94

Чехов за лекарите

преди 9 години

Но вие имате работа, благородна цел в живота. Вие толкова обичахте да говорите за своята болница. Аз тогава бях някак чудновата, въобразявах си, че съм велика пианистка. Сега всички госпожици свирят на роял, аз също свирех като всички и нищо особено нямаше в мен; аз съм толкова пианистка, колкото мама е писателка. И, естествено, не ви разбирах тогава, но после в Москва често мислех за вас. Само за вас мислех. Какво щастие е да бъдеш земски лекар, да помагаш на страдалците, да служиш на народа! Какво щастие! повтори Екатерина Ивановна с увлечение. Когато в Москва мислех за вас, вие ми се

93

частен лекар

преди 9 години

Нямам договор с НЗОК. Имам две специалности и черен пояс по Тае Куон До. Прегледът е 30 лева. От мен пациентите си тръгват доволни или напердашени. Заповядайте.PS /Някой да знае добър диетолог ,че съм 130 кг. при ръст 1,98 /.

92

Любопитни факти

преди 9 години

Знаете ли, че след 1917 г. , ЧК е репресирала най-много спекуланти и лекари - някъде около 700 000? Интересни са разказите на Чехов, описващ руският лекар - всички болести са следствие на настинка, пие водка и играе карти, а вместо него фелдшера приема болните и взема рушвети. Не случайно в царска Русия детската смъртност е наближавала 500 на хиляда новородени до една година.

91

Анонимен

преди 9 години

Ако комунизма го опознавахме като идея не преди 100 години а сега сигурно 99% ще сме комунисти а 1% ще живеят от еврофондове на гърба на тия 99%

90

логика

преди 9 години

Един детски хирург, който трябва да учи и инвестира в себе си цял живот в България трябва да плаща и специализацията си, след това ще работи на щат към болница за трицифрена сума в лв( ако НЗОК не резне болницата) ,ще отговаря за човешки животи всеки ден и ще получава неуважение и заплахи от изнервени пациенти без осигуровки.В Германия получава заплата докато специализира, след това работи за петцифрена сума в EU и получава уважение и признание от всеки пациент.Затова нямаме специалисти.

89

Анонимен

преди 9 години

Демокрацията докара армии прависти, икономисти, пиарки, менаджерии от всякакъв цвят и шарки, само лекари инженери няма. Но такава е тежката дума на пазарната икономика - търсене и предлагане. Макар че за толкова години, един път не я видях, пустата пазарна икономика - дето всеки ден и се кланят нашите пишман-демокради. Вие виждали ли сте я?

88

Анонимен

преди 9 години

Аз така преди 30 години си завърших медицина и си лекувам семейството безплатно. Ако някой друг иска да го лекувам , плаща си. Не го викам насила. Така ,че ей ви го ВМИ- то. София ул. "Г. Софийски" 1.

87

Анонимен

преди 9 години

В тоя случай що не са набили детския хирург ?

86

До 9

преди 9 години

Абе каиши Москов ли е министър последните 26 г...Москов е от бандата на *** Костов, приватизатора наш - дето за един лев продаваше България на чужди ***, а му се виждаше много пара. Не случайно народната власт бе пратила родата на Москов по трудовите полета в Белене.

85

Анонимен

преди 9 години

Ето защо бият лекарите. И ще ги бият. Рекетът със здравето на болните крие рискове.

84

асклепий

преди 9 години

всеки който плюе лекарите дано им падне в ръцете!

83

бумеранг

преди 9 години

Защо няма детски хирург в голям град ли? Еми системата както е тръгнала, скоро и общи хирурзи няма да има и други специалисти няма да има.Просто цялото общество работи срещу квалифицирането и задържането на медицински специалисти у нас- като започнете от парламента и МЗ и стинете до негативното отношение на немалка част от пациентите и "поступването" на лекарите, както някои коментатори отбелязват,че одобряват. Вие ги "поступвайте", пък после се чудете защо нямало еди какъв си специалист.

82

Анонимен

преди 9 години

Все по-често срещам некомпетентни и безотговорни лекари, които те гледат само в ръцете. ОК, но аз плащам само за добро качество. Моите уважения към читавите, но те стават все по-малко. Предпочитам да избера Терминал 2 преди някой "търговец в храма" да ме е уморил.

81

ХХХ

преди 9 години

Нормално е да няма лекари от всички специалности в градовете ......то и аз да съм лекар ще гледам към чужбина да се уредя ....тук *** да ме малтретират и да няма грам уважение .......държавниците ни докараха до тука ЛАТРЯЯЯЯЯЯЛ

80

Анонимен

преди 9 години

Мафиотска бананова територия в която човешкият живот , дори детският, не струва и пукната пара! Успешен геноцид вече 25г. Да живеят евроатлантическите ценности!

79

Анонимен

преди 9 години

Разград е областен град и няма детски хирург, коментарите са излишни. Единствено крадците и бандитите живеят добре в тази ***, която вече е трудно да се нарече държава.

78

до 85

преди 9 години

Ще има несвършена работа,защото системата е такава.Защото в страната останаха овце.Защото никой не подкрепя съсловията за смяна на СИСТЕМАТА!Овцете си блеят,плюят,а онези горе си крадат и внимават статуквото да си остане.

77

Анонимен

преди 9 години

Има един метод,прозореца на Овертон..Може да го потърсите в гугъл..а максимата-змия,която не ме хапе да живее сто години,рано или късно,ако хапе другите,ще достигне и до теб..

76

Катя

преди 9 години

До 79 Да ще си блеем в къщи и ще си цъкаме с език, защото нищо не можем да променим. Ще плюем "мазно" както се изрази лекарите и учителите. Защото вечер ни се налага да вършим несвършената работа на учителите. А още по тежко е, че на някои се налага да погребват децата си заради идиотското отношение на някои лекари. Ще плюем и ще се саморазправяме с тях, докато прокуратурата и съдът не започнат да работят. Защото ако имаше лекари зад решетките за погубените животи, нещата нямаше да са такива.

75

Анонимен

преди 9 години

Защо медиите не лансират нечовешкото отношение на една част от лекарите,които не ги е грижа изобщо за здравето на пациентите си,даже го демонстрират явно с действията и подхода си...Може би има и съвестни,но ощетените винаги са те