29

Анонимен

преди 10 години

Вижте не може да обвинявате некоректните платци че са виновни за всичко! Те са загубили много повече от жилище! Загубили са всичките си спестявания за да вземат ипотеката. Както добре знаете банката финансира само 80% от покупката а останалото са лични средства. Хората губят всичко но не са виновни нито хората нито банките! Виновни са тези които не учат хората на финансова дисциплина и управление на личните финанси! Виновни са тези които ни изграждат като консуматори

28

Ганчовец

преди 10 години

Ако имахме читави банки****(това определение си проси поне една страница обянение) може би щяха да направят някакви отстъпки посока клиентите, за да не ги изгубят/загробят. Спокойно можемда приемем, че хората, които са теглили кредитите не са някакви *** ами някакво подобие на средна класа. Нищо чудно да са хора, които си плащат данъците и да носят голяма част от държавата на гръб и по принцип да са клиентите, за които банките се съзтезават да привлекат.

27

Анонимен

преди 10 години

Вместо да мислят как да удължат агонията на некоректните платци, да вземат да приемат банкрут за физически лица, както е там, накъдето уж се стремим! Прибират ти всичко, освобождават те от задължения и нямаш право да си МОЛ, управител, или собственик на предприятие доживот. Много е лесно- като не си мислил овреме, ще си ограничен в бъдеще. Парите не са детска игра, не може ей така да рискуваш бъдещето на семейството си, когато наемът е на същата стойност на вноска по ипотека, просто няма смисъл!

26

един

преди 10 години

Мммммдаааа, когато банките премахнат безумните си проценти и сложни лихви и когато направят поносим процент върхи кредита за целия период и не го променят тогава всички ще успяват да си плащат.Няма такава друга държава с такава банкова политика. 9- 10% годино върху сумата която ти остава да плащаш и като сметнеш колкоо идва за един кредит който се изплаща минимум 10 год.Пълно безумие е това

25

marantz

преди 10 години

Нещата могат да бъдат решени с временен мораториум както в Испания!Освен това е крайно време да се променят законите!Щом банката е приела даден имот за гаранция по даден кредит след отнемането на въпросният имот да нещата да приключват,а не като сега да дърпат хората за още пари!Също така да се въведе закон за фалита на физическите лица!България е единствената страна членка на ЕС без такъв!И да се въведе пределна давност на задълженията!В момента такава практически няма и дърпат хората до живот!

24

онбашията

преди 10 години

аз живях на квартира 15 години след завършването си и накрая си взех жилище с налични пари. финансово погледнато ако бях теглил кредит вече щях да съм изплатил почти всичко и тия наеми са били напразни. да ама не, който си прави тънки сметки че кредита бил по-изгоден от плащането на наем накрая *** мазната опашка. сега жилището което си купих само терасата ми е колкото целите апартаменти на умниците дето ми даваха акъл да тегля кредит.

23

тиква

преди 10 години

колко си прав 18-ти за рекламите за живота на кредит, колко си прав!

22

varg

преди 10 години

Мръсните еврей са виновни за това.

21

тиква

преди 10 години

тъжна картинка.Как ли ще свърши всичко това........?Лошото е че тези хора може би не само нямат апартаменти ,но и къщи дали изобщо имат.Ако имат покрив над главите си няма проблем.Майната му на парите.Дано да не се стигне до палаткови градове.Както в щатите, а на други места са на каравани.Само да няма убийства и самоубийства, защото не си струва.

20

Анонимен

преди 10 години

Колко хубаво е управлението на Орешарски, а?

19

Ok!

преди 10 години

Банките в БГ нестига, че ти вземат жилището, но те карат да го доизплатиш. Няма такова безумие. След като са ти отнели жилището, край.

18

Анонимен

преди 10 години

против комунистите съм, ама извинявайте от къде на къде правителството трябва да спасява некоректните длъжници ?!?! т'ва да не ви е детска градина ?!?!?___+1!!

17

Анонимен

преди 10 години

До АнонименДа не говорим, че би трябвало да ти върнат и взетото до момента, нали взимат цялото жилище!!!!

16

До 12

преди 10 години

Банките свършват парите сега защото "червените ***" изкараха нашите пари оттам! Бойко *** замрази всички плащания за да вкара нашите пари(от данъци) по банките за лихва. Най-много пари(около 50%) бяха при Цветан Василев и Пеевски а сега вече ги няма! Най-лошото е че нашите пари бяха дадени на банките а те ни ги връщат с безумни лихви като кредити!?!? Да живее Бойко Капиталистът!

15

Анонимен

преди 10 години

До интернет лумпенПитай Хампърдицунян.Ще ти обяснява на дълго и на широко.И ако си кредитополучател ще изкара теб виновен,а не техните игрички и промени на правилата.

14

Анонимен

преди 10 години

Напоследък все гледаме към Америка.Да направят закона както там. Не връщаш ипотечният кредит, банката си взима ипотекираното жилище и не дължиш нищо повече. За колко ще успеят да го продадат си е проблем на банката. Нали самите те са го оценили преди да отпуснат кредита.

13

Анонимен

преди 10 години

Който има пари, ще тегли,който няма,истински ще тегли:)

12

банкеръ

преди 10 години

Какво излиза,че банките са виновни за неудачите на длъжниците си.Къде им бе акъла,като теглиха безумни кредити,после ги предоговаряха с безумни условия.Комичното в случая е,че повечето лоши кредити са на полицаи,военни и други държавни служители със заплата около 1000 лева.Предстоят американски циркове с изхвърляне на багаж,ритуални самоубииства и т.н.Смисълът на банкирането е даването на кредити и прибирането им.У нас вече кредит не ще никоя фирма банковите фалити предстоят,те не са заложни къщ

11

Анонимен

преди 10 години

Вместо сирийски бежанец,каня един български депутат у дома да преживеем поне до Коледа или Коледа за последно:) Поемам всичките му разходи - в хладилника има винаги сирене,маргарин,някое друго бурканче от тазгодишна реколта люти чушки-мариновани,достатъчно лед в камерата за по една студена вода и винаги поне 10 яйца.За хляб парите ще стигнат.Отопление не осигурявам,завивките за презглава са в наличност.Достатъчно е,че ще има покрив над главата си. Нямам кредити! Няма значение от кой пол и партия

10

smoke_chiba_chiba

преди 10 години

Хората не трябва да се стресират. Нашите червени другари няма да оставят нещата така. Ще ни поемат кредитите, ще намерят работа на 250 000 човека за да могат да си покриват ипотеките. Ще намалят лихвите, ще натикат олигарсите в миша дупка и въобще всичко ще бъде розово. Даже ще увеличат мандата на народното събрание на 5 години за да не забравяме колко хубаво беше по тяхно време и какви прекрасни петилетки имахме. Не се притеснявайте хора бъдещето е пред нас.