19

войнствен атеист

преди 9 години

К'во се дуят с тоя огън? Ясно е като бял ден, че не е свръхестествен, но дори и да беше, "чудото" се състои в това че не бил излъчвал топлина и не изгарял... и то само в първите минути.Голямата работа! Все едно да ти произвеждам свръхестествени пръдни. Пак за нищо не стават освен да миришат, колкото и да са свръхестествени!

18

Анонимен

преди 9 години

Как точно нашия фенер се счупи?

17

Анонимен

преди 9 години

да нямате друг бог освен мене... в този смисъл обожествяването на други лица, пък било то и пророци не е ли пряко светотатство? някой поп нема ли тука да ни светне, че вече се дразня яко. как може жена да роди бог (бого-родица), който е създал всичко съществуващо и как някой ще ми отнема правото да се моля директно на бог, ча да се записвам в черквата за молитва за здраве за некой лев. луди ни направихте.

16

ivan

преди 9 години

Тия счупили фенера...Та поляците им дали техен

15

Черен дявол

преди 9 години

Значи така. Един поп влиза в една стаичка сам и вади от там огъня, дето слязъл от небето. Убедиха ме. Интересно ми е защо с парите на данъкоплатеца нашите попове ходят в Израел. Представете си колко запалки може да се купи с тези разходи, та да си запалят свещите без да правят безсмислени курсове.

14

Анонимен

преди 9 години

шашавите измислили да се ходи в мека, тия в иерусалим, дайте да почнеме да палиме и ние некакви огньове та да идват и у нас.

13

Анонимен

преди 9 години

бог знае, че не пиша против него и против верата, против пророците му, но страшно ме дразнят повечето съвременни свещеници, които заради муркантилността си са превърнали служението в пълен цирк. това нема начин да не е грех. кой верва верва.

12

Анонимен

преди 9 години

Предната седмица когато беше католическия велик ден пак ли слезе огъня?

11

Анонимен

преди 9 години

тия кога ще разберат, че с разни пироефекти и разни плачущи фокуси вси повече отблъскват и отвращават. унищожават и малкото останала вера у хората.

10

Азимов

преди 9 години

Християнството не прави изключение и като всички останали религии е чисто и просто едно суеверие. Организирана и институциализирана форма на суеверие.Психологически залъгалки, експлоатиращи хорските страхове, слабости и склонност към предразсъдъци.Ако обществото ни беше наистина цивилизовано, отдавна да беше инкриминирало религиите. Защото те практически се занимават с измама. Извършване нанепотребни шамански ритуали по ценоразпис. Вид търговска дейност.Разумни хора, бягайте далеч от религии

9

Анонимен

преди 9 години

не съм чел в библията да пише нещо за тези празници, нито за огньове. не знам кое е по-истинско - да спазваш 10 божи заповеди и да живееш достойно или да крадеш денонощно от хората и да се кръстиш като шашав в черквата... най-са ми гнусни псевдонабожните политици. излюпени преди 25 години на площада.

8

Борис

преди 9 години

До 1Никой никога няма да забрани вярата на хората каквато и да е тя,но може да се забрани подклаждането на омраза на верска основа и спекулирането с религията.Ако не си християнин и не споделяш християнските ценности-просто замълчи!Никой не те кара да вярваш,но и ти не налагай атеизма си!

7

Анонимен

преди 9 години

дано не го е посрещнал пак йордан цонев

6

Остап Бендер

преди 9 години

Бензинът ваш идеите наши

5

Анонимен

преди 9 години

Във Великден има много символизъм. Има надежда.

4

Сократис

преди 9 години

Защо се оспорва една древна традиция и на този приет за Велик ден отново се насажда омраза и разделение?!На кого пречи Великден и защо се осквернява?!С какво "Благодатния огън" е по-различен от Олимпийския и защо когато пренасят Олимпийския огън с правителствен полет никой не протестира и не говори за пари от някакви данъци?!Защо ходите и си давате парите за магически спектакли на Дейвид Копърфийлд и др. като знаете,че всичко е измама?! А Дядо Коледа...защо лъжете децата си?!Великден е традиция!

3

Анонимен

преди 9 години

Ликуй, народе! Старо и младо,хвалете и днес бога и царят!Днес е Гергьовден. От овце стадотъй блейше вчера подир овчарят,когато тоз цар, безгрижен, глупав,както и сички царьове земни,поведе стадо с кривакът хубави с умни *** - министри верни,без портфейли, но и без заплата,на кои същ цар и да погледне,"Блазе й - би казал - живей овцатаи от народът мой по-честито!"И тръгна стадо с агнета дребни,върви и крета от път убито,та сичко младо под нож да легнеза свети Гергя - божи разбойник...Бездушен, глуп, изгнил покойникжертви ли иска? Иска овчарят,гладното гърло

2

Анонимен

преди 9 години

До MomoДай пример за бедите,които ти е донесло Православието? Сорос голяма офанзива срещу Православието е платил от 2 дни по форумите.

1

Momo

преди 9 години

Религиите трябва да бъдат забранени!Преди векове може и да са били полезни, но днес носят само беди и проблеми.