69

ШВЕЙК

преди 10 години

До djoПрав си - в момента в швейцария при 20 % самоучастие лихвата е 2,875 % за 20 г.

68

AZ

преди 10 години

ami da svaliat lihvite kato v evropa na 3 procenta i vseki shte si plashta ne ot 6 na 12 shtoto bilo kriza i do sega taka

67

Истината

преди 10 години

как направих азимам приличен доход и заделях с жена ми около 1000 лв на месецза 10 години заделих около 120 000 лвживях под наем общо 10 години за около 30 000 лвкупих двустайно жилище в Редута за 60 000 евро плюс наема ми дойде на 75 000 евросметнете - ако вземете 60 000 евро от банка ще върнете почти 150 000 за 25 години.извода е - давате двойно повече пари

66

Кратун

преди 10 години

Уважаеми братя Българи, спрете да обвинявате клиентите, че са рискували да вземат кредит. Те са си правили сметката много пъти, преди да си сложат главата в торбата. Обвинявайки кредитополучателите, вие на практика оневинявате измамника, който е предложил договор при едни условия и впоследствие ги е променил едностранно. Не може да се държим като глутница вълци, заставайки винаги на страната на силния да разкъсваме по-слабия. Само заедно можем да се преборим за едно по-добро общество!

65

бъдин

преди 10 години

До АнонименПлевнелиев каза, че по Европа 90% от жителите живеят на под наем!Това ни чака!Като вкарат насила хората в разходи по "саниране", като направят данък жилище европейски висок- опаа отиваме на квартирка, леко по леко!

64

Анонимен

преди 10 години

Баба ми и дядо ми живяха по-голямата част от живота си по времето на сициализма. И от двете страни - на майка ми и баща ми оставиха по една къща. Баща ми, майка ми и аз живеем по време на капитализъм - нищо не могат и няма да построят. Хайде сега признайте си в чии имоти живеем всички българи? Не са ли те построени от бабите и дядовците ни от социализма?

63

с.до Адам Смит

преди 10 години

Никой никъде не е казал,че някой трябва да плаша дълговете на тези хора!Хайде да не извъртаме нещата!Казва се,че е крайно време да се промени закона така,че при изтеглен ипотечен кредит при отнемане на имота да се забрани на банката да иска още пари от хората!Освен това си мисля,че 18 000 семейства на улицата посред зима си е направо хуманитарна катастрофа!И тя може да бъде избегната съвсем лесно с един мораториум до пролетта например!В Испания се случи нещо подобно!Айде малко зор и за банките!

62

Анонимен

преди 10 години

Да живее капитализма!

61

Истината

преди 10 години

на българина му дай имот и му гледай сеира. с такова настървение се купуват имоти все едно ако си под наем и живота свършва. живота трае 60-70 години и ако 30 от тях ще си губя съня как да изплащам прескъпо жилище-мерси. 700-1000 евро на квадрат си е нечовешки обир. взимаш от банка 60000 евро, а връщаш почти тройно. по добре събирайте да го купите кеш за 10 години и живейте под наем. пак сте на голяма сметка. но трябва 10 години стриктно спестяване. ако не стане взимаш малка сума да доплатиш

60

с.

преди 10 години

И да добавя,че банката е тази,която трябва да раздава внимателно парите на клиентите си и да преценява рисковете!Именно затова си има и такси за обслужавне на кредита и не знам какво си!Не всеки може да е грамотен в тази сфера,а и не е длъжен!И накрая стигаме до абсурда банка да ти отпусне 80% от парите за даден имот като обезпечението е самият имот и ако закъсаш да те изритат,да го продадат на безценица и накрая да ти искат и още пари!И да си длъжник до гроб,че и децата ти!Това го няма никъде!

59

с.

преди 10 години

Чета ви глупостите и падам!Първо някъде четох,че не ти отнемат единствено жилище,но само ако е до 25 квадрата!Аз за такива не се сещам!Второ като оставим настрана убийствените лихви,които са най-високи в ЕС какво правим с едностранното вдигане на лихви по кредити от страна на банките!Годишно от това лапат по 400 милиона!И трето банката трябва да е институция,а не лихварска къща както е тук!Законодателството е удобно и те абсолютно аморално раздават кредити на хора,които няма как да ги върнат!

58

djo

преди 10 години

Трябва всеки да си прави сметката Обаче и тия банки дерат по няколко кожи от хората.скоро бях в една немска банка и гледам кредит за ново строителство на къща 2.62%лихва за 10 години фиксирана лихва.всички знаем ккакви са лихвите при нас

57

Анонимен

преди 10 години

Кой самоубиец е решил да тегли ипотечен кредит????

56

Анонимен

преди 10 години

Не е редно да заставаме на станата на неиздължилите се. Има случаи, които ги оневиняват, но бошинството са хора, за които е важно да изтеглят кредита, да пипнат паричките и да си купят жилище в големия град. Пък после как ще ги плащат, не е важно. Непрекъснато се рекламират нови и нови кредити, подлъгват лековерните и резултатът е налице. Но това, че сме аджамии, не значи, че не трябва да се плаща.

55

БГ

преди 10 години

НЕ МОЖЕ ПРИ КРЕДИТ ОТ 25 000? ДА ТИ НАЛОЖАТ ДА ВЪРНЕШ ОЩЕ 17 000? ТОВА Е ОБИР,А НЕ ТОЛКОВА НИСКИТЕ ЗАПЛАТИ,ЗАЩОТО ВСЕКИ КЪТА ОТ ЗАЛЪКА СИ ЗА НЕЩО КОЕТО МУ ТРЯБВА

54

no name

преди 10 години

абе горките длъжници с кредитите да бяха мислили малко - имам колеги дошли от провинцията и се изхвърлиха да купуват жилища в София все в баровски квартали, теглиха кредити по 100 хил. евро (!) и сега си мишкуват в огромните апартаменти и се чудят кога ще ги изхвърли банката щото вноските са убийствени. еми като си дошъл от сусурлево и искаш да си софиянец, ама си скъсан от всякъде няма да си купуващ ап. за 200 бона в Ман.ливади, а двустаен в Люлин. Докато захлебиш малко и натрупаш спестявания

53

онбашията

преди 10 години

много надежди възлагате на тоя закон за фалит на физическите лица. в българия няма много бездомници, и това е защото в българия дължиш до гроб, но не могат да ти вземат единствено жилище. във много страни където има закон за фалит на физически лица е пълно с бездомници, защото при фалита ти вземат всичко. какво предпочитате да сте, бездомник без дългове, или нормален човек с дългове?

52

оптимист

преди 10 години

Спокойно всичко е под контрол. Ще се увеличат платките пред НС . ще има безплатно кафе и музика. Плакатите са безплатни.

51

зеленчук

преди 10 години

бай хасене, познавам хора с къщи, апартаменти ,които примерно са ипотекирани заради друг апартамент - ново строителство.Не си мисли че са малко такива на брой.Едно време моя баща разправяше на мъжа ми къв мъж бил тоя че да не вземел заем да си има собствено жилище ,при положение че имаме покрив над главата, лелеееееее добре че не му се вързахме на простата кратуна.

50

До 43

преди 10 години

Не се притеснявай, Болен ще им направи заплатите по илядо лева а компартията юе им даде валчери за по един апартамент.