24

Атанас

преди 10 години

За ветрогенераторите е искан ОВОС. От професор-орнитолог в БАН знам, че птиците избягват трасетата с най-висока скорост на вятъра. Точно това са местата, в които добивът на еленергия е най-висок. Къде е проблемът? Просто птиците, летящи по Viа Pontica избягват местата на ветрогенераторите. Да питам тези Брюкселски зелки, навсякъде по просветения Запад това е съобразено, като в България! Писна ми да ме поучават пра-правнуците на Балдуин Фландърски!

23

Кой?

преди 10 години

До ВАНГА-ПРОКЛЯТИЕ Кой краде-ЩЕ УМРЕ!

22

ВАНГА-ПРОКЛЯТИЕ

преди 10 години

До До кога Всички МУТРИ ЩЕ УМИРАТ в БОЛЕСТИ! ВСИЧКИ НЕЧЕСТНИ ИГРАЧИ-ЩЕ ПЛАЩАТ! ИМАТ МНОГО ГРЕШКИ! Даже и децата им внуците им,пра-внуците им,пра,пра-внуците ИМ ЩЕ ПЛАЩАТ! МНОГО НЕЩАСТИЕ! КОЙТО КРАДЕ.....ЩЕ Плаща през ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ СИ! ИМА ВЪЗМЕЗДИЕ! НЕ ЗНАЕТЕ ЛИ? ПРОКЛЕТИ КРАДЦИ! ЩЕ ИМАТЕ ПРОКЛЯТИЕ ВИНАГИ!

21

До анонимен 22

преди 10 години

Не, нямам нито една но пък мога да броя и имам известни познания по местната география. Ако те интересува кой е собственика има си сайтове от където можеш да намериш информацията за това. А и хората, които имат паркове едва ли стоят да си чешат езиците по сайтовете.

20

muzaka

преди 10 години

По времето на тройната коалиция бе приет закона за ВЕИ.През 2010г.се дадоха на ,,баш правоверни,, хора от ГЕРБ и компания най-много разрешителни./инфо на сайта на МИЕТ/Тиквата и неговите министри са отговорни.Баба Бойка да се готви за среща с бай Ставри.

19

Анонимен

преди 10 години

До Анонимен: 4 - 35 само твоите ли са ?

18

До 18

преди 10 години

Хора имате ли си идея къде се намира Калиакра и къде се намира село Смин? Едното няма нищо общо с другото като изключим, че на едното място вече има построени ветрогенератори а на другото и около него имаше и има доста проекти от които няма нито един реализиран в момента . Явно имате интернет има гугъл мапс вземете намерете двете места и открийте десетте разлики.

17

Топлинко

преди 10 години

- Пляк ! - казал гвоздея- Фссссссс..... - казала гумата

16

Dinosaurus

преди 10 години

До petter.bojinov: Знай, че случайно заспалият и полуграмотният в случая си ти! Още знай, че преди 10 години ел.енергията от ВЕГ се изкупуваше от държавата 12 пъти по-скъпо от тази от АЕЦ (например). Но само от фирмите на наши хора! Т.е. червени капиталисти. Продухай си мозъка от червената мъгла. Кой строи ваканционни селища и ветропаркове в защитени територии, ако не кръговете около властимащите? Нещо за брата на Станишев да знаеш във връзка с такива територии? Червени ***!

15

Анонимен

преди 10 години

Нарушението е на Регионалната инспекция по околна среда и води (РИОСВ) във Варна, която е издала одобрение през 2012 г. за изграждането на нов ветрогенераторен парк от 95 перки и още 150 други обекта, сред които ваканционни селища, посочи Михайлова.Министърът на околната среда и водите е издал заповед за отмяна на решението на регионалната структура на МОСВ, но административния съд не е зачел заповедта и е приел решението на РИОСВ.Ветрогенераторният парк е с името "Смин", а инвеститорът е "Уинд енерджи", посочи в отговор на журналистически въпроси министърът. Това е случай, за който ня

14

Анонимен

преди 10 години

На кого са издадени тези разрешения, напишете пълната информация!

13

petter.bojinov

преди 10 години

Така ще е, като се водим по акъла на полуграмотни и полузаспали европейци.

12

ХХ

преди 10 години

Хайде червените мушмуроци призовете пелтека министър на енергетиката да ви покаже от кога са одобрени проектите и от кого, кога,как и от кого са построени ветрогенераторите, пък тогава да видим.Нали сте на власт - покажете имената и другите данни.Ама ще се окажат кънчо стойчевците и тяхната комапания.Заради това пелтечето стойнев мълчи като бито дупе.Само герб ви са в устите - нали медиите бяха техни - кои по-точно, банките, олигарсите - кои бе ***? ИМЕНАТА МОЛЯ!!!

11

До 12

преди 10 години

Г-не/жо Направете справка Вие дали последните 3 години са се увеличили Вятърните генератори с повече от 20 броя на база 2010 до 2013 година, или за това време са се увеличили рязко фотоволтаичните централи както и цените за изкупуване на произведената енергия. Последните години НЕК дава 0МВч нови мощности от ветрогенератори. Да не говорим, че и за фотоволтаиците не е голямо число.

10

Диносаурус

преди 10 години

До 12: Прочети и другите коментари! Прочети 6, прочети за сроковете за проектиране и ОВОС (ама не вдяваш що е тва)...Пък се разходи из Добруджа у виж колоко ВЕГ има из най-плодородните ниви! Аз ти казвам, че са от над 10 години! Ама ти чакай да ни прости Европа санкциите, че да ти дадат червените някоя стотинка. Дане ти обяснявам какви мултимилионери са фирмите, които построиха и експлоатират ВЕГ! И за ултрачервени!!! Да живее Р. Овч!!! Да живее БКП!...Червен ***

9

българина

преди 10 години

хайде сега да се намерят строителното разрешително,одобреният инвестиционен проект от ДКЕВР,кой е собственика на парка и кой е подписал АКТ16 и да видим кой персонално отговаря.След което като ни осъдят лично те да понесат щетите!

8

До кога

преди 10 години

мутрите ще рушат държавата ни, а ние, не само, че ще живеем в ***, ами и ще плащаме глобите за това???

7

Dinosaurus

преди 10 години

До Antonim: Ти луд ли си бе? Тези ВЕГ функционират от поне 6 до 10 години! Какъв Борисов, какъв зелен трамвай? А проектите ги прекарваха още преди това - при управлението на Станишев, Царо и тройната коалиция. Ама червената мъгла ти е обвила мозъка. Ходи се жалвай на турския (не на ерменския) поп. Понеже точно ДПС и БСП са все на власт, първите от 20, а вторите от 60 години. Братя Павлови (в Яйлата) безчинстват от 10 години, а са милионери от 22, червен ***!

6

БГ

преди 10 години

АМА КАКВО ДА СЕ ПРИТЕСНЯВАТ ВЛАСТИТЕ-МИНАЛИТЕ,СЕГАШНИТЕ И БЪДЕЩИТЕ,НАЛИ НИЕ ЩЕ ПЛАЩАМЕ......

5

Анонимен

преди 10 години

да се издирят и сравнят подписите. Да плащат подписалите