34

Васил Левски

преди 5 години

До 54Попитах за конкретен човек, който да е в затвора, само защото е интелигентен, но не получих отговор. Явно в този форум не очаквам да го получа. Проблемът е, че дори турски т.н. "интелектуалци" които твърдят същото нещо не могат да дадат отговор. Когато твърдиш нещо да е факт, би трябвало да имаш и доказателство да го потвърдиш, иначе това не е факт, а мнение.

33

Анонимен

преди 5 години

Само едно ще ви кажа... В Турция който и да изберат, държавата им пак ще е по-напред от нашата. И веднага чувам някакви клоуни да прибързват "ама то лирата падна, има криза". Да, падна... Но дори и паднала, те си произвеждат всичко сами и това за тях не е от такова значение, както би било ако се случи в България. Просто печелят една идея по-малко. А тези които изнасят в чужбина, така или иначе търгуват с един ред други валути. А ако кризата изчезне???

32

demokrasi kazanacak

преди 5 години

Демокрацията ще победи , но няма да е с избори защото в Турция няма честни избори откакто "султана" е на власт ! Турците направиха грешка ,че го избраха , сега съжаляват и гласуват против него , но каква полза от това след като всичко се фалшифицира ,та дори и ревизия не се разрешава ?! Рано или късно на турците ще им дойде акъла и все някой ще се ангажира с подготовката на истински преврат или атентат ! Турците имат опит в превратите и ги осъществяват успешно стига да искат да го направят !

31

Анонимен

преди 5 години

правите постоянно правописни грешки и винаги триете коментари в които се пише за вашия род.Даже вече имам съмнения,че явно сте плод на кръвосмешение всички в офисаОт дюнметата си поркат кинти.

30

Турчина

преди 5 години

До гюбреджията от АламанияАбе до преди преврата много го хвалеше сега, като ти вкара фетоджиите роднини в затвора ли стана лош управник?

29

Анонимен

преди 5 години

"Кюрдите трябва да си имат държава, защото са между 30 и 40 милиона!!!"И кво като са 30-40 милиона? Това колко са на брой не означава дали трябва или не трябва да имат държава.

28

Анонимен

преди 5 години

До АнонименКрайните ислямисти и партиите на кюрдите са в един отбор,според това което се наблюдава,когато крайните ислямисти са на власт,тогава и кюрдите се развихрят!А ционистите ги държат здраво на каишка.

27

Анонимен

преди 5 години

Васил Левски, не си прав. По принцип ме кефи как сипваш с големия черпак на мyхльовцитe в България, обаче ето, този път ти не си прав. Поразгледай в кои региони кои прослойки са масовката която гласува за Ердоган. Аз не казвам, че въобще не гласуват и умни хора за него. Обаче представи си го така...Представи си, че имаш два цвята боя... Зелен и жълт. Сега си представи, че в единия случай сложиш зелен:жълт=4:1, а после си представи зелен:жълт=1:4. Получените смески накрая са различни, нали?

26

Анонимен

преди 5 години

Турция е в икономическа криза. Всеки който днес получава по малко от 10 хиляди лири (2800 лева) на месец е бедняк. Минималната работна заплата е малко над 2000 лири около 700 лева. Има инфлация и нестабилна местна валута. Ердоган колекционира самолети. Последната му придобивка е Боинг на стойност 400 млн.долара. На митинг преди време той нарече турците Рая (reaya). Съпругата му си купи чанта за 50 хиляди лири във Белгия миналата година.

25

Анонимен

преди 5 години

Кюрдите трябва да си имат държава, защото са между 30 и 40 милиона!!!

24

Анонимен

преди 5 години

Обаче е тежко, че токова хора вкара в затвора и все интелигенция.Това се нарича изтръскване на чувала по думите на професора по резоранси.Впрочем имал рожден ден и репортерките не трепнеха, защо ли.Павел му отвори работа.Та ще чисти и тук требва но няма как , седи си човека на дьржавна служба и готви само саботажи. То така никоя реформа няма да е успешна разбира се.

23

Анонимен

преди 5 години

Кюрдския вот е разделен. Светските кюрди се отказаха от свои кандидати и подкрепиха кандидатите на партията на Ататюрк само за да могат обединени да попречат на кандидатите на Ердоган. Религиозните кюрди и турците ислямисти от Централна Анатолия открай време си гласуват за ПСР. Както и сирийските бежанци които получиха турско гражданство. Като добавим медийната пропаганда и изборите "ала Цветанов" нормално е Ердоган да спечели.

22

Алманиядан селямляр

преди 5 години

Турците през 2002 г. нправиха огромна грешка ,че избраха необразован ходжа да ръководи страната ! В първите години ходжата беше с малко по-ниско самочувствие и се въртеше около тестисите на лидерите от западните държави ,които започнаха много силно да инвестират в Турция и така Турция стабилизира икономиката си , а наивниците мислеха ,че този успех е благодарение на таланта на ходжата ! От няколко години на сам ходжата започна да се самозабравя , повиши самочувствието си и докара лучена криза

21

Васил Левски

преди 5 години

До 40Като пък почнете с тези клишета "ама Ердоан вкарва в затвора интелигенцията" и прочие ала-бала, ставате смешни! А бе вие какво си мислите, че всички които гласуват за него са неграмотници или че интелигентни и образовани хора не гласуват за него ли?! Да ти кажа нещо, което може да ти се види странно, но е факт - в Турция никой не е в затвора, защото е интелигентен!! Кажи ми само едно-единствено име на човек, който ти си мислиш е в затвора ей така, да го дискутираме.

20

Анонимен

преди 5 години

Пет пари не давам кой ще спечели в Турция,важното е да не се меси в нашата държава и ние няма да се месим в тяхната държава и да са добри съседи,да се разбираме помежду си!

19

Анонимен

преди 5 години

Кой не гласува за Ерджолан е гюленист и директно в панделата. Ще ви науча аз вас да гласувате по "съвест"!

18

Анонимен

преди 5 години

До АнонименКрайните ислямисти и партиите на кюрдите са в един отбор,според това което се наблюдава,когато ислямистите са на власт,тогава и кюрдите се развихрят!

17

Анонимен

преди 5 години

"Ердоган - султан да маха аскера си от свещената сирийска земя"То и сирийците са мюсюлмани, тебе какво те бърка? Нали масово ревете против Исляма? А турците влизат там с войска, за да пазят турското население. И не само. И самите сирийци от селата около границата ги посрещат като освободители.

16

Анонимен

преди 5 години

До Васил Левски:Повечето турци които познавам наистина не се оплакват от R-доган. Има и противници, но наистина признавам, че поне тия които аз познавам, 60% са горе-долу доволни. Имат и критики, но към кой ли няма.Обаче е тежко, че токова хора вкара в затвора и все интелигенция. И комунистите в България така изпращаха умните хора в затворите и ги избиваха, а това изигра лоша шега на цялата държава - населението оглупя. Истински добрата държава не трябва да възпитава с прегради пред мисълта.

15

Анонимен

преди 5 години

Ердоган - султан да маха аскера си от свещената сирийска земя...............защото ще яде много бой от кюрдите и от армията на Асад!!Сирия.............на сирийците...........................Бай Ердо да се маха!!!