30

Люк

преди 7 години

Държавата приватизира токът, и той стана 5 пъти по скъп за нея. Държавата ползва доста ток за осветление на улиците. Доходите на български работник намаляват от 30 години насам. 140 лева през социализмът, купуваха колкото сега 600 лева, но същият работник сега взима бруто 460 лева. При Виденов една бира струваше 15 цента, а къща 1 000 долара, цигари 30 цента, сега тези цени са 10 пъти по-големи, въпреки масова заплата от 70 долара. Сега масовата заплата не е 700 долара. При костов саламът и ракията бяха 2 лева, цигарите 70 стотинки, а сега цените са 5 пъти по-големи, при заплата 170 лева м

29

Ние...

преди 7 години

...сме едно поколение, което наивно полага усилия да си отговори на въпроси, чието решение е в бъдещето. 9 септ.1944г. спря естественото развитие на икономиката ни, унищожи частната собственост и инициатива, оттам, до 89-та, създаде едно ново мислене, нямащо нищо общо с правилата на икономиката. Тогава беше направена национализация, после реституция и приватизация. И едното, и другото от хора, дето хабер нямат от тия процеси. Що тогава се вайкаме и не харесваме, това са си естествени дадености.

28

Анонимен

преди 7 години

До кемАмериканските тецове не си определиха сами високата цена, а им я даде държавата в лицето на Месията Иван Костов. Ако той не беше фиксирал в договора такава цена, те сега не можеше да я защитят пред КВЕР. Не е луд, който яде зелника. Костов така приватизира и Нефтохим. За 1 лв. и след това им опрости една камара задължения към НОИ, нищо че сделката изискваше купувачът да погаси всички дългове. Ако така ще приватизираме по-добре нищо да не правим. Хем подаряваме, хем и пари им даваме.

27

МОМЧИЛ

преди 8 години

До ??? : ДА,НУЖНА Е ЛУСТРАЦИЯ И ВСИЧКИ " ДЕМОКРАТИ " ОТ СДС ,КОИТО УЧАСТВАХА В ЛИКВИДИРАНЕТО И РАЗГРАБВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ СЛЕД 1989 Г. ,ДА ИЗХВЪРЧАТ ОТ СЛУЖБИТЕ ,КОИТО ЗАЕМАТ. ДА БЪДАТ СЪДЕНИ И ПРАТЕНИ В ЗАТВОРА !ТОВА ЗНАЧИ , ВСИЧКИ ДНЕШНИ РЕФОРМАТОРИ ,ОКОПАЛИ СЕ В НАЙ-ВАЖНИТЕ МИНИСТЕРСТВА ,ЧРЕЗ ЕДИН ФАЙТОН ИЗБИРАТЕЛИ. БОРИСОВ,ЧЕТЕШ ЛИ ТЕЗИ РЕДОВЕ ?

26

кем

преди 8 години

Питащият пита що само 33% от държавните предприятия, ами виж американските тецове, те нали са приватизирани, виж им цените, приватизирайте и Козлодуй, и да приключваме с останките наречени държава, докато не опоскате всичко няма да спрете, нали, трябва да се взимат сопите и всите рИформатори, гробаджии, депесари, бесепари, и вся осталная ***, групово към Белене, а той бил питал, чудно му било, трепане, друго спасение няма.

25

ЛЮБО

преди 8 години

До Вие отсъдете. : АМИ , ТЕ РЕФОРМАТОРИТЕ СА СЪЩИТЕ ,СДС-ЛИКВИДАТОРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ СЛЕД 1989 Г.,КАКЪВТО Е И АЛ. ЙОРДАНОВ !

24

Анонимен

преди 8 години

Този 10 ти ноември 1989 г"разгони" фамилиите на много хора и кой и защо го направи? Почтено ли беше?

23

анонимен

преди 8 години

До антикорупцияЛично аз имам много въпроси към Иван Костов. Кой и защо продаде България?

