53

Така

преди 8 години

1. Служителите от КАТ - всички на улицата, никакво седене по колите на сянка или в кафенетата.2. Увеличение на стойността на глобите.3. Директно събиране при нарушение - нали вече имат камери.

52

Анонимен

преди 8 години

аз от кой да си събирам глобите от това че всеки ден си троша колата по огромни дупки,липса на пътища и супернекачествени ремонти ?

51

123

преди 8 години

глобите са публични държавни вземания и не се събират от полицията, а от органите на Националната агенция по приходите - т. нар. "публични изпълнители". Давността по ДОПК е 5 години /относителна/ и 10 години /абсолютна/ - когато НП е изпратено в НАП за принудително изпълнение в срок до 2 години от датата на влизане в сила. Управлението на МПС с неплатени глоби е основание за отнемане на СУМПС по чл. 171, т. 1 "д" от ЗДвП. Ако имате неплатени глоби СУМПС не се издава /подновява/ и не се връща.

50

Анонимен

преди 8 години

ТИЯ В ПОЛИЦИЯТА , СА ТОЛКОВА НЕКАДЪРНИ И НЕГРАМОТНИ.....ЧЕ ДАЖЕ И ГЛОБИТЕ НЕ МОГАТ ДА СИ СЪБЕРАТ !!!!!!!!!!И ПРАВИЛНО .....КВО ИМ ПУКА ХА,ХА,ХАААААААААА.....ФАЙДА --ЙОК, ОТ ТАЯ РАБОТА!!!

49

festo

преди 8 години

Защо КАТ не се обърне към Полицията, НСС, НСБОБ и разни други БОБове, които хрантутим..... Да го издирят на час !!!! и веднага в кауша....

48

Анонимен

преди 8 години

мен са ме спирали минимум 50 пъти без никаква причина или нарушение, а от тези 50 минимум 40 са без да има 'операция' застраховка или винетка. карам нова кола, макар и не скъпа, и очевидно им действа като лъскав метал на сврака или муха на мед. да не говорим, че като излезеш извън града и 20 коли да минат със 100, катаджията ще се хвърли върху номера, който е от друг град; чувал съм и реплика 'вий софиянци имати пари'. Само в Бг има термин 'несъобразена скорост' - или е забранена, или позволена!

47

Анонимен

преди 8 години

глобите, освен това, не се събират, защото са безобразно високи, сравнение с глобите в Европа и доходите им там. Да, в Германия може да ти изпляскат 200-300 евро глоба, ама заплатата им е 3000 евро. Тук 200 лв глоба е половин заплата, а 50 лв е токът ти за целия месец. и като капак - няма уреден алтернативен транспорт като влакове, самолети и т.н. А най-интересен в въпросът къде отиват парите от тези глоби...

46

до кольо

преди 8 години

не знам какво си спомняш за англия, ама аз поне 10 пъти не съм си взимал с мен документите на колата и нито веднъж не ми направиха проблем - помолиха ме да занеса копия от талона в 10 дневен срок в УДОБНО за мен място. Нито веднъж не са ме спирали ей така, за рутинна проверка, никога не са ме проверявали за алкохол, да не говорим за малоумщини от рода на износени чистачки или триъгълник. а и да спомена - там кварталния полицай или охранителна полиция няма право да спира и да иска рушвети!

45

Нашите момчета

преди 8 години

100 нарушения. Този ще го арестуват, когато убие човек. Иначе, а бе, това е наше момче.

44

Анонимен

преди 8 години

този тип очевидно е лауреат на нарушенията, но все пак, без да го познавам, със сигурен, че 20% от фишовете му са за едно от следните: 1) липса на аптечка; 2) непломбиран пожарогасител; 3) изгорял габарит заради дупка; 4) неизмита кола; 5) забравена (не несключена) застрахователна полица или талонче; 6) неразлепена винтека от предната година или по-малък грайфер на зимна гума при температура над 10 градуса. И въобще, в коя европейска държава глобяват за ЗАБРАВЕНИ документи, например?

43

Кольо

преди 8 години

Спомням си преди няколко години в Англия бяха приели закон за скоростта по пътищата и след 2 часа полицията /пътна/ спира депутат превишил скоростта с няколко км и го глобяват.Той се оправдавал че не е знаел че закона е влязал толкова скоро в действие но там няма измъкване.Плащаш глоба като поп и това е.Ако до една седмица платиш-добре си.Ако се ослушваш -следващата седмица глобата се удвоява.

42

Анонимен

преди 8 години

Когато има слабо управление това е положението. Защо в Германия не може един шофьор да се скрие, там глобяват наред няма министър, няма депутат, там всеки един зад волана е шофьор и трябва да спазва правилата за движение. Тук се чудят на кого и как да се кланят.

41

Българин

преди 8 години

Това показва ,че няма държава..

40

някой

преди 8 години

Колега го снимала камера във Франция със 57 при ограничение 50. Признават законно отклонение на камерата и намаляват превишението от 7 на 2 км/ч. 90 евро глоба. Понеже бил отпуск след това и закъснял с 10 дена - още 50% отгоре - 135 евро. Никой не взима книжки, следващото е призовка за съда. Ти ако искаш живей на адреса, който си подал, за твое добро е, за да си получаваш известията навреме.

39

wiktor

преди 8 години

Няма никакъв контрол на пътя откакто ни спират само катаджий, всеки си кара както иска и за това е такава статистиката до днешния ден- по-малко съставени актове и повече убити на пътя!

38

ha ha

преди 8 години

ами пуснете го за национално издирване със снимка и възнаграждение и до няколко часа ще Ви се обадят къде е.

37

Бравус

преди 8 години

В БГ единствено са ми искали книжка като взех кола под наем , просто не са ме спирали никога за 9 години. От подобни статии оставам с впечатление , че мнозинството от вас ги гърби КАТ на лягане и на ставане. Нещо което не е вярно

36

Истина

преди 8 години

Такова наказание "отнемане на книжка" би имало ефект в цивилизованите държави, където се спазват законите и санкциоте са стабилни. Тук дали си с книжка или без- все тая. Всеки знае за случаи на хора, които си карат колите без книжки и като ги спрат- просто дават 100-200-300 лв. и готово. Такива наказания тук са НЕЕФЕКТИВНИ, докато не се пребори корупцията по пътищата!

35

Анонимен

преди 8 години

ne bimzi

34

до 36

преди 8 години

ти ли