5

Илия Бонев

преди 4 години

До Анонимен В Албания и до днес селата в областта Голо Бърдо са български. Отделени са от България посредством псевдодържавата Косово създадена на българска територия и от насилствено ислямизирано българско население. В Диарбекир и Анадола "тропат" ръченица наследниците на българи. Кемал Ататюрк (майка му е чиста българка) казва: откъде турци в България? Това са насилствено ислямизирани българи. Над 350 хиляди български момчета са в Еничарския корпус, а около 140 хиляди българки в хареми.

4

дядо Лико

преди 4 години

До Музикант Българите са коренното население на Балканският Полуостров и Мала Азия прогонени от родните им земи, завладени и разграбени от Римската Империя. Името "траки" е въведено от гръцките нашественици, а името "прабългари" от К. Иречек. Кан/Хан Аспарух не е дошъл в днешните български земи като завоевател, а се завърнал да освободи братята си българи в Източната Римска Империя, която е елинизирана през 602 година. Мисията на Аспарух е да възстанови българската писменост и религия.

3

Христов

преди 8 години

(продължение, вж. по-долу.)Дали въпросните имена напомнят нещо познато? Тази държава се нарича също Бактрия (елинистичнот й име) с главен град Бактра. В този град, или там някъде, възниква и Зороастризма. Бактрия също е много важна част (съосновател?) на Персийската империя. От удивително до още по-удивителни истории, нали?Какво ли още ще изникне за древните ни прадеди...?

2

Музикант

преди 8 години

Според последни твърдения прабългарите са наследници на Траките,племе което се връща отново в земите на дедите си.За мен корените са в Тракийските племена,нека си спомним Орфей и въздействието на музиката му.

1

Анонимен

преди 9 години

Да ама неравноделните тактове са обичайни и в Албания, и в Турция.Плюс това Money на Pink Floyd е с чисто равнодлен такт.