29

Анонимен

преди 9 години

Може да имате интернет и да с въобразявате, че google translate превежда адекватно датски, но като човек, живеещ и работещ в Копенхаген мога да кажа, че не страхът и паниката са основните чувства тук. Хората са тъжни, огорчени и не разбират случилото се. Както винаги се говори много за датските ценности, сред които е свободата на изразяване. Хиляди излязоха на поклоненията на различни места в Дания. Направиха го, за да уважат паметта на загиналите и да покажат на семействата им, че не са сами.

28

Анонимен

преди 9 години

Четейки dnes.bg и бълнуванията на някаква студентка по ... европейски науки (!!!) разбираме, че явно в Дания стрелби и убийства се случват ежечасно, убити карикатуристи се въргалят по улицата като част от градския пейзаж и затова гражданите изобщо не намират такива новини за стряскащи. Съвсем друго говорят обаче датските онлай медии. Не е като да нямате Интернет, пък ако не знаете чужд език Google Translate може и да превежда за вас.

27

Анонимен

преди 9 години

До american boyДръж се естествено.

26

Анонимен

преди 9 години

Естествено, че никой в Дания не е доволен от случилото се. НО животът продължава. Хората са на работа, децата са на училище. Определено не се говори само за случилото се през уикенда. Студентите в Дания не са ограничени само до студентските среди, най-малкото защото повечето от тях и работят. Не разбирам защо толкова грубо се говори за интервюираното момиче. Тя споделя своите наблюдения. Моите са подобни. Няма паника.

25

Анонимен

преди 9 години

ABE VSI4KI KOMENTIRAT MUSULMANINA , VSI4KI KOMENTIRAT NEKAKV SI TERORIZAM , VSI4KI VKUPOM BLWQT SRE6TU DATSKI GRAJDANIN , A NIKOI NE ZADAVA VAPROSA KAKVO PRAVQT *** V CENTARA NA EVROPA . A NIKOI DORI NE GO KOMENTIRA KATO BITOV ILI KRIMINALEN INCIDEN . ZA6TOTO DVAMA *** KATO SA UBITI I TOVA E TERORIZAM . A KOGATO SE UBIVAT MILIONI TOVA E NELEPO STE4ENIE NA OBSTOQTELSTVATA . AIDE MOLQ VI SE

24

Анонимен

преди 9 години

Докато Днес представя частните виждания на студентка, световната преса е залята от заглавия като "Copenhagen attacks raise fears of antisemitism around Europe" (Гардиън) или "outrage around Europe" в отговор на атаките. Вярно, не вървят "ужасени" хората в Дания по улиците. Но ако не са с безнадеждно промити мозъци, определено не са и безразлични.

23

Друга студентка

преди 9 години

Не може да се обобщава за всички хора на една държава, особено от "една студентка." Не знам дали познавате духа на университите на запад, но те са изключително либерални, както и интелигенцията по принцип е доста левичарска. Студентите, особено ако нямат семейства и други местни социални групи в чужда държава, са ограничени до медии и студентска среда най-често.

22

Анонимен

преди 9 години

Живея в Дания от много години. Тук манталитетът е друг. Хората наистина не са ужасени, както явно се очаква в България. Говори се много как са пропуснали да забележат знаците, че нещо не е наред при предполагаемия извършител, и защо не е получил помощ, за да се справи с евентуалните си психически проблеми. Преди около година и половина е намушкал човек във влака. Питат се защо не е получил помощ от психолог или психиатър, след като просто е нападнал непознат. Търсят решения, а не се страхуват.

21

Анонимен

преди 9 години

Обърни внимание тя е български студент, а не студентка.

20

american boy

преди 9 години

Не познавам лично въпросната "българска студентка Илияна Стефанова", но ми се струва типична представителка на определението "*** питка заспала"! Уви, в Западна Европа е пълно в тоз модел нашенки. Типично за тяхното поведение е и да си намерят гадже-мюсулманин, както и да обясняват после на близките и приятелите си кооолко либерален е той! Илияна е от т.нар. Поп-фолк генерация, жертва на прехода! Колко е жалко само...

19

банкеръ

преди 9 години

Мюсюлманин най го е страх,като му кажат,че ще го върнат в родината му с черен печат в паспорта.Тогава забравя за аллах,за джихад и т.н.В родината му ходжата ще му пълни главата с глупости,но няма да има помощи,безплатни доктори,училища,добра заплата ако му се работи.Така де предстои покръстване или килимчето и корана тихо и кротко в къщи.Или подир овцете в Ливан.

18

Анонимен

преди 9 години

Пияните датчани не се страхуват. Ако им спрат алкохола, ще му мислят. Няма нищо в Гнила Дания

17

Анонимен

преди 9 години

Явно няма хора, които да треперят по улиците от страх.

16

ранчо

преди 9 години

Дания не е скандинавска държава. Омръзна ми да чета глупости от тези псевдожурналисти. Всички са избрани по послушание,но не и по ум. Вестниците са пълни с жълтини и простотии. Каквато държавата такива и драскачите .

15

Анонимен

преди 9 години

Муслимани, муслимани що не си стояхте по вашите земи да не о.....е пейзажа в Европа. Щяхте да се гъзите по 10 пъти на ден и нямаше да има глупави европейци да ви вярват, че сте разбрали толерантността с която са ви приели.

14

Румбо

преди 9 години

Не страх и напрежение,ами ужас ще има в Дания,а и в другите страни от З.Европа!Планът на Израел за дестабилизиране на Европа навлиза в решителна фаза!След заливането с емигранти следва радикализирането им,което въобще не е трудно с оглед на религията им-ислям!Това,че са получили всички права и възможности въобще няма значение-в моментът в който имамът посочи врага,всичко минава на заден план!

13

Анонимен

преди 9 години

А стига, бе ? А аз току-що слушах в една от новинарските емисии как един датчанин обяснява, че виче се страхува за бъдещето си ...ама сигурно ми се е причуло

12

Анонимен

преди 9 години

///Традиционно мюсюлманите в скандинавската държава се занимават с търговия.///Ха..ха...верно си е..:))

11

Reee

преди 9 години

Сутринта друг живеещ в Копенхаген каза коренно противоположното, на кого да вярваме сега ?

10

...

преди 9 години

Не ги е страх, но трябва да ги е, защото са пълни с араби и ***, които са буре с барут. Необразовани, бедни и мързеливи. Нашите "братя роми" са цвете сравнени с мюслитата на Запад. При една по-сериозна икономическа криза, когато Запада няма да може да плаща социални помощи на всеки безделник, там ще стане мазало. Ако имат 2 грама мозък в главите, западняците трябва спешно да оставят Русия на мира и да си затегнат вътрешната сигурност.