57

Запасен

преди 10 години

Така по-образованите (следователно и по-знаещите и можещите) ще могат да имат по-голяма тежест при вземане на решенията.А и по-успешно ще се противопоставят на всеобщата простотия, която цари.Също така, купуването на гласове ще стане много по-скъпо и в голяма степен ще се обезсмисли.Ако един "кандидат" сега му е все едно дали ще "купи" гласа на 1 *** срещу гласа на 1 академик, то цената е една. Но ако трябва да купи 8 *** срещу гласа на 1 висшист,май че сметката ще набъбне значително!

56

Запасен

преди 10 години

Едно от нещата, които бих добавил в изборният кодекс, е въвеждането на "тежест" за всеки глас. Вариант А:- Гласоподаватели със без образование, или с основно и по-ниско - тежест "0" (т.е. нямат стойност)-гласоподаватели със средно образование - тежест "1" т.е. 1 вот = 1 глас-гласоподаватели с висше образование - тежсет "2? т.е. 1 вот = 2 гласаВариант "Б":- основно или по-ниско или без образование - "1"-средно образование - "2"-висше образование "4". За всяко следващо висше - +4.

55

Запасен

преди 10 години

Когато и да са изборите, картинката ще е все тая. Нали изборните правила са си същите? Пак ще има купуване на гласове от ВСИЧКИ партии (може би само Атака няма да купуват, защото нямат пари ;)), пак ще има контролиран вот и машинации. Единият проблем при гласуването, или по-скоро при отчитането на гласовете, е тежестта на всеки глас. В момента последния сополив *** е равнопоставен с академик от БАН. А не трябва да е така. Гласа на по-образованите трябва да имат по-голяма тежест на изборите.

54

григор

преди 10 години

ИЗБОРИТЕ ТРЯБВА ДА СА НА СЕПТЕМВРИ. ТАКА, ЧЕ ДАВАЙТЕ ОСТАВКАТА И ДА СЕ ПРИКЛЮЧИ С ВАС!

53

Боби

преди 10 години

Септеври е мн далече... :(((

52

Анонимен

преди 10 години

Искаме си ОСТАВКАТА и септември избори, че вече не се издържа...

51

Митко

преди 10 години

Дано държат на думата си, защото вяра на комунист не трябва да има.

50

saraleks79

преди 10 години

ОСТАВКА сега и избори септември колкото по рано има избори по добре за България

49

mihaela85

преди 10 години

Избори септември, но днес оставка, само така тези избори ще придобият смисъл!

48

Анонимен

преди 10 години

Колкото по-рано толкова по-добре за нас и държавата ни!

47

Гацов

преди 10 години

..и най-правилният!!!! България няма време за губене!!!! Оставка и незабавни избори!!! Септември за да може все повече интелигентни хора да излезнат да гласуват, а да няма време да пазарува гласове!!!

46

Пешо

преди 10 години

Дано има избори септември! Нямаме време да чакаме чак до октомври, да мкгат БСП и ДПС да си накупуват гласовете и да си завъртят далаверите отново

45

Анонимен

преди 10 години

Като гледам "сценаристите" от снимката най-вероятно няма да се случи!!! Още повече, че освен че пишат сценария на филма "ЩЕ, ЩЕ ама НАДАЛИ" са и главните действащи лица

44

Анонимен

преди 10 години

Давайййй Орех мачкай гербаджииската *** самоо СДС

43

eeha

преди 10 години

Важното е че вече няма страх!

42

до Чакащ!!! от Питащ

преди 10 години

Колега, готов ли си да чистиме държавата от ***... Надявам се час по-скоро да стане това... Но такива като теб са единици.. Повечето от българите са страхливци и предпочитат да ги ограбват и крадът отколкото да направят нещо.. Тия протести бяха платени аз не съм ходил няма и да отида.. Всичко се оправя с автомат "Калашников" ако сега не направиме нещо за България няма спасение...

41

Питащ?

преди 10 години

Дали ще стане Война наесен в България???

40

Анонимен

преди 10 години

Нямало кворум в парламента,защото "ГЕРБ" не изпълнили МОЛБАТА на Борисов".Вие шегувате ли се?Кога Борисов се е молил на някого,еле па на хората си от ГЕРБ.Борисов само нарежда,не се моли.Истината е,че за пред хората каза,че ще осигури кворум,а на своите каза да не идват.Елементарни банкянски номера.

39

Tina

преди 10 години

До До 63Точно тиквата утежняваше гражданството за бесарабски българи и спъваше работата на Божидар Димитров. Че и го уволни накрая...Може и да греша, но съм чувала, че Първанов е давал бързо гражданство на бесарабски българи.

38

Tina

преди 10 години

Я по-добре напишете истина ли е, че ДПС искат спешно гражданство за 300 000 турци.