22

антикорупция

преди 8 години

КОСТОВ И ПАРТИЯТА МУ ИМАТ ДА ДАВАТ ОТГОВОРИ НА МНОГО ВЪПРОСИ. КОЙ Е ИСТИНСКИЯТ ПРИВАТИЗАТОР НА ХЛЕБОЗАВОДИТЕ В СОФИЯ И БИВШИЯ ОБУВЕН ЗАВОД-ПРОДАДЕН НА ЦЕНАТА НА САМО 1 ВЪЗЕЛ ОТ ОБОРУДВАНЕТО СИ!КАКВО СТАНА С ИМОТИТЕ НА БАЛКАНТУРИСТ-ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МНОГО МАГАЗИНИ, ХОТЕЛИ, ЗЕМИ И ДРУГИ, НА ОБЩА СТОЙНОСТ МНОГО ПО-ГОЛЯМА ОТ ТАЗИ НА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПРЕДПРИЯТИЯ В БЪЛГАРИЯ? РЕГИСТРИРА СЕ ЕДНО ДРУЖЕСТВО, НЕГОВ НАСЛЕДНИК "БАЛКАНТУР", КОЕТО ИЗЧЕЗНА ОТ ОБЩЕСТВЕНОТО ПРОСТРАНСТВО, ЯВНО НЯКОИ СИ ГО РАЗПРЕДЕЛИХА!

21

друг реформатор

преди 9 години

точка 6 ти прати по дяволите статията,неможе българин да не покаже неприязън към последната религия на ГОСПОД.

20

www

преди 9 години

До До реформатораА пък това са абсолютни глупости. В България един от основните криминогенни фактори е именно полицейският състав. Те вършат престъпления лично и те не са никак малко, те протектират престъпността, защото са си рода и приятели на маса, а най-вече при и по повод корупционни практики.В България има престъпност, защото няма работещ отдел Вътрешна сигурност на МВР. Разбира се, вина имат и представители на други институции - съдилища, прокуратури, следствия, местна власт, агенции.

19

www

преди 9 години

До Юрий АлександровПоложението с полицията е следното. Няма желаещи да дават наряди на улицата. Тока е и с гранична полиция. Всеки иска да е баровец, да се търкаля пиян по кръчмите и да не служи. Това за мен е основният проблем. Той може да се реши само с увеличение на броя на уличните полицаи, което пък не виждам как може да стане.Полиция по малките населени места има на много места по света и тя пази имотите, нивите, горите, реколтите и ред други, не само няколко бабички ;) Кандидати-няма!

18

До реформатора

преди 9 години

Юрка, броя на полицаите е зависим от престъпността в съответната страна. Ако в България полицаите са 472 на 100000 жители, означава, че поне 90000 от тях са социално слаби и безработни. Такива хора са принудени да живеят от кражби. При бай Тошо полицаите бяха много по-малко, защото престъпността беше ниска.

17

Вие отсъдете.

преди 9 години

Първите дни на прохождащата демокрация. Почти като партизаните на 10.IX.1944 - бройката нещо много нарасна. Т.е. много поборници за демокрация, много. После......реститутите си взеха тяхното И ? Ами изчезнаха от сцената, смалиха се, спотаиха се. А големи поборници бяха: Ал. Йорданов например .. Защо ли имам усещането, че и членовете на РБ гонят същия келипир?

16

Анонимен

преди 9 години

Господине, задал сте въпроси, които показват непознаване на нещата. Какво като едно село има 10 жители. Нали дървената мафия реже нонстоп горите около това село, а пък освен тези жители има и 100 къщи и вили на софиянци да речем, които идват всяка година на почивка. Чантаджиите като са много излязоха данни от самото министерство, че ЦЦ и Йовчев са ги съкратили и са малко. Въобще непрекъснато разделяте хората, а не са ли много парите за вашите олигарси в бюджета? Някви реформи в тая посока има ли

15

професор

преди 9 години

За санирането на РБ викнете ББ!!!:)))

14

БАЙ ОНЗИ

преди 9 години

До vlady - продължениеОт РъБъ и членовете му ръбове, не очаквам нищо добро. Най-обикновени интриганти и кариеристи!

13

по-сериозно

преди 9 години

Стига с това мнение за приватизация на ТЕЦ-ове. В тази безотговорна държава - фирмата, купила си ТЕЦ фалира бързо, разпродава техниката за скраб и хората остават на студено... Само смахнатият Каролев говори това, но добре, че никой не го слуша. Примери - Перник, а в близкото минало - БГА Балкан, Кремиковци, Заводите за автобуси и камиони.... Корабостроителницата във Варна....

12

ВАМПИРЪТ

преди 9 години

Това ще го кажеш пред Народния съд.

11

jjj

преди 9 години

Не мога да разбера до кога ще се тиражира тази лъжа,че полицаите в България са много. В това число влизат всички служители на МВР, голяма част от които нямат полицийски функции-администрация ,експерти, документи за самоличност, пожарна и др. Една само бивша служба в гранична полиция /обслужваща 7 окръга/ преди 5г. бе 1 500 човека. Сега е под 600. В РПУ в страната от 5г. броя на хората е намален наполовина. Защо се лъже така безсрамно?