10

Анонимен

преди 13 години

Най-старата мина в Новия свят на 12 000 години.......... и се намира в Македония :)

9

do smehurko

преди 13 години

Kogato se kaje "mina",tova ne oznachava, che triabva da se kopaiat galerii-minata e miasto na nahodkata ot daden material.

8

смехурко

преди 13 години

то тези хиляди години някои ги имат като месеци...това неолити, енеолити, железни, бронзови и платмасови епохи нищо не значат...Важното е да гръмне нещо като това че сестрати е...к....па после който иска да ходи да доказва обратното.Свинахме с археологическите изхвърляния вече.Как ли с парче кремък ще да са копали галериите по тов авреме....и за 8-10 хилядолетия колко ли дрехи ще да са обагрили с боята добивана от тази мина.Нещо ми нимирисва тази "сензация"

7

Stany

преди 13 години

В под заглавието са си написали хората, че става въпрос за най-древната в света - тази в Южна Африка. А в статията пък си е казано, че става въпрос за най-древната открита в Америка (Северна и Южна заедно). Та какво не разбрахте?

6

Читател

преди 13 години

Ако четеш внимателно, ще забележиш, че в статията се говори за най-древната мина в Новия свят, т.е. Северна и Южна Америка. В последното изречение е казано, че най-старата мина в целия свят е тази в Южна Африка. Точно за това иде реч в подзаглавието. ;)

5

VioletFlorin

преди 13 години

...е, за журналистите е все едно, нали е на юг - дали е южна Африка или Южна Америка, за тях май няма голямо значение... :D

4

Do redaktora

преди 13 години

V podzglavieto pishe Южна Африка, a v statiata se govori za Южна Америка

3

1

преди 13 години

snimka ot Mars :)

2

Тоз и оня

преди 13 години

Снимката е уникална и описва в детайли мината... :)))

1

Maraba

преди 13 години

Какви индианци-МАКЕДОНЦИ!