162

DARK INSANITY

преди 10 години

Сега да уточня нещо: в северна Корея следват идеологията "чучхе" която е с маската на комунизъм. Това е пак крайно лява идеология която се базира на вътрешно-държавна независима икономика с крайно леви убеждения, като диктатура и тоталитарен режим. Това е вярно което пише в статията, защото мои приятел музикант беше в Южна корея 3 пъти в Сеул, и там са му казали че наистина ако някой в северна Корея избяга - за назидание целият му род отива в концлагер до края на живота! Там е някакъв ужас!

161

бореца

преди 10 години

Да попитам всички драскачи кой от вас е ходил в Северна Корея?Предполагам никой и като не си бил там не можеш с лека ръка да даваш съвети или всякакви становища!Мой познат като представител на чужда фирма беше дълго време в Китай и е бил на някакво посещение в тази държава и разказа че там хората не живеят охолно но прилично,почти никаква престъпност,железен ред почти военизиран!Да не забравяме че те са изолация вече почти 30 години и все пак се оправят и то доста успешно за разлика от нас!

160

halcon

преди 10 години

shto ne pishete za koncentracionnite lageri na FEMA v USA koito sa pulni s amerikanski grajdaniako nqkoi go interesuva moje da pogledne v Youtube

159

Анонимен

преди 10 години

Нелош художествен текст.

158

няма лошо

преди 10 години

докат булгарстан агонизира четем за корея, ха ха ха , преди четяхме за западнал китай който своевремено изпращаше космонавти в космоса и щатите вземаха пара на заем,/южна корея винаги в филмите се възхищава от духа на северно корейците и казват /имаме проблеми но вие сте хора с чест независимо от различията/ а ние? ние начело с агитката на геьовете БОЯДИСАХМЕ РУСКИ СЛАВЯНСКИ ПАМЕТНИК И ПОКАЗАХМЕ КОЛКО ГОЛЕМИ *** СМЕ, И КОЛКО ДЕЦА ИЗМИРАТ СЕГА?КОЛКО СЕ ЗАПАЛИХА ЗА ЕДНА ГОДИНА И КОЛКО В КОРЕЯ

157

Дочо

преди 10 години

Тази статия е за наивници! Много поздрави на авторите!

156

muzaka

преди 10 години

На 56г.съм и съм от Варна.Всяка година в гимназията ходехме на бригада.Почти винаги беряхме грозде за 3 седмици.Спали сме в селски къщи или някакви учебни центрове.Работехме по 6 часа.Всяка вечер имаше някакви забави,веселби или филми.Всичко организирано.Без алкохол/наркотици въобще не познавахме/,без компютри и кървави споровеТова бе най-безгрижното време за всички от 17 до 19години.Защото сега като чета писанията на различни хора се питам : имали и по-паметливи и знаят ли как е било?

155

БАЧКАТОР

преди 10 години

До Киркорчо Да беше понаучил българския ли...

154

смех

преди 10 години

дайте пара и аз ще ви кажа каквото искате, ако не ще ви предам като кажа какво става в българия.. мушмороци...

153

Киркорчо

преди 10 години

СОЦа без лагери не може. Завинаги има хора, които разбират, че искат да живет подобре. И держава веднага тях кара в лагери. Аз сем видях лагер 200км. от Красноярск. От СССРа до сега има и бодлива тен, и бараци, и кули, само сега без войници. Лагер се изглежда добре, поне сега гости ще приема.

152

фффф

преди 10 години

До ИманиГоворим за сегашно време, не за история, не за Византия, Турция и Динозаврите

151

fsa

преди 10 години

До минувачТъпчо, ти не вникна май в историята

150

Имани

преди 10 години

Ами какво да кажем, эа Бухенвалд - германският концентрационен лагер, които беше съэдаден от нацистите в околностите на Ваймар!!!!

149

Анонимен

преди 10 години

Малко по малко и ние сме се запътили натам ...

148

средната класа

преди 10 години

До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !ти си пълен ***.... "вярно е, че имаше хора в лагерите, които страдаха, но другите си живееха добре" ... явно ти си бил от живеещите добре (3% елит)...

147

Shop

преди 10 години

Защитниците на комунизма и сега можете да си пратите децата да спят в някой обор, да маршируват с песни, да правят вечерни проверки и да берат чушки и домати за 2 лв на ден. Нима някой ви е забранил да си организирате частни комуни и да живеете в тях като скотове? Земята ви върнаха, кооперирайте се и вперьод!

146

Shop

преди 10 години

Спане в конюшня без таван за 35 човека (гредите и сачака се виждат като легнеш на пружиненото легло), външна баня със студена вода, тоалетните без коментар. Сутрин маршировка 1 км с комунистически песни до столовата на другия край на селото, където се закусва задължителния чай с бром, обяд хляб и сирене на полето, вечер домати с ориз и пак 1 км до лагера. Без робския труд на ученици, студенти и войници, бай ви Тошо щеше да си яде ушите.

145

DO SHOP

преди 10 години

NEDEI DA LAZE6 ZA BRIGADITE IZMEKIAR. I AZ SAM BIL NA BRIGADA ,I NIAMA TAKOVA NESTO .PIENE KUPON I BAZICI BESHE.

144

ссс

преди 10 години

До студент 150Трябва да търсиш начини и пътища по най-бързия начин да се добереш до психиатрията.

143

Shop

преди 10 години

Всичко това е вярно и съм го изпитвал на ученическа бригада в България. Разбира се, без крайни извращения като рязане на пръсти, но бой с пръчки, шамари и шутове си бяха нормална практика. Бригадата се командваше от комсомолци, пратени да се учак как се юрка стадото, за надзиратели служеха една група садистчета от горните класове, в ролята на зекове бяха първокурсниците.