37

Анонимен

преди 13 години

ne e razdelqna NIKAKVA MAKEDONIQ be selqko razdelena e edna osmanska provinciq NASELENA SPORED S.A.M.O.OPREDELENIETO NA HORATA PREDIMNO S BULGARI!***!

36

Анонимен

преди 13 години

I da znaete DOSIETATA NA MAKEDONISKITE SATRUDNICI NA UDBA SA V BELGRAD!UDBASHITE I KOMUNISTITE NA YUGOSLAVIQ SA IZBILI NQKOLKO DESETKI PATI POVECHE"BUGARASHI" V POVARDARIETO OTKOLKOTO "BUGARSKIOT OKUPATOR" SARBOMANSKI SELQCI!!!!!makedoni-JA e SRPSKA I KOMUNISTICHESKA TVORBA!Kaza im go vchera Dimitar Bechev v Skopie.A toi e tipichen EVROPEIDEN ISTORIK,t.e. prekaleno toleranten kam "etnomakedoncite".

35

Пирин

преди 13 години

И кои са тия векове ? И от къде се появиха "българите" ??????????????????Вие разделихте нашия народ с комшиите 1912, НИКОГА няма да забравим това !

34

Анонимен

преди 13 години

UPRAVATA ZA DRZHAVNA BEZBEDNOST/SIGURNOST/ ne prosto e silna v "drzhavata"F.I.R.O.M TQ Q UPRAVLQVA!!!!!!!!!!!Dokazatelstva KOLKOTO ISKASH a nai-ochevidnite sa otnosheniqta na F.I.R.O.M s neinite sasedi/bez Srbiq/.Predi vseki doklad na ES ili vav vrazka s NATO chlenstvoto zapochva MASIRANA ANTIBG I ANTIGR PROPAGANDA!!!!!!Predi dva dni Gruevski nareche grackite politici ludaci,a "kapaciteta"GeorgE Ivanov OHULI BULGARIQ I GARCIQ v Saveta na Evropa i otide v Belgrad za "ZAHARCHE".

33

toshiro

преди 13 години

абе ти нормален ли си ? а какво самосъзнание е имало население, което строи и поддържа български църкви и училища ? ако не знаеш прочети колко български училища са съществували през османския период в географската област македония. За Климент Охридски, Самуил, Паисий и т.н. очевидно не си чувал.

32

Анонимен

преди 13 години

Какъв надпис на мадарския конник, бе *** :)) Я се върни да провериш дали има надпис и какво пише...

31

европа

преди 13 години

УДБА е била изключително мощна, с огромно влияние разузнавателна служба в Югославия. Няма начин да е разформирована напълно и да няма влияние и сега, макар и не в тази степен, както по времето на Димитров и Тито, а именно в "най-силните" и години 1949-1956.

30

Tina

преди 13 години

Ти да не си от УДБА?Това ли са учебниците ви по история?"В няколкото десетки години, в които части от Македония са били завоювани и включени в българската държава,"?...Векове, не години Македония е била българска и населението там - българи. Жалко е и тъжно, че по този начин се опитвате да разделите един народ.

29

Валери

преди 13 години

Да разтълкувам на неграмотните омо-илинденци...Чичовците на Тервел, за които се споменава в надписа на Мадарския конник са Куберовите българи, населили Македония малко преди идването на Аспарух на Балканския полуостров. Тервел е син на Аспарух, а Кубер е негов чичо. Аспарух има четирима братя: Батбаян, Котраг,Кубер, Алцек. Еххх, да можеха да махнат тоя Мадарски конник сръбските еничари- македонисти, да фалшифицират докрай историята на българска Македония, биха дали мило и драго!

28

Валери

преди 13 години

***! Чети! Хан Тервел-след себе си той оставил, скалния релеф близо до село Мадара Мадарският Конник, на височина 23 метра върху отвесна скала . На нея има оставени надписи от него и неговите наследници. Ето и част от неговото писание:Юстиниан императорът...при българите и при Тервел дойде. На носоотрязания император моите чичовци от Солун не повярваха и си отидоха в Кисиниите... Владетелят Тервел чрез договор даде на императора ... 5 хиляди... Императорът заедно с мене победи добре.

27

Валери

преди 13 години

Македоноидна маймнуке, стига лАга! То и в Казан отдавна няма българска държавна структура, но много местни жители се признават за българи. Положението там е такова: 50% оповестяват, че имат български самосъзнание, 50%, че имат татарско. Точно Македония и Северна България са населени най-много с потомци на прабългарите.

26

Стига манипулации

преди 13 години

Tina: "Много години се изгубиха по отношение на Македония и на България ще й е много трудно да върне българското съзнание там."За 11 века и половина (от 871 до 1912 година) България и Македония имат обща политическа история не повече от 50 години. За какви българи и българско самосъзнание в Македония може да се говори - та през средновековието в Македония никога не е имало българска народност. Пък и откъде биха могли да се появят българи там, след като никога не е имало преселване на население от България към Македония. В няколкото десетки години, в които части от Македония са били завоювани и включени в българската държава, българското присъствие там се е свеждало до назначаването българи за управители на областите и крепостите тук и до насилственото изгонване на местните епископи в Охридската архиепископия и замяната им с епископи от Загора, както охридският архиепископ Димитър Хоматиан нарича българската държава по времето на Асеневци. А в по-ново време края на 19 и началото на 20 век общата история са състои главно в изнасянето на исторически документи от Македония и обявяването им за български. Открадната е дори плащеницата на архиепископ Хоматиан, която епирският деспот Теодор Комнин му подарил при коронясването си.

25

Калин

преди 13 години

а тук нема така ли? никакви изводи не си правя .. Мекедония поне на хартия е предприела някави лустрационни мерки.. В Румъния *** отдавна са влезли в учебниците като безсрамно нагло престъпно племе!!!До къде го докара болшевишкият сръбски бардак.. *** като раздаваха автономии на косовари .. не реваха, като преследват българи по Западните порайнини, Ниш и на други места с удоволствие го правят.. сега реват.. !!!

24

?

преди 13 години

Човек не си прави изводи от едно интервю. Там има над 30% безработица. Мутри, политици милионери и бедни хора. Типичните проблеми за бедни източноевропейски страни. Поне нашите политици сега ги следят от ЕС по-изкъсо. Там е като БГ 95г.

23

Калин

преди 13 години

и така е .. но там има неква нормативна уредба, може да е същото.. а *** положението на Македония .. е показателно... и я Сърбия обладават *** .. и какво за пример ли са .. бг - то си остана най наглият болшевишки бардак в Европа.. кой е пуснал комунистическите *** в Европа? кой им е дал достъп до фондове и управление!!

22

?

преди 13 години

Не се надявай да има лустрация в МК. Такива пушилки се пускаха и тук от началото на 90-те и нищо не стана. Вземаш властта - размахваш компромати на опозицията... Същото е и там.

21

Калин

преди 13 години

ако него друго.. поне текът някакво лустрационни процеси!!!В б - то така ли е?

20

?

преди 13 години

И как стегна до този извод ?

19

Анонимен

преди 13 години

Съжалявам, че хиляди българи са загивали за свободата на тези неблагодарници и родоотстъпници - "македонците"...

18

Калин

преди 13 години

какво излито .. бивша югославска република Македония по демократична от болшевишко бг .. те тва комуниста само в бг - то си остана.. най болното дете на Европа, а бе ромска му работа!!!