64

уйо

преди 13 години

мене че ме радва да изпраскат ислямистите парламента президенството и министерския съвет начело с тиквата и после ген Губернатора *** УОРЛИК

63

vitalius

преди 13 години

Мен пък ме радва че един религиозен фанатик психопат и масов убиец си е получил заслуженото.Смъртта му е послание към всички радикални ислямисти, че каквото и да сторят няма да останат безнаказани.

62

Анонимен

преди 13 години

Албанците сме най великата нация никой неможе да ни се опре!! да живее страната на Орлите!!

61

НСС

преди 13 години

В смисъла на днешната дискусия и темата, отново ще кажа, че нищо свързано с убийство не може да ме радва.

60

vitalius

преди 13 години

Възможно е и прина, възможно е даже в арабския свят, но трябва да се сменят няколко поколения за да се промени културата и манталитета.

59

НСС

преди 13 години

В Норвегия и Швеция се закриват полицейски управления, защото престъпността е намаляла до ниво изключващо наличието на такава гъста мрежа участъци. Значи все пак може, някъде по света хората да имат култура, съзнание и стандарт на живот, които да им позволяват, да се чувстват удовлетворени и щастливи...

58

vitalius

преди 13 години

Както казва един виц - правителството не решава проблеми а само ги финансира. Политиците дори и да са почтенни, те не са компетентни да регулират икономиката, защото икономикате не е животно на което можеш да му казваш какво да прави, тя е съвкупността от човешките взаимодействия и политиците никога не могат да знаят персоналните интереси на всеки човек. Когато правителството взема пари от едни и ги дава на други, то превръща едните в донори а другите в ***.

57

НСС

преди 13 години

Сега се сещам, че Чърчил който ни бомбардира 1943-44 г бере голям пердах в Кампанията Галиполи, при опита си да превземе Дарданелите през Първата световна война. Турските герои на Чанак Кале правят на таратор флотата на Англия, което още веднъж показва, че Балканите не са лъжица за тях.Ще ми се да припомня и отбраната на Прилеп, но това е друга тема тотално нямаща връзка с Осама БенЛаден

56

НСС

преди 13 години

Ако се обърне човек към българската история ще види, в кои моменти тя е за гордост:Когато най-добрия войн въртящ меча, яздещ коня и стрелящ с лъка е бил начело на конницата, тя е била страшна и непобедима. Когато генералите ни от щаба на армията в днешно време не могат да направят две коремни и не стават за пример пред обикновения войник, говорим че са ****и!Цветанов бил купил апартаментите си със спестяванията на тъщата му, е как да му вярваме, че ще гони измамните мутри и политици?

55

НСС

преди 13 години

За хленченето си прав, но има неща които са извън обикновения човек и тогава трябва да се намеси института наречен Държава. В нашия случай този институт е тумор, който няма ресурс да се справи с предизвикателствата на времето в което живеем. Примери в новият ми пост след малко, по-горе!

54

vitalius

преди 13 години

Видин може и да е в сатурнова дупка, но моя прадядо вероятно никога не си е и мечтал за стандарта който има днес средния българин. На българина обаче му дай само да се оплаква. Когато има проблем не се търси решение а се търси виновени и се хленчи защо няма да се появи някой от небето да им реши проблема. Затова сме на такова дередже.

53

НСС

преди 13 години

Vitalius, стандарта ни не е най-висок. По празниците бях във Видин, на гости. Този град изчезва, както Припят до Чернобил е. Пуст, няма хора, всичко се руши. Само от химическата промишленост 7000 човека са уволнени, няколко електро завода са затворени. 20000 души са без стандарт, защото нямат никаква работа, а цял живот са работили съвестно и по правилата на политиците които са ги убеждавали че са прави. Тези хора с какво са виновни? Неее, България е в сатурнова дупка...

52

НСС

преди 13 години

Ами те убийствата са си убийства. Все лоши неща, все мъка. Ал Кайда е доста измислена приказка. Ако трябва да се направи класация на размерите по отношение вредите които разни организации нанасят на държавите, тази измислена организация стои далеч назада. Пример:Сивия оборот от залагания на спортни събития в Европа е няколко стотин милиарда евра. Тези пари се въртят от мафиоти и политици и вредата от тях е в порядъци по-голяма отколкото нещо направено от измислената АлКайда...

51

vitalius

преди 13 години

Имаш доста песимистичен поглед към света. Вярно е че по новините винаги виждаме убийства, войни, престъпления, но реално в днешно време е 3 пъти по-вероятно да умреш от ядене на сладко, отколкото да бъдеш убит. Шанса да умреш от диабет е 3% а да бъдеш убит е 0,7%.В днешно време имаме най-високия стандарт на живот в историята, най-много пресонални свободи, най-дълга средна продължителност на живота, най-добър достъп до информация, и нещата отиват към по-добро.

50

vitalius

преди 13 години

Не виждам как убийството на Осма е с нещо по-различно от убийството на Заркауи. На 11 септември избухна война между САЩ и Ал Кайда. Всички жертви на въоръжените сблъсъци между членове на Ал кайда и въоражените сили на САЩ са жертви на война. Тази война си има даже и име, макар и заблуждаващо - война срещу терора.

49

НСС

преди 13 години

Теоритично, само въпрос на време е, да се случи нещо много лошо в САЩ, които предизвикват с поведението си все повече хора по света. Технологичното развитие на човешкото познание е стигнало ниво, при което е възможно да бъде създадено средство за унищожение, което да бъде изпуснато от погледа на специализираните служби. Всичко е само въпрос на време!Къде е решението на проблема тогава? Няма решение, човек е природно програмиран да се самоунищожи - поне това показва статистиката.

48

НСС

преди 13 години

Значи да се върнем на моето притеснение от по-ранните ми постове...Силно ме притеснява, че някакъв човек може да издаде заповед да бъде убит друг, без втория да има възможност за защита в съдебен процес!И ето къде се затваря кръга. Понеже държавния апарат и машина са много силни в сравнение с един човек, този човек не желаещ да приеме налаганата му несправедливост е принуден със свои средства, както намери за добре да се защити.

47

vitalius

преди 13 години

До 47Когато има позиция която дава власт, винаги най-властолюбивите ще се докопат до нея. Американската конституция силно ограничава властта на правителството така че да не може да си прави какво то си иска за сметка на гражданите, но в последно време федералното правителство на САЩ расте все повече и си присвоява все повече власт която не му е дадена от конституцията.

46

НСС

преди 13 години

Ми затова говоря отначало, защо трябва да им се позволява на такива хора да управляват другите!Същото важи и за САЩ, защо военни *** трябва да надделяват над здравия разум и добри християнски традиции. В САЩ има много свестни хора, но винаги по нахалните се избутват с лакти напред и взимат властта..

45

vitalius

преди 13 години

До 43 Основния проблем са религиозните фанатици от двете страни на бариерата.