57

Човек

преди 5 години

Няма да сложа намордник на кучето си. От много години имам голдън ретрийвър, най милото и прекрасно куче. То вече е старо. Никога не е било с намордник и няма да му сложа. Те закоравели престъпници не арестуват, с моето куче ще се занимават. Все ми е тая какви глоби слагат, няма да си сложа намордник на кучето, а който го е страх да ходи на психолог, защото това е ненормална работа. Живеем в тотално психясала държава и ***, глупав селски народ. Толкова глупави хора на едно място няма.

56

тия са луди

преди 5 години

Аз няма да сложа наморник на член на семейството ми. А тази простотия с повода ще доведе до още повече лaйна по алеите. Ако кучето не може да отиде физически до храстите се изсира директно на алеята. И няма кой да ме глоби защото как ще докаже, че конкретното ако е точно на моето куче. Трябва някой полицай да види и документира точно в момента когато дриска. Големите кучета (над 5 кг) дрискат доста. Така че се гответе за алеи целите, ама целите в лайнa. Глупав закон, мамите ще пропищят

55

Анонимен

преди 5 години

Досега не съм чул някой да каже, че кучето му е лошо, но нахапани - доста.Повечето кучкари са нормални, но има малка вреслива група, които обичат кучета повече от хора. Същите не осъзнават собствения си егоизъм - на кучето не му е ок в апартамент.

54

#БезДимитър

преди 5 години

На лаещите кучкари препоръчвам една статия от преди 28 дена в Днес.бг "Кучетата убийци оглозгали ръката на Димитър, трупът бил без един крак "Може би сте нямали време или възможност да си напишете коментара щото сте били заети. Е сега гледам че сте много активни - хайде. Защитете ги тия "кученца" несправливо обвинени и измъчвани от антикучкари .Сигурно ще ги убият ако не се намесите . Създайте още един хаштаг - #СпасетекученцатаоглозгалиДимитър

53

Некъф

преди 5 години

Да си ги държат във къщите като искат без наморници! Разхождат откачени питбули без поводи и наморници по улиците. Все едно да пуснеш луд с картечница по улиците и да твърдиш, че няма нищо страшно защото си е пил хапчетата.

52

Анонимен

преди 5 години

Кво недоволствате бе . Не ви питаме дали искате , а ви задължаваме. Ние пък които нямаме кучета ни писна от нахапни деца и изядени възрастни. Да ви слушаме тъпотииитее зависи ло от собственика зависило как го гледаш ...глупост след глуппст ...държавата да забрани силови породи кучета в градовете - питбул, доберман, дого Аржентино , кане корсо, ротвайлер, каракапанка и др. Стига с тея глупост и *** кучкарии. Като искате купета ей там на село син гледайте.

51

x

преди 5 години

Бели с кучета стават навсякъде.Преди 8 години бях командировка в Германия,грдче близо до Щутгарт.В съседното градче има голям турски квартал,там си живеят почти като в Турция.Една сутрин брат и сестра тинейджъри разхождали двата си бултериера,които нападнали 10 годишно момче и го убили.Всички участници в случая бяха турци.Но там е Германия,незабавно паралмента на провинцията забрани 4 опасни породи,поименно бяха изброени породите които да бъдат с намордници,а закона стана жесток за кучкарите.

50

Анонимен

преди 5 години

Чакаме намеса от доктор генерал Бойко Борисов. Някой трябва да спре този закон! Както и закона за шума и цигарите. Искам да се напия да пуша и да крещя през нощта и да гледам дого аржентино без каишка. Или спирате тиа закони или нема да гласувам!

49

Честен

преди 5 години

****солюбците да носят пришита звезда на дрехата си. А пс*етата им да са с намордник и тежест .....

48

Тялото

преди 5 години

В Грмания и Италия ако ресторант или супермаркет ми откажат да вляза с куче ги глобавят. Всички влизат с кучетат навсякъде. Чистят си след тях и не се случват инциденти. Обучение и контрол на поведението са методите с които това се постига. И още нещо. В моя парк има 95кг питбул. Води го жена. Или то я води ако хукне и с намордник да е само трябва да те блъсне и може да те убие. Има породи за които трябва да има супер труден разрешителен режим.

47

Проблемът идва

преди 5 години

Проблемът идва от ниската култура на хората у нас. Агресивните кучета са само една от проявите на все по-зпростяващото население. На мен по-голям проблем са ми колите, който паркират къети со искат и карат както им е удобно.

46

Анонимен

преди 5 години

Хубаво ще е да се помисли и за гъзорник. Цяла Варна е в ****а от тея кучета. Ама сигурно и собствениците им са същите мизерници като тях.

45

Грешиш

преди 5 години

До Хм!Аз пък мисля, че *** (*не хората от село), които напоследък напълниха градовете, трябва да си ходят на село. Пример е другарката Нинова и огромен брой други народни представители и влиятелни личности. Идват от селата, мразят гражданите по дефиниция, крдат и лъжат.

44

Тялото

преди 5 години

Намордника не се носи постоянно защото затруднява дишането на кучето и социализацията. Намордника прави кучето стресирано и агресивно. Ако кучето е по-силно от собственика каишката е само формалност. Вериги се късат, бягат от дворове. Проблема на запад се решава като всеки собственик ходи с кучето на обучение и само ако му разпишат че той и кучето му са ОК им дават да излизат свободно. На улицата не трябва да има агресивни индивиди, а не всички да са оковани и да треперим кой ще избяга.

43

Тялото

преди 5 години

Продължава да няма никаква обективна информация по медиите. Няма факти, няма пример как се контролират кучетата на запад, където няма намордници и не стават такива бели.Създава се разделение на хората с кучета и без, което е безумно. Ако за 10 години за убити 3ма човека, то всеки ден няколко опасни кучета убиват по 1-2 домашни. Това са 0.002% от всички кучета и ние искаме държавата да ги извзема и маха от улицата. Кучетата имат нужда от движение и социализация, закона не им го дава.

42

Toй

преди 5 години

До Хм!Да прав си, това е работа на общината, а имаме ли информация колко общини го правят и как ще намерят средства за намордници , като нямат пари за кучкарници, има градове и села , където глутницата кучетата са повече от овцете!

41

Хм!

преди 5 години

Кучкарите да си ходят по селата, да си гледат кучетата. Градът не е място за отглеждане на животни.

40

Анонимен

преди 5 години

Някакви платени злобни *** пишат тези дни в темите за кучетата. В живота не ви виждам.Почти всеки има позитивно отношение към животните,и кучетата дори да няма куче като мен,а тук се сипе една геребрска злоба платена.

39

Хм!

преди 5 години

До ТойТова е работа на общините, но нямам нищо против и ти да го правиш.

38

Никк

преди 5 години

Някой ден всичко се връща.. "What comes around, goes around"