114

332

преди 9 години

До РеалистКато си студент-затваряй си устата!

113

Шоп

преди 9 години

До до шоп Казва се естествен отбор. Бих могъл да ти обясня нюансите на "отбор" и "подбор", но никой не ми плаща за това. Така че с удоволствие ще ти се изсмея гратис.

112

до шоп

преди 9 години

Простьооо ...казва се естествен подбор,а не отбор....простьоооо

111

Анонимен

преди 9 години

Никой няма да си мръдне пръста да поеме риск извън компетенциите си, защото всеки се смята за по-умен от докторите и после ще влачат човека по съдилищата, ако не го и пребият. Приемете, че има и процент неизбежна смъртност и това е. Бог да го прости детето, такъв му бил късмета.

110

istina govorq

преди 9 години

....NE RAZBIRAM OT MEDICINA ,NO NQKOI DA OBQSNI KAKVA E RAZLIKATA MEJDY DETSKI I ZA VAZRASTNI ?ORGANITE NA DECATA SA NA DRYGO MQSTO LI ?NE VQRVAM EDIN DRYG HIRYRG DA NE MOJE DA OPERIRA I DETE .....POREDNOTO IZVINENIE ....PAK SLED VREME I DRYGI HIRYRZI NQMA DA IMA ...TOGAVA 6E NI IZPRA6AT DO SASEDNITE DARJAVI ....SKAPANA DARJAVA !

109

Шоп

преди 9 години

До Любопитни фактив царска Русия детската смъртност е наближавала 500 на хиляда новородени до една година----------------- Нали се сещашп, че това значи здрава нация, вследствие на жесток естествен отбор.

108

Реалист

преди 9 години

Студент по медицина съм - остър корем е изключително тежко и специфично състояние. Без детски хирург детето за съжаление е било обречено.

107

zizu

преди 9 години

Проблемът е ,че не са могли да пратят линейка с детето до Варна. А от НСО се похвалиха с нови автимобили на стойност 1200000 лева. Старите лимузини (на около 5-6 години)били стари и опасни. На колко ли години са линейките?

106

мастия

преди 9 години

Успешн0 се развива планът Ран -Ът

105

Bubbles

преди 9 години

До Анонимен(115)Какво ми ги защитаваш тия чакали бе?Колко народ изтрепаха от мързел и безхаберие и все им се разминава.Само бой и затвор за бялата мафия!

104

...

преди 9 години

До Любопитни фактиВ наши дни руската медицина не е много по-различна.

103

Анонимен

преди 9 години

Д-р Петър Москов иска да оправи системата , но някой няма интерес от това. Кой от вас /каквото и да работи/ ще си свърши работата качествено с опрян в гърлото нож?

102

Анонимен

преди 9 години

В града много добре знаеха за тия неуредици и дори ги преувеличаваха, но се отнасяха към тях спокойно; едни ги оправдаваха с това, че в болницата отивали само прости хора и селяци, които не можели да бъдат недоволни, защото у дома живеели много по-лошо, отколкото в болницата; няма да ги хранят с яребици я! Други казваха за оправдание, че само общината без помощта на земството[1] не била в състояние да издържа добра болница; слава Богу, че имало една, па макар и лоша. А учреденото отскоро земство не отваряше лечебница нито в града, нито в околността, защото градът имал вече своя болница.

101

Така е било

преди 9 години

В болничните стаи, коридорите и в двора на болницата мъчно се дишаше от смрад. Болничните слуги, болногледачките и децата им спяха в стаите при болните. Оплакваха се, че ги измъчвали ***, дървеници и мишки. В хирургическото отделение имаше винаги червен вятър. В цялата болница разполагаха с два скалпела и с нито един термометър, във ваните държаха картофи. Надзирателят, икономката и фелдшерът ограбваха болните, а за предишния доктор, предшественика на Андрей Ефимич, се разправяше, че тайно търгувал с болничния спирт и че си направил цял харем от болногледачките и от болните жени. В града

100

Ники Кънчев

преди 9 години

Въпрос за 250 000 лева.А защо в Разградската болница не е имало МИНИМУМ 6/шест/ специалисти по детска коремна хирургия? a.Защото ще бъдат бити b.Защото ще бъдат съдени c.Защото като таксиметрови шофьори печелят повече. d.Защото им е писнало от всичко.

99

Чехов - Хирургия

преди 9 години

Хайде, хайде (Чува се хрущящ звук.) Така си и знаех! Вонмигласов седи минута неподвижно, като безчувствен. Като идва на себе си, псалтът пъхва пръсти в уста и на мястото на болния зъб намира два стърчащи края. Келяв дявол проговаря той. Поставили ви тук, душевадци, за да ни морите! Скарай ми се отгоре на всичко мърмори фелдшерът, слагайки клещите в шкафа. Невежа Малко са те гощавали в семинарията с брезови пръчки Господин Египетски, Александър Иванич, седем години в Петербург е живял образованост само костюмът му над сто рубли струва и пак не се караше. А ти пък мно

98

Едно ченге

преди 9 години

Така е защото българите сме свикнали само да плюем и да гледаме в паничката на другия. Скоро не само лекари, нормални хора няма да останат в България. Българина е интересен човек, рабира от медицина повече от лекаря, от право повече от юриста, от полицейска работа повече от полицая и т. н., но когато му трябва специалист, гледай чудо, специалиста го няма. Еми за без пари и за псувни, така ще е. В България наистина има глад за добри професионалисти, включително и в МВР, не само за лекари.

97

Чехов

преди 9 години

Важно е не че Ана е умряла при раждане, а че всички тези Ани, Маври, Пелагеи от ранно утро до мръкнало превиват гръб, боледуват от непосилния труд, цял живот треперят за гладните си и болни деца, цял живот се боят от смърт и болести, цял живот се лекуват, рано повяхват, рано остаряват и умират сред мръсотия и смрад; децата им, като поотраснат, започват същата история и така минават стотици години и милиарди хора живеят по-зле от животни само за парчето хляб, в непрекъснат страх. Целият ужас на положението им е, че нямат време и да помислят за душата си, нямат време да се сетят за своя обра

96

Ники Кънчев

преди 9 години

Айде бе ,умните ! ЗАЩО НЕ СА НАБИЛИ ДЕТСКИЯ ХИРУРГ ? // въпрос за 50 лева /. а.Защоро е нямало такъв. b.Защото е нямало такъв. c.Защото е нямало такъв. d.Защото е нямало такъв.

95

Чехов за лекарите

преди 9 години

Какво щастие е да бъдеш земски лекар, да помагаш на страдалците, да служиш на народа! Какво щастие! повтори Екатерина Ивановна с увлечение. Когато в Москва мислех за вас, вие ми се представяхте такъв идеален, възвишен Старцев си спомни за банкнотите, които вечер измъкваше от джобовете си с такова удоволствие, и огънчето в душата му угасна.