, няма лошо... тъкмо ще понамалее навалицата из България. Мойте деца не карат кола, аз и жената нямаме къде да ходим и така все ми е едно колко народ дава фира по пътищата. Който го е страх от мечка да не ходи в гората и това е.

34

Баба Меца

преди 5 години

До Ivan
Хубава идея, ама къде ще се намери такъв голям паркинг, че да побере всички автомобили, подлежащи на спиране според идеята ти? или пък колко "кауша" ще трябват за опандизване на всички подлежащи на такова, според колегата по-долу? Май цяла България ще трябва да се превърне в пандиз с паркинг! Все пак има закон за движението по пътищата и ако се спазва подобни ексцесии драстично ще намалеят. Пак нещата опират до съзнанието на водачите и там е разковничето. Е това трябва да стане, ама как?