161

Анонимен

преди 12 години

Синдикатите и Инспекциите са най-големите Мишки.За пореден път направихте богатите още по-богати а обикновенният работник още по-беден.Преди два месеца си смених работа и ми изискваха всички необходими документи за постъпване на работа,но не искат да подпишем договор.Казаха ми да си мълча,ако не ми харесва да се махам.По някаква случайност след първия месец дойде инспекцията по труда,а шефа ми каза да отидем и да се скрием заедно с още няколко човека той щял да оправи нещата.Нали знаете как.Пари

160

до 163

преди 12 години

Сори аз работя само 4е без ТД а ти се моли шефът да не ти каже че ще трябва да работиш без ТД или не ставаш.Тогава ще те питам ти *** ли си или гледаш да си нахраниш децата.

159

Анонимен

преди 12 години

162Току що оправда всичките ***, които стоят без работа и крадат за да нахранят децата си. Ти *** ли си ?

158

до 154

преди 12 години

Радвай се че имаш работа и можеш да си плащащ осигуровките.Защото ако останеш без работа тогава ще те питам кое е по важно да си платиш осигуровките или да си нахраниш децата па макар и да нямаш трудов договор.В крайна сметка то си е лично за теб ти няма да имаш стаж за пенсия (Ако доживееш де):Д

157

Селянин

преди 12 години

А кога ще има глоби за работодатели които закъсняват заплатите на своите работници.Глоби за работодатели които принуждават работниците си да работят извънредно без да им заплатят?Глоби за работодатели които уволняват работници неправомерно?Глоби за работодатели които не пускат работниците си в полагащият им се платен годишен отпуск?

156

Анонимен

преди 12 години

до 159 *** се скрий ***

155

идосан

преди 12 години

***, проста, недъгава, *** ***. С народопсихологични отклонения. Е се бете немедлено, бе!

154

Анонимен

преди 12 години

156Причината здравната система да не може да се погрижи за човека е проста. Милион тъпанара като 155 не спазват закона. В България по една или друга причина е избрано да се ползва солидарния модел за здравеопазване. Ако половината работещи лъжат държавата и не внасят техния си дял, то държавата няма как да се погрижи за болните.

153

Анонимен

преди 12 години

155То и аз искам да съм цар, но някак си не става. Какво искаш или не искаш ти, не е важно. Има закони и те за всички. Ако не те радват законите, свободен си да отидеш където пожелаеш извън България.

152

*****

преди 12 години

Представете си мъж на 55 години с инсулинозависим диабет и куп други заболявания, с ивалидна пенсия 300 лв и забрана от ТЕЛК за "тежък физически труд" и професия "кофражист" от 35 години. Та този мъж получава само инсулина безплатно, всички други лекарства си купува. Никой работодател не иска да го назначи с трудов договор, защото в решението на ТЕЛК не е разрешен физически труд. Работи нелегално, защото ЗАКОНА го принуждава.

151

идосан

преди 12 години

154Значи, ти как се определяш, си е твоя работа. Или диагноза.И! Не рева срещу нищо, освен срещу безкрупулното разграбване. За здраве си плащам от джоба и не желая да участвам в ничии схеми за източване на купища пари от държавата.Ама, не било демократично и съвременно мисленето ми! Такова е. В пирамидални структури не участвам под никакъв предлог. Точка!

150

Анонимен

преди 12 години

153Значи аз съм балък да получавам точно това което пише в договора ми, да си плащам всичко което иска държавата, а ти си пич, щото лъжеш държавата и после ревеш, че нямало пари за здравеопазване. Ми отде да дойдат тия пари бре ?

149

идосан

преди 12 години

Цитат: според КТ "Подкрепа" наказанието трябва да е обвързано с пропуснатите осигурителни ползи. /край на цитатаАбемайкавидаеба ненаядена, осигурителни ползи за кого бе? Ше ми глобите оная работа, пък и случайно да успеете, гръцките събития ще ви бъдат като мил спомен за детски пакости. Синдикати-миндикати, правителстсва-мравителства... всички ше ядете сопата напреки, дейбаиолигофрените ви политически и икономически. Точка!

148

Анонимен

преди 12 години

Явно за голяма част от българите, при подписване на договор има само една виновна страна - другата. Имам новина за вас - не е така.

147

седесар

преди 12 години

Аз не съм гласувал за ГЕРБ! Не съм виновен!

146

essi

преди 12 години

На интервю за работа не се съгласих на минимални осигуровки останалото под масата и познайте какво стана.Служителите от Инспекция по трудаа са с по 400 лв.заплати и от 15000 лв глоба 10% рушвет за какво говорим.Понеже работодателите плащат рушвети и нищо не влиза в държавта дайте да глобяваме служителите с мизерните заплати,защото те нямат от къде да платят рушвет на изедниците.Хайде стига ! Държавата да се оправи с рушветите и работодателите,на които кризата им дойде добре да оправдават.

145

EU

преди 12 години

V Evropa naymash li TD peshkira obira SHEFA NA FIRMATA (MADEIN BULGARIA)

144

traba

преди 12 години

От 139 до 142Мнооого сте далече от истината. Нищо не осъзнавате.

143

ентъртейнър

преди 12 години

Всяка крачка към кръглата идиотия е успех за сегашното състояние на обществото.Вече си представям как всеки работник при 13 процента официална безработица и поне 18 неофициална, ще отиде при работодателя и ще откаже да работи ако не е деклариран на реалната сума.Тази идея е толкова гениална, че отново няма еквивалент в старите членки на ЕС... Слабата страна по договора да носи имуществена отговорност за нещо, което не зависи от нея. А синдикатите са за площада, там да усетят народна подкрепа

142

Анонимен

преди 12 години

Я,да вземете да ми отговорите,РАБОТНИКА ли е виновен,че няма ТД,или ДЕМБЕЛИТЕ работодатели?И,ще има ли наистина някога закон в тази държава,който ще е в защита на работника?Аз предлагам 12 брутни да им вземате,че това,какво е някакви проценти.ДЕРЕТЕ НИ КОЖИТЕ БЕ!++++Да, работника е солидарно виновен, защо също подписва трудовият договор. Работника също е в нарушение, защото получава едни недекларирани пари ! Работника трябва д асе научи, че законът трябва да се спазва И от него а не от другите