6

Анонимен

преди 10 години

Да ,бе. Даване пари на куп за неща, от които никой през последните години не е станал свидетел на практическа полза за хората. Богати държави могат и да го правят, но 80%гладуващи няма как да да си дадат хляба и млякото, за да се забавляват на техен гръб хора с титли, но без възможности в науката. Скоро четох, че имаме нови 2 000 професори. Вярвам, че знанието ни води напред, но по-добре да ползуваме достигнатото от световните умове, защото "на гол...чифте пищови" не помагат. Всеки лев е ценен.

5

Анонимен

преди 10 години

До АнонименАбсолютно, от къде на къде някакви смотани компанийки ще си прехвърлят обучението си на издръжка на държавата. Да си обучат кадрите, егати наглите ***.

4

Анонимен

преди 10 години

Въртят, сучат, само да не дават кинти. Държавата да плаща, а те да лапат и да прибират печалбите. Егати измислените експерти. Светът се промени, а те още не разбрали. Държавата ще плаща за кадри, които ще работят за държавата, а не за частни компании.С моите данъци ще обучаваме кадрите на частна компания Наглост

3

Анонимен

преди 10 години

Истински научни центрове ще имаме тогава, когато резултатите от конкурсите за докторантура ще стават ясни едва след като съответният конкурс бъде проведен. През последните 70 години резултатите са известни още когато конкурсът се обяви, тоест месеци преди да бъде проведен. Така поне се случва в БАН. Говори се, че и в много от висшите ни училища се практикува това.За да спре този кошмар, защо не въведат и платени докторантури - не можеш да спечелиш конкурс и затова си плащаш за научен ръководител

2

Анонимен

преди 10 години

Не, напротив, държавата не трябва да дава НИКАКВИ пари на тези търтеи. Ако не друго, трябва направо да лиши тези лапачи и *** от субсидии, да сформира международна комисия и да финансира отделни научни проекти с голяма стойност. Великите СУ и ТУ са абсолютно безполезни. Само им вижте международния рейтинг и какви безсмислици публикуват, съпоставете го с това колко студенти учат там и какви такси плащат, и ще се уверите какви са кърлежи.

1

Анонимен

преди 10 години

Не знам как е в другите ВУЗ-ове,но студентите учещи медицина завършват образованието си с 0 практически умения.Те не са обучени да "хващат" венозен път,да поставят катетър,да интубират,да правят пункция.Желателно е обучаващите да черпят опит от европейските си колеги.