167

маро

преди 11 години

Колко ви платиха турците за да доунищожите българската енергетика?

166

3goro

преди 11 години

До Icelander Какво им пречи по време на строежа да променят цената с няколко анекса (за непредвидени усложнения) с 2-3 милиарда ? Това се случва много често !Как ще се реши проблема с отпадъците и колко ще струва през годините и първоначалните разходи за строеж на депо ?

165

Icelander

преди 11 години

До Osiris1001 Стига повтаря една и съща идиотска реплика навсякъде...

164

Icelander

преди 11 години

До Бай Иван Напротив цетата е ясна! Според анализити на британския финансов консултант HSBC крайната цена на проекта АЕЦ Белене е между 6,5 и 7 млрд. евро, или между 13 14 млрд. лв. Това е най-ниската цена на проект за атомна централа в Света.

163

Icelander

преди 11 години

До Леонсио За съжаление, повечето не са мислещи хора като теб...

162

Icelander

преди 11 години

До Соларис Световната практика показва, че икономически по-неоправдано е да се реализира строеж на два блока в АЕЦ Козлодуй (VII и VIII). АЕЦ Белене ще бъде изграден до 5 години; крайната му цена е около 12 млрд. лв.; изготвен е над 75% от техническия проект. За изграждане само на VII блок на АЕЦ Козлодуй са необходими между 12 и 15 г.; крайната му цена е неизвестна; към 2012 г. техническият проект дори не е стартиран. Налудничавата идея на ГЕРБ да строят 7ми блок с готовото оборудване за

161

Icelander

преди 11 години

До Анонимен Стига си цитирал като ""Отче наш" глупостите на Мартинчо Фъфлещия и Иванчо РРР-кащия...

160

Icelander

преди 11 години

До Анонимен Стига си цитирал като ""Отче наш" глупостите на Мартинчо Фъфлещия и Иванчо РРР-кащия...

159

Icelander

преди 11 години

До Osiris1001 Стига си бълнувал! Атомната енергия е най-евтиният източник, познат към момента. Освен това е най-сигурният и постоянен източник на електроенергия може да работи без спиране цяла година. В сравнение с ТЕЦ основното преимущество е пълната липса на вредни емисии газове. При ВЕИ предимството е в пъти по-ниската цена и почти непрекъснатото производство никаква зависимост от природния явления като вода, вятър и слънце.Произведената от АЕЦ енергия е енергията, която покрива базовия товар на българската енергийна система няма друга генерираща мощност, която може да прави това

158

Анонимен

преди 11 години

цената на електроенергията от фотоволотатични централи (соларни системи), която плащат доставчиците на електроенергия е 70-пъти по-скъпа от тази заплащана на АЕЦ и над 10 пъти по-скъпа от тази на ТЕЦ-вете------------------- Да, но фотоволтаиците можеш да си ги сложиш в двора, а за тока от АЕЦ трябва да пуснеш жици и трансформатори за няколкостотин милиона, тъпчо.

157

Osiris1001

преди 11 години

До 168 И тук има пари ама ги харчат за глупости пък после правят референдуми бедните да си дадат съгласието да платят сметката!

156

3goro

преди 11 години

Електроразпределителните дружества поскаха днес скок в цената на тока за битови и стопански абонати от юли тази година. ЕВН България настоя за скок с 3,6%. И така е през 2-3 месеца !!!!!!!! За какви гаранции говориш ...? Политиците си говорят каквото искат, а ние плащаме сметките.

155

3goro

преди 11 години

До Registriran Какви са тези цени 0,78 лв. и кой ги гарантира, че и за 20 години.....за това трябва повече вяра и от мойта .:)

154

Registriran

преди 11 години

До 3goro Имаше едни дето вярваха и в светлото бъдеще, а в наши дни вярата е в ресора на светия синод, а реалността е 20години гарантирани цени и те са 0.78лв.

153

3goro

преди 11 години

До Бай Ставри Това ,което казвате е така,Но цените значително спаднаха на договаряната за изкупуване ел.енергия.И още ще спадат -такива са тенденциите.Аз лично вярвам, че след години ел.енергията добивана от слънцето ще е най-евтина !Ефективността на панелите се повишава,производствената себестойност спада с всяка година .

152

Бай Ставри

преди 11 години

Мистър спамър, с брадата- цената на електроенергията от фотоволотатични централи (соларни системи), която плащат доставчиците на електроенергия е 70-пъти по-скъпа от тази заплащана на АЕЦ и над 10 пъти по-скъпа от тази на ТЕЦ-вете. Справка можете да направите на сайта на Държавна Комисия за Енергийно и Водно Регулиране.

151

Дидо

преди 11 години

Да, ама Германия си има индустрия и парЕ, с които да си купува липсващата енергия като залезе слънцето.

150

Osiris1001

преди 11 години

Ето как решават въпроса в Германия!Разликата в сумите се оказва добър начин за облекчаване на домашните бюджети. След успеха на проекта 1 000 покрива в Германия идва ред на втори проект 100 000 покрива, а по-късно покривите стават 1 милион все с държавна финансова помощ и задължение за изкупуване на добитата соларна енергия.

149

Osiris1001

преди 11 години

до 165 Абсолютно вярно гледаме го 23 години! Странно защо обаче се опитват да ни убедят че като построят Белене ще догоним развитите държави?

148

НеЦ

преди 11 години

Като застанатразни ''наши'' фирми на входа и изхода на АЕЦа т.нар. енергийна независимост ще се стопи,като ланския сняг...