77

@

преди 12 години

Може вие да пращате пари на близките си, но пенсиите им ние ги изкарваме. Така че по-добре си мълчи! България ще се оправи, когато пенсиите на родителите на работещите навън се плащат от тях, а не от цялото общество. Защото вие несъмнено получавате повече, но крепите техния стандарт, не нашия, изкарвате техните пенсии, не нашите, подпомагате тяхното здравеопазване, не нашето. А заглавието, че имигрантските деца са дискриминирани изобщо не ме трогва. Всеки сам решава съдбата си.

76

веско до 68

преди 12 години

братле, това с което се занимавам там е строителсво и го работя с удоволствие. Правописа ми, вярно че се влоши доста последните 4-5 години, даже взех да бъркам и да смесвам английски и български букви, тук с повечето е така. Но пък изкарвам 10 пъти повече от теб с перфектния правопис..Веднага си проличават злобарите и дребните душици, като започнат да се заяждат за нещо извън темата.

75

до 60

преди 12 години

Май изобщо не си достатъчно интелигентен, след като не си разбрал на какво се дължи съществуването на бизнеса ти - цялата българска икономика се крепи на хората, които работят на вън и изпращат пари тук, на близките си. Доста хора щяха да умрат от глад и болести, ако не са те. Така, че се благодари, че има такива хора, вместо да ги обиждаш нагло!

74

NHS

преди 12 години

Всеки трябва да чака, включително и самите англичани. Здравеопазването е безплатно, затова трябва да рационализират услугите си: тези, с най-голяма нужда и най-висок шанс за възстановяване и подобрено здраве (терминът е QALY), са с предимство. Ако се чувстват толкова дискриминирани, никой не ги спира да върнат там, откъдето са дошли.

73

Анонимен

преди 12 години

73, ква майка, тя е по-зле и от мащеха за българите, няма бъдеще в БГ българите

72

Анонимен

преди 12 години

За дискриминация към бялата раса , не съм чувал. Все пак ше има някои който си е националист и ще прави проблеми. Но към чернокожите това е обратното. Пълна дискриминация.

71

ot 46 до 49

преди 12 години

А ти осигуряваш ли европейски заплати на подчинените си или им плащаш колкото да не умрат? Предвид коментара ти може да се поспори за интелигентността ти, още повече щом омаловажаваш хората с висше образование... За жалост повечето работодатели в БГ са точно като теб и за това хората предпочитат да работят навън, от колкото да търпят постоянни унижения от бай *** шефа им и да му целуват ежедневно ***, че ги "хранел". Нищо, че те примерно си скъсват *** от бачкане той ги хранел. Другото което е убедена съм, че никога не си излизал зад граница съдейки по *** ти писания. Навън всеки изработен час се заплаща, извънредният труд също. Изобщо има много повече предимства да работиш в чужбина и наистина спрете да лъжете хората, че едва ли не ще ви смъкват кожата от бачкане, като излезете зад граница. Ако работите легално се работи по 8 часа всичко се записва и много се внимава, защото не се знае кога може да им дойде една проверка и да отнесат жестоки глоби заради това, че искали да работиш 48 часа непрекъснато (примерно). Това, че тук са свикнали да се подпират на бюрото и да редят пасианси докато не стане 5 часа, не значи че навън тази практика съществува. Там се работи и точно заради това се заплащат и реални заплати. А в България понеже знаеш, че дали ще работиш, дали не заплатата ти пак ще остане 300 лв. за какво да се пънеш? Вероятно и твоите служители са на това мнение.

70

cAMDEN

преди 12 години

ако ми кажете как ще стане това в София с ниска заплата от около 600-700лв, да си самостоятелен и да не се ограничаваш ще се върна .... а ако имаш образование и си средна класа не е проблем да си в нова собствена къща, с нова кола.... това са простите факти - другото е злоба

69

camden

преди 12 години

Една проста сметка... за Лондон ..аз и приятелката ми... 3 пъти дневно ядене и пиене навън по 10 лири на човек 3 по 20 = 60лири по 30 дни 1800 лири да се разбиваш от барове и т.н. + 500лири дрехи, транспорт и т.н. 2.300 + 700 едностаен апартамент на 30-40 автобус от центъра или 15мин метро = 3.000 лири месечен разход нормален живот и аху-ихи насам натам - за двама нискоквалифицирани студенти, които работят за 8 лири на час... 9 по 8 = 70лири по 22 дни = около 1500 на калпак....

68

studentka

преди 12 години

do 60 - i az mislq, che bqx dostatychno inteligentna v izbora si da ucha v Angliq. Posochi mi nqkoi bylgarski student, koito raboti po 20 4asa na sedmica i se izdyrja bez pomoshtta na mama i tatko. Ima i neshto drugo narecheno kachestvo na obrazovanie. Lichno sym bila svidetel kak studentka ot Bylgariq, reshila da uchi v Angliq, se qvqva na komisq da otgovarq za plagiatstvo, zashtoto prepisvaneto ot debeli knigi e rojba na BG systemata....

67

Krutoy

преди 12 години

Ами да са си седели в България!Майка си ли търсят в скапаната Англия? Там и без тях има кой да мие чинии и да бърше пенсионерски ***...

66

Анонимен

преди 12 години

60 - достатъчно интелигентен кво точно значи всъщност ? колко точно ? и според чий критерий ?щото това което си написал леееко противоречи на твърдението ти, тъй като интелекта в българия не е от стоките, които се ценят - справка управляващите ни и избралите ги

65

Анонимен

преди 12 години

chakaneto za pregled tuk vaji za vsichki - ne samo za bylgari. Takava e sistemata, za da otida na zybolekar naprimer chakax 8 sedmici....Vinagi ima variant da otidesh na 4astno.

64

БГ

преди 12 години

Интересен коментар на No 60! До сега не съм виждал интелигентен български работодател на 12 души! Нито пък на повече. Ту е важно да знаеш на кого да бутнеш рушвет и как да заобиколиш законите. А отношението към тези с 3 висши е още по- показателно!

63

Свет

преди 12 години

Нищо подобно.И медицинската система им работи добре и са учтиви и добри и професионалисти и зъболекарите също.От 5 г живея тук и пробелми нямам с абсолютно нищо. Това са жалки опити да се насади ненужна омраза към видиш-ли-някой-който-му-е-крив-целия свят.На такъв ,където и да иде всичко и всеки ще му е крив.Я фак оф.Англия е супер страна.не слушайте какво ви говорят.Който е бил тук знае за какво става дума.

62

До Веско

преди 12 години

Дано и на английски правописът ти не е като българския, защото наистина ще е съмнително какво точно вършиш там.

61

Анонимен

преди 12 години

"домашните им са прекалено малко." Преразказвам истинска история. Пита един български баща англ. учител, защо не дава домашно на учениците си? Даскала отговаря с риторичен въпрос - "Вие като свършите работа, носите ли си работа вкъщи?" Съкратих доста, но смисъла ви е станал ясен.

60

Ramones

преди 12 години

Точно така, Веско! Подкрепям! :-)

59

Ramones

преди 12 години

Една от най-големите простотии, които съм чела тук. Нищо подобно. Аз съм толкова възхитена от английското здравеопазване, че вече открито заявявам страх да се прибера и да се лекувам в България! Внимателни, отделят ти колкото време е необходимо (а не като в Бг да те претупват през пръсти) и се заемат с проблема ти да бъде наистина решен. На драскачите на такива статийки ще им пратя само много здраве. :-)

58

веско

преди 12 години

ой не го интересува какъв си и от къде си дошъл, а само какво можеш и какви квалификации имаш.В която институция да отида, за каквото и да е съм се чувсвтал наравно с англичаните, всичко останало като писанията в тази статия са плод на жалки душици, които се чувстват дискриминирани и в собствената си държава. България ми липсва единствено заради спомените от дома, приятелите и природата..