57

циганин долен

преди 13 години

Аз пък ще помоля Днес.бг. да ти предадат IP адреса на българските служби за сигурност,*** долен! Така ли ще търсиш мъст за възродителния процес?!Какво толкова като сме убили десетки невинни бременни жени,деца и възрастни!

56

Стига манипулации

преди 13 години

До 55:Ето какво отговаря на твоя въпрос големият син на Македония Гьорче Петров, убит през 1921 година от катилите на Тодор Александров :Използвайки духовната близост между българи и македонци, българското правителство всячески се стремеше да придаде на македонското националноосвободително движение българско съдържание. То не искаше да разбере, че с течение на времето българи и македонци се оформиха като две самостоятелни етнически единици, които по едни и същи въпроси имаха различни разбирания.

55

българин-македонец

преди 13 години

По-лесно ще е, ти да посочиш исторически източник, в който се споменава за Македония или македонци, в контекст на националност, нация или държавност, а не като географска област с преобладаващо българско население. Един поне. Ако ще ми говориш за Филип и Александър Македонски, има ли някакаво, каквото и да е свидетелство, че вие, днешните "македонци" или които и да било хора след империята на Александър, са от македонска националност.

54

Стига манипулации

преди 13 години

Колкото и да злобеете и обиждате, историческата истина не може да бъде променена няма никакви исторически доказателства, че през V век българи са дошли в Керамисийското (Прилепското) поле. Никъде в Чудесата на св. Димитър Солунски, единствения исторически извор, в който се споменава за Кубер, няма дори намек, че Кубер е бил българин, кутригур или оногур. Останалото е измислици на българските историци.От месеци чакам да бъда опроверган, но тъй като опровержението нещо все се бави, за пореден път отправям призив до: Божидар Димитров, Иван Кочев, Пламен Павлов, Петър Добрев, Живко Войников, Иван Танев, Велизар Енчев, Никола Григоров, и пр., и пр. "професори, доценти, учени", журналисти и шоумени, както и до всички участници във форума:Посочете ми един исторически извор, който да съобщава, че Кубер е българин.

53

българин-македонец

преди 13 години

Гледам, че се правиш на исторически грамотен, ей така, по сърбо-комунистически - с фалшификации, лъжи и преиначавания. Може ли да попитам, защо македонските наречия са толкова близки да тракийските, добруджанските и тези от другите области на България. Също, защо всички оцелели комити след Илинденското въстание и войните се изселиха в стара България заедно със семействата си? И накрая, за да не ти се възпали мозъченцето, защо при преброяването в Македония, през 1912 г., българите са мнозинство?

52

българин-македонец

преди 13 години

Бре, шчо си *** ***, бре. Шчо е убиен Чекаларов, го предаде мекерето фанариотско. Ги цереше той *** као тебе, со свинец, ама други ке ти я скроят капата на дзурлата свинска.

51

1492

преди 13 години

Сите сте прави срби.

50

ВАШЕТО МНЕНИЕ?

преди 13 години

Дайте ми съвет! Ако вляза в сайта на турските разузнавателни служби и им предложа да работя за тях ,дали ще ми обърнат внимание? Предимствата ми са,че владея отлично български език, мисля че ще съм им полезен!

49

европа

преди 13 години

пирине, пирине, не дърпай дявола за опашката, нема македонска нация, има БЪЛГАРСКА такава от хилядолетия. Вземи прочети малко история, ама не от тая, дето ви я сервират в Македония и цял свят ви се смее, че даже тук пишещия ъв форума "стига манипулации" ти е изнесъл бая факти, белким ти влезе някоя в главата дървена "македонска"!!!!

48

Стига манипулации

преди 13 години

Tina: "Много години се изгубиха по отношение на Македония и на България ще й е много трудно да върне българското съзнание там."За близо 10 века и половина (от 971 до 1912 година) България и Македония имат обща политическа история не повече от 50 години. За какви българи и българско самосъзнание в Македония може да се говори - та през средновековието в Македония никога не е имало българска народност. Пък и откъде биха могли да се появят българи там, след като никога не е имало преселване на население от България към Македония. В няколкото десетки години, в които части от Македония са били завоювани и включени в българската държава, българското присъствие там се е свеждало до назначаването българи за управители на областите и крепостите тук и до насилственото изгонване на местните епископи в Охридската архиепископия и замяната им с епископи от Загора, както охридският архиепископ Димитър Хоматиан нарича българската държава по времето на Асеневци. А в по-ново време края на 19 и началото на 20 век общата история са състои главно в изнасянето на исторически документи от Македония и обявяването им за български. Изнесена е в България дори плащеницата на архиепископ Хоматиан, която епирският деспот Теодор Комнин му подарил при коронясването си.

47

Анонимен

преди 13 години

Аз пък искам да съм агент на турските служби за сигурност MIT - Milli Istihbarat Teskilati. Надявам се присъствието им в българия да е много силно!Да живеят чуждите разузнавателни служби ,работещи на територията на кирлива българия,само така може да се контролират ненормалните хора!

46

Валери

преди 13 години

Пиринчо, това съм ти казвал и преди:Из мислите на македонското куче:1. Трябва да си уварда келавата къщичка от бугарите. Затова ще лая по тях колко си ща.2. Трябва да оближа хубаво ръката на господаря Сербие, оти он може па да ме нашиба с тоягата, что съм взел малко хлебец от един бугарин пред дворо.3. Требе да направя едно друго облизване на господаря, оти он нощес е сам. Мислеха да го женат за албанка, а она взе та избега при бугарин. Викала на Сербие: "Ти не можеш как бугарина да правиш сексо"

45

Анонимен

преди 13 години

Малее на тоя Пирин яко са му промили мозъка сръбските служби, а може и да си е техен агент. Обаче вече Сърбия е недолюбвана както от Запад,така и от Изток. Преди бяха галениците на Балканите, но палачинката се обърна и сега духат супата, а трябва и да ни върнат Западните покрайнини, защото те са дадени на Югославия, а вече такава държава няма. А тия макета с промитите мозъци да зная, че албанците са плътно зад тях и вече им дишат във врата,а скоро могат да усетят и адска болка в г..а!

44

BPM

преди 13 години

NIAMA TAKAVA DARJAVA-MAKEDONIIA

43

киро

преди 13 години

*** ти си залудел,а ти какво знаеш че и история нямате,нищо не знаеш защото няма от къде да знаеш не САЩЕСТВУВАТЕ НЯМА ВИ

42

Македонски българин

преди 13 години

До необразованата *** по-долу: не петни името Пирин, че ще те тресне гръм Български. Не петни България. Историческите ти познания назад достигат до 1950 година. Между другото Пирин идва от Перун- славянски бог. А твоето Пирин идва от примитивизъм.

41

Пирин

преди 13 години

Много ти разбира главата на тебе. Вие не знаете истинското име на Аспарух / Батай, не знаете тюрки ли са били българите или иранци, не знаете от коя дупка сте изпълзели, акъл ще раздавате за работи, които са ви тотално непонятни. Македонския народ винаги е съществувал и винаги ще съществува, независимо от жалките мераци на конярономадските потомци. Фактите са навсякъде, само заслепените не желаят да ги видят. С малоумното си поведение срещате само отпор, но и от това не ви увират главите.

40

Валери

преди 13 години

Толкоз си заблуден завалийката, че ако разбереш истината няма да я понесеш. Няма македонци, няма македонски етнос. Знае се, на какъв роден език е говорил Александър Македонски-на гръцки. Етнонимът "българи" е съществувал от дълбока древност. Погледни само някои средновековни летописи-там се говори само за Византия и България. Как може да се споменава нещо, което не съществува? България, българите са историческа реалност. Ти напълно луд или просто платен форумен клакьор, за да твърдиш обратното.

39

6001

преди 13 години

Господа драскачи тука става въпрос за АГЕНТИ за какви векове за какви глупости плещите?Няма ли някой да попита каде са нашите АГЕНТИ от ДАНС които до вчера бяха в системата на МВР а сега са най богопомазаната служба в БГ.но без капка покритие,това е тяхна работа.Или ако ставаше въпрос за МВР-полицията щяхте да бълвате змии и гущери а сега ми говорите за хан Тервел,за мадарски конник и др.простотия до шия...

38

КИРО

преди 13 години

кои са БЪЛАРИТЕ ти *** ли си, или се правиш на такъв ***