108

ВР

преди 13 години

ТО май най добре ще си е всичко да се плаща и да е като на частно иначе оправия няма от десет години плащам здравни осигуровки един път ми се наложи да отидя на лекар и вместо безплатен преглед и изследвания за всичките тези пари който съм платил до момента ми казаха пак плащай..

107

Vesso

преди 13 години

Тоя е по-зле от Станишев.Остава и той да плаши с АД и публично дружество.Ами най-добре бях във фирма която ме осигуряваше в здравноосигурително дружество,АД,публично дружество.Професор във водеща болница ме преглеждаше без да се редя на опашка.И не плащах за изписаните ми лекарства.Още 1995г.застрахователните дружества искаха здравна застраховка,но по-сладко от държавна здравноосигурителна каса за власт имащите няма.Всики са против нея докато дойдат на власт.После сменят само обслужващите фирми

106

Фаетон

преди 13 години

Новият здр.министър иска да одържави напълно стотина болници,където нямало да се плаща нищо/да,бе!!!/,а останалите извън клаасацията държавни,общински им частни болници"да пусне на пазара"!?Някой да обясни на новоизпечения спец,че в ЕС всички видове собственост са равнопоставени,че не той "пуска"на пазара,а пазарът на здравни услуги и конкуренцията определят качеството.Неговата роля като министър е да подпомага този процес!Левичарството се прехвърля от БЛС в/у ГЕРБ!Все комсомолци!

105

до 106

преди 13 години

Нали се досещаш, че като взаимства системата, трябва да взаимства и финансирането за нея. И тук не говорим за проценти, а за абсолютни стойности, за пари, които в България никой не може да си позволи да даде за здравеопазване. Като копираш една система, трябва да я копираш изцяло. Иначе се получава сегашното положение. А с трици маймуни не се ловят.

104

Анонимен

преди 13 години

От това което прочетох изгубих надежда. Този човек се опитва да действа с методите на Дянков. В цяла Европа в държавите има успешни модели на здравна система-да взаимства някоя! Стягайте се братя българи-чака ни пореден експеримент!

103

правино е да се

преди 13 години

изполва потенциала на Джипитата пълноценно .Време е да се осъзнае факта ,че това е най- евтиния и най- сигурен път за промяна в правилна посока

102

разумно е

преди 13 години

1.Да има нива на осигуряване - който има и иска повече глезотийки - да плаща по- висок %2.Доброволните фондове да Нямат право да правят профилактични прегледи ,за да се избегне безсмисленото дублиране на дейности.Това е в приоритета на Джипитата.А доброволния фонд нека надгражда!!

101

пациент

преди 13 години

може да не ми вярвате ,но предпочитам за внасям ЗО и се моля ,семейството ми да няма нужда да ползва .

100

от 99

преди 13 години

На една и съща цена е оценено лечението на панкреатит, който не е опериран, и на жлъчнокаменна болест. Да не говорим, че до преди няколко години спуканият апендицит с тотален перитонит, който лежи поне 7-8 дни и получава лекарства за хиляди левове, и неусложнения, който се изписва на втория ден след операцията, бяха сложени в една "пътека" и оценени на смешна сума. Това, драги мои, е "експертната" работа на НЗОК и сътрудниците им. За която продължават да вземат заплати по 100% ВСЕКИ месец.

99

Bo

преди 13 години

От изключително значение е НЗОК да се закрие и да има частни здравни фондове. Ползите от това са много. Първо парите ми за здраве няма да потъват в бюджета, второ ще им се трупат лихви ако не ги ползвам, трето - мога да си ги дръпна и пренасоча ако ми се наложи.

98

РПГ-7

преди 13 години

Основателен въпрос ! Ние сме бананова република след 20г. т.н. преход - 5% супер богати далавераджии, 15% може да се каже средна класа, това са тези дето обикновено са слуги на предните 5% плюс висши държавни чиновници и 80% гаврошовци, дето едвам свързват двата края, точно както в латинска америка !!!

97

Анонимен

преди 13 години

Как беше направено ценообразуването на клиничните пътеки преди години? За предната година е имало напр. 10000 апендектомии. За тези пътеки можем да отделим толкова пари, делим на 10000 и получаваме крайната сума. Стига се до там, че операцията за премахване на жлъчния мехур, което е дефинитивно лечение на жлъчно-каменната болест, е оценена по-ниско от лечението на възпалението с антибиотици и венозни системи. За едното ви трябва екип от поне 7 души, за другото - двама. Къде е логиката?

96

Сталиниста-министър

преди 13 години

Хора, този е комунист, но от най-лошите. Чугунен комунистически мозък. Не мога да повярвам, че след падането на комунизма някой, който е министър в либерално (разбира се, че не е, но се декларира като либерално) правителство, може да говори подобни сталинистки дивотии. Конкуренцията не била добро нещо... Иска монопола, който ни докара до тук... Как въобще това е възможно! Ми ние ще измрем бе хора и парите ни отиват в бездънна яма. каква демокрация какви пет лева. Намятайте белия чаршаф.

95

анонимен

преди 13 години

до 90 ти...бе ти защо заблуждаваш първо себе си после и останалите...от където и да ги набавим...СИСТЕМАТА Е ТАКАВА ЧЕ НИЩО И НИКОГА НЯМА ДА СТИГНЕ ок?

94

Анонимен

преди 13 години

а те като нямат пари,защо си мислят,че пациентите са банка дск

93

Анонимен

преди 13 години

Тоа па кой е?Ааааа пълнеж от 5-6 месеца,разбрах,после друг :)))ЦИРКАДЖИИИ

92

Анонимен

преди 13 години

Никой не може да опази Българина от здравеопазването.

91

Анонимен

преди 13 години

Да няма свободен пазар в здравеопазването,е отколешната мечта на най-върлите КОМУНИСТИ!Е,на път е да се сбъдне!ЧЕСТИТО,ДРУГАРИ!Лекар-600 лв заплата,сестра-450лв,санитарка-300лв.Нема лабаво!Право да формират печалба ще имат всички други,но не и медиците!

90

С.

преди 13 години

"сложиш", имах предвид.

89

С.

преди 13 години

Хей, Българин, по-добре "Американец" да си слижиш за nickname.