11

Библиотекар

преди 9 години

Не е вярно,че повечето библиотеки нямат и една нова книга.Дори да няма друга финансова подкрепа,от таксите,които читателите внасят,се купуват нови книги.Ние в малък град не падаме под 200 нови тома годишно.Вярно е,че хората четат повече,особено децата.

10

Анонимен

преди 9 години

Не мога да повярвам на очите си и на ушите си какво се случва през последните няколко години :-) Българинът чете все повече, народните танци станаха някакъв невероятен хит, супер много приятели започнаха да ходят да свирят на кирата и барабани... Ако до преди 2-3 години 70-80% от колегите не спортуваха, то сега почти всеки хора я на танци, я на тенис, я на футбол. Отделно всеки вече си има Киндъл и си разменяме книги в офиса.Българинът очевидно е излязъл от летаргията, която го бе обвзела

9

Анонимен

преди 9 години

бг-те писатели от съвремието също като бг-те песнописци

8

АТАКИСТ

преди 9 години

до 10 Впрочем идеалната жена не би тръгнала с ***, който не я оценява, брачед!Иделаната жена в описанието е също и мноооого мнооого мъдра и не би се забъркала с ***!

7

АТАКИСТ

преди 9 години

до 10Приятелю, а дали този мъж , който го мисли всичкото това за идеалната жена , не би бил я оценил, че да е излишно твоето уточнение?

6

До 9

преди 9 години

Дай Боже всекиму такава жена!Но аз мисля, че трябва да се добави: "Такава жена има нужда от мъж, който може да я оцени. Защото, ако попадне на такъв, който не цени нейните качества, той ще я възприема като лесна и неинтересна плячка."

5

хаха

преди 9 години

в българия четяли повече,а в западна европа имало спад от 7-8 г,да,но там има криза,за каквато в българия не са чували, в западна европа заплатите са замразени и дори намалени,а българските заплати стигнага космически нива,всяка година се увеличавт в пъти,не в %-ти,дано само скоро и този балон се спука,нищо не е вечно,надявам се и българското дерибейство също

4

така е

преди 9 години

Хората наистина четат повече! Младите също четат! А се откриват и хубави български автори! :) Че не са евтини книгите-така е, но има библиотеки за тази цел.

3

DreamTheater

преди 9 години

Четенето на книги е това ,което може да съхрани нормалният човек от невероятната простотия,която всеки ден го "залива" от всички видове медии.Да,не са ниски цените на книгите,но във всеки град има библиотеки

2

Мими

преди 9 години

Би било хубаво, но не мога да го повярвам

1

Българинът чете!

преди 9 години

И чете не само романи.Но хич да не ми пеят приспивни песни на тема "Книгите не са поскъпнали в последните години"! Художествената литература - каквото е струвало 9-12 лв преди 3 години, сега подобни книги са около 18-19 лв.Приблизително същото важи и за научната и научно-популярната книжнина.Колко са семействата, които могат да си позволят да купуват по 1-2 книги на месец, на подобни цени? Ако имат дете студент, късат от залъка си. А какво да каже младият учен с мижавата си заплата?