52

Сметки

преди 6 години

За Белене да се релаизира трябват още 10 млрд евро или 20 млрд лева, да приемем че това е завишена цена и ще струва 15 млрд лева, само лихвите на тия пари са поне по 500 млн на година и то в случай че се задържат ниските лихви, да вземе Козлудуй с 2 реактора за миналата е произвел 15 млн МВата, от тях е продал под 13 млн, т.е. ако заработи Белене само за покриване на лихвите ще трябва да се калкулират по поне 40 лева за Мват, 40 лева само за лихвите, а глваница, а гориво, а заплати.......

51

Анонимен

преди 6 години

Що си мислите, че ще ни излиза по-евтино след 20 години да купуваме и внасяме ел. енергия отколкото да си е произвеждаме сами? Не си мислете, че я ядрената енергетика иновациите стават така лесно както при мобилните телефони? Ако аз греша за ядрената енергетика то би следвало АЕЦ КОЗЛОДУЙ отдавна да е толкова остарял, че произведената енергия да е скъпа и непродаваема. А сега точно тока от АЕЦА е най-евтината в микса!

50

Анонимен

преди 6 години

Айде веднага се навъдиха експерти които са против. Както казват ако мислите че образованието е скъпо помислете колко струва невежеството и тук е същото не мисля че някой мисли че ще е без пари но про положение че вече сме дали по 4к не виждам защо да не дадем пак поне да има нещо чеено на бяло.

49

(-_-)

преди 6 години

А, с колко ощетиха всеки български гражданин като взеха ония 16 милиарда кредит? Които, разбира се ще се похарчат без да остане нищо.. Тия 'експерти' първо трябва да са наясно що е енергетика и от къде в България ще идва ток, след 10тина-15 г.

48

РУССКИЙ ОККУПАНТ

преди 6 години

Производство, пренос и доставка на ел. енергия трябва да бъде 100 % контролирано от държавата.

47

Анонимен

преди 6 години

Руските *** съвсем озверяха! След като по заповед от ВТБ/КРЕМЪЛ/ фалираха КТБ и отпънаха 4-5 милиарда и ги изплюскаха, сега са се наточили за по-големи печалби. Белене щяла да струва 10 милиарда, после 15 ,20 ,30.... И *** да плаща. *** тоя път ще рестартирате дебелата хурка по *** ви крадливи кратуни, барабар с ментора ви- Хипофизното джудже.

46

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 29Какво има да рабираш бе тъпан всяко нещо струва пари какво не ти е ясно що за експерт дава подобни изкавания инвестираяш в нещо и ти носи печалба. Калпаци, джобове, мотики има на село при конярите не в министерствата. Защо не казваха за магистралити колко струват и колко печалба носят а с АЕЦ-А плашат народа, че щял да струва нещо не на човек, не на гражданин, на калпак. Разбира