19

Анонимен

преди 10 години

Прекрасен пример за подражание! Музиката и изкуството могат да спасят младите хора от ужаса на наркотиците и другите пороци, погубващи живота. Едно време и у нас във всяко по-голямо населено място имаше изградена мрежа от музикални училища, школи по различни изкуства, които привличаха и възпитаваха децата. Какво пречи и сега да се организират? Министре???

18

анонимен

преди 10 години

Пак цензура , защо бе мой ,, чОВЕК ,, . . .

17

анонимен

преди 10 години

Само голямо уважение към такива хора . Не е лесно да помогнеш без да те окалят . А съдбите на хиляди деца са поменени във добрата посока на живота . За нашия ,,герой,, сигурно едно просещо или дрогирано дете е по-добре , от дете което учи музика . Браво ,, ГЕРОЕ,, !

16

софиянец

преди 10 години

"...Музиката е вкоренена в рода на Хосе Абреу, произхождащ от италиански заселници. Дядо му е основател на местен симфоничен оркестър. Баба му, която е страстен почитател на операта, превежда от италиански на младия Хосе, докато двамата слушат записи на Пучини и Верди.Майка му свири на пиано, баща му на китара..." Да, да- и наследствеността/ гените/ нямали значение, а?:) Какъв венецуелец- човекът си е италианец:)

15

Анонимен

преди 10 години

Не случайно е написано : "мнозина са призвани, малцина са избрани"

14

Анонимен

преди 10 години

Най после една смислена статия да е водеща за Днес.бг.Човека, за който се пише е велик - само истинските познавачи на музиката знаят какво значи да избере истинското пред насещата много пари компютърно обработена поп музика. На ipoda си имам само класическа музика - всичко стойностно събрано от вековете, другото са лекциите от световните университети. Така чуствам, че печеля а не губя време слушайки от айпода.

13

koko

преди 10 години

сър "Симон Ратле" - какви редактори сте бе, това е Саймън Ратъл, не ви е срам!

12

Един българин

преди 10 години

До dan/7Ти да не би да кажеш, че от 75-та година насам все Чавес е бил на власт ? Лицемер (като всички комунисти) !

11

ОDSSA

преди 10 години

Във дълбока грешка сте комунистчета. Националсоциалиста, Адолф Хилтлер, е докарал Германия да се бие срещу целия свят. Много интересно щеше да бъде ако SS, беше достигнало до Ваншингтон.

10

Соц е бъдещето

преди 10 години

Диктатурата бе партията която потискаше хората и те се отрекоха от "онзи"режим" но там е грешката:в НЕопределянето на проблема - а именно липсата на демокрацияДемокрация и Капитализъм не са едно и също - нямат нищо общо!Домокрацията е Обществен строй, където хората оправляват, обратно на тоталитаризма, който е поскоро наподобяващ монархияНа капитализма обратното е социализъм. Това са икономически ситемит.е. може да имаме:социализъм и демокрация заедно- скандинавските страни отпреди 10-20го

9

Соц е бъдещето

преди 10 години

В НРБ музиката, образованието, здравеопазването и и зобщо всички публични сектори, а дори и производствени бяха на ниво което РБ никога няма да достигне при една капиталистическа икономическа система каквато е сегашната! Може да достигнат отделни единици, но като общество като цяло ние винаги ще сме злеЖивял съм в топ соц страни и топ капитал страни и мога да ви кажа разликатав единия случай 99% са добрев другия 1% са добреПроблема на соца който имахме бе че бе съпроводен от диктатура в упра

8

Соц е бъдещето

преди 10 години

Когато Горбачов продаде милиарди човешки съдби за да е добре той и семейството му света се върна в развитието си мин 100 години назадВъв Венецуела са се случвали тези неща благодарение на социализма който градят десетки години и този пример и човек са само един от многото положителни моменти в едно общество със социалистическа икономическа системаПовечето проблеми които Венецуела има са благодарение на антисоциалистическите политки които великите капиталистически страни водят с/у всяка соц.с-м

7

dan

преди 10 години

Браво на човека, добре, че беше Чавес да отдели повече пари, защото ако зависи само от капиталистите - нищо няма да дадат!

6

Анна

преди 10 години

Статията е преведена буквално от чуждия печат и би следвало да се цитира източника коректно. Авторът определено не е този, чието име стои. А иначе темата е великолепна.

5

ODESSA

преди 10 години

Както е написал великият Виктор Юго, има хора във зениците на които греят звезди.

4

Анонимен

преди 10 години

Музикантите са други хора.От там и израза "Носи музикантска душа"

3

Димитър Атанасов - К

преди 10 години

Човек - с главна буква! От тези, които са в ръцете на Бог.

2

българин

преди 10 години

Евалла! Дано Господ Бог му помага и го пази.

1

Iza

преди 10 години

Браво! Дано има повече такива хора навсякъде по света!