23

az

преди 13 години

просто не е истина,чета и не вярвам на очите си,ХОРА,НЯМА НЕГАТИВНИ ПОСЛАНИЯ!!Много се радвам!!И от мен чести празник на имениците,да им е живо и здраво името и да им носи много късмет и здраве!!Направо ви обичам всички вас,които сте коментирали!!Дано срещаме повече такива коментари!!ЗДРАВЕ,ЩАСТИЕ И ОБИЧ ЗА ЦЕЛИЯ НАРОД!!

22

Димитровден

преди 13 години

Честит празник на всички именници и на всички православни българи! Нека св. Димитър да ни дава живот и здраве и да ни пази от всяко зло.

21

mestessa

преди 13 години

На всички с това хубаво име пожелавам здраве-то винаги е нужно и щастие-то никога не стига!

20

Honorik

преди 13 години

4estit praznik na vsi4ki hristiqni i imennici!Da ste jivi i zdravi i Gospod da e s vas!

19

Честит празник !

преди 13 години

Ще ви предложа една версия за близнаците - Георги и Димитър.../притча/Легенда за Свети Георги и Свети Димитър. Имало един човек, който все ходел за риба, понеже били бедни и нямало какво да ядат. Един ден уловил една малка рибка. Таман да я сложи в торбата, рибката се замолила да я пусне и човекът я пожалил, пуснал я. Прибрал се без риба. След два-три дена пак отишъл за риба и хванал същата рибка, само дето била пораснала малко. Тя пак се замолила да я пусне и той я пуснал. На третия път пак хванал рибката, тя пак била порасла малко. Тъкмо да я пусне, тя рекла: Човече, не ме пускай пак. Занеси ме сега у вас и ме изяжте с жена си. Събери всички костички и ги зарови под яслите на кобилата.На човека му било жал за рибката, но я послушал. Направил както казала.На другата година жена му родила две момчета, а кобилата две жребчета. Кръстили едното момче Димитър, а другото нарекли Георги. Расли момчетата и станали големи момци. Веднъж оседлали порасналите жребчета и тръгнали на печалба по широкия свят.Георги рекъл на Димитър: Братко близнако, аз ще тръгна наляво, а ти върви надясно. Гледай какво става по света, но ако видиш от някоя стряха да капе кръв, да знаеш, че съм умрял.И Димитър казал: Брате, и ти ако видиш от някоя стряха да капе кръв, да знаеш, че съм умрял.Разделили се братята и всеки тръгнал според уговореното.Минало много време и Димитър видял как от една стряха капело кръв. Пришпорил коня си и тръгнал да търси брата си близнак. По едно време видял един кон. Конят на Димитър почнал да цвили силно, защото познал близнака си. Георги го нямало. Едни лами го били изяли.Димитър накарал ламите да му върнат душата на брата му. Близнаците яхнали конете близнаци и станали светци. Така станали Свети Георги и Свети Димитър

18

:)))))

преди 13 години

Честит Празник! Да ви е живо и здраво името.

17

!?!?!

преди 13 години

Честит празник на всички именяци! Св. Димитър да им помага винаги! Колкото хора познавам с това име - и мъже и жени - всичките са свестни и готини! Още веднъж - честит празник!

16

Севастократор

преди 13 години

Честит празник на имениците и на всички българи,Бог да ни пази и закриля!

15

Dan

преди 13 години

Живи и здрави! Наздраве!

14

адаша

преди 13 години

Аи Димитре наздраве

13

Анонимен

преди 13 години

"...по-голям брат-близнак ...":-) :-) :-)кое от двете?

12

Румба

преди 13 години

Човек заради едното име живее и заради него празнува !Честит имен ден на всички именници!

11

ЧИД

преди 13 години

Честит имен ден на всички именници. Да са живи и здрави и само позитивни неща да им се случват

10

Мая

преди 13 години

Честит имен ден на всички именници!Здраве и благоденствие им пожелавам!Хареса ми ,че всички коментари са позитивни!Наздраве!!

9

сиси

преди 13 години

На всички,които носят името ДИМИТЪР, много,много здраве и късмет!!!!

8

Димитър

преди 13 години

Благодаря за пожеланията, от името на всички адаши! :)

7

другомислещ

преди 13 години

Живот и здраве да носи името на всички ,които се назовават Димитър !Дано, тази зима се приживее по-леко .

6

от България

преди 13 години

Да честитим именния ден на Митко Бербатов и да почерпи "Червените дяволи" по български !

5

Крум

преди 13 години

Честит празник на всички и който се чувства Българин да пише на кирилица !!!

4

8-ия ден

преди 13 години

Да са живи и здрави именниците и да черпят !Да черпят и всички от Сливен, Видин, и Айтос -26 октомври е патронен празник на тези градове !И накрая да се стегнат с почерпка всички архитекти, проектанти, строителни инженери и всички ангажирани в сферата на строителството - Димитровден е също ден на строителя !