43

Калин

преди 3 години

Мерло в района на Ивайловград върви около 3,50лв за литър!

42

vince

преди 12 години

prodavam stra6no vince imam 40 50 litra ot tova qkoto kade mn ocvetqva garantiram 4e e purvo ka4estvo na 3 -4 lv 6e go dam na kup prosto nepiq vino i nemi trqbva . a mi trqbvat pari spe6no zvanete vidite oferta e 1 ka4estvo 0876451699 spe6nooo sofiq

41

do 39

преди 12 години

Необходимото количество грозде за 1 л. вино е между 1,8 кг. до 2,5 кг. това е :) 4-5 кг. за 1 л. е смешно и още нещо вино без абсолютно никаква захар не става независимо колко е сладко гроздето и колко дълго е държано на лозата

40

Анонимен

преди 12 години

И още нещо,при опитване вкуса на истинското вино няма как да не бъде леко трап4ив,ако е сладко или има остата4на захарност или има подсладител пробвал съм и от двеата вида..Има много пия4и и малко разбира4и,както казва баща ми,които прави тази напитка за мен и вси4ки приятели във мелнишкия краи!!!И ако някои ценител има път на доло,да заповяда на 4аша истинско вино,а останете са...здраве:))))

39

Анонимен

преди 12 години

За виното може да се пише мног,то е религия или го уважажаш или те боли глава!!Искам да кажа само няколко невта за истинското домашно вино..един литар домашно вино става от 4-5кг.грозде,казвам 4 или 5 в зажисимост колко е престояло гроздето (след брането разбира се;)преди да буде сма4кано.Говоря за първо вино, бес никаква захар!!!!ПРИ СРЕДНА ЦЕНА НА ГРОЗДЕ 60ст. ДИРЕКТНО ОТ ПРОИЗВОДИТЕЛ,А СЕГА ВИЕ ГО СМЕТНЕТЕ;:)))Малко да направя вметка и за ракията е и при нея е съштото от4-5л. вино 1л.ракия.

38

Анонимен

преди 12 години

От малко лозе с малко работа си правя малко вино и малко ракия но от 10г не съм пил купешки ментета като разходите ми за пътни са 500-600лв на година но си струва само като си припомня на какви ментета съм попадал нямам думи...Всъшност наздраве!Нали е коледа...

37

Арчо

преди 12 години

Купено вино съм пил 2-3 пъти и съм се зарекъл повече - не!Имам малко лозенце и всяка Всяка година си пълня 150 л буре - става прекрасно вино от около 60% каберне совиньон,а останалите са горе-долу по равно мискет,памид,шевка и един стар сорт виненка,но от него имам само 4 лози.Така че ако искаш да пиеш хубаво истинско червено вино,ела ми на гости с 2-3 кравайчета горнооряковски суджук или хасковска пуска /ако това не знаете какво е,значи нищо не знаете за мезетата/

36

ПорЦелан

преди 12 години

Добро, но някъде до март! След това почва да мирише и колкото по-старо става, толкова е по-зле! За устойчивостта си прав. Имам къща в Ловешко и като удари студ всички асми освен отела заминават. За това другите не ги качвам на високо.

35

до 34

преди 12 години

По темата за т.н. "канцерогенност" на директните сортове може много да поспорим :)))) но донякъде си прав, че в някой страни са забранени за промишлено производство, но не във всички страни на ЕС, основните противници на тези сортове са Франция и Германия и според специялисти причината за това е силната устойчивост на тези сортове, демек не се нуждаят от никаква растителна зашита, нещо повече при тях тя не се допуска. Именно тези сортова стоят в основата на евтиното но иначе добро домашно вино

34

ПорЦелан

преди 12 години

Защото виното направено от "директни" сортове - Алжирка, Отел и др. такива съдържа дигликозиди, смята се за канцерогенно и в Европейският съюз е забранено! Ще трябва да се ориентираш към нещо по-културно - Памид, ***, Перла и пр.

33

????????????????????

преди 12 години

Имаме тук по нашия край един сорт грозде викат му Алжирка - ако знаете какво хубаво гъсто тъмночервено вино става от него ....... Има си аромат, цвят и страхотен вкус но винопроизводителите не го изкупуват защо ли...?

32

До 31

преди 12 години

Зависи къде си работил, да не говорим, че всяка сериозна изба не работи на принципа "влиза камион-излиза камион". Друго, в последните години качествата на вината в БГ скочиха наистина нагоре. Е, изключение прави типа вина "Мераклийско вино", не може 2 литра за 2,00-3,00 лв, като само бутилката и етикета са му левче. Това, да, химия е, т.е. 5-6 цедка на материала!!!

31

пийте домашно

преди 12 години

Няма място за спор. Евтините винпромски вина се правят от химикали. По време на гроздобера съм работил точно срещу входа на един от големите винарски заводи и през целият сезон влезе само един камион с грозде. А всеки ден излизаха тирове с готова продукция.

30

анонимен

преди 12 години

жалко..всички частници продаващи вино се изхитриха.и продават разредено вино.по Живково време никой не можеше да си позволи да прави подобно нещо...колко се промениха хората...

29

до 26

преди 12 години

Млъкни бе Спирооооу, млъкни бе. Изтекоха ми лигите. На работа съм

28

Томас

преди 12 години

като не ходите на село да си гледате лозе ще търсите

27

Makedonec

преди 12 години

Od koga toa bolgari znaat vino da pravat?!?!?

26

спиро

преди 12 години

ее, ракия ракия ама леко с нея щото разбива бъреците и вманиачава!тва вискито съм го ибал у мамата от сто години честно;) --ВИНОТО СИ Е ВИНО! червено вино особенно зимата си е супер! черевено вино да пиинеш да се сгрееш да настръхне косъма ;)не случайно го определят като кръвта на ИСУС! пръжки с лучец и така на разсол с червено винце и половин метЪр сняг -еее майка къде ме търсиш в тия молове ;)))))

25

до 9

преди 12 години

Абе *** ,кога стана макак кога ти почеряеня дирника!Ела опитай маята продукция и тогава говори!

24

Анонимен

преди 12 години

Номер 15 ash е най-точен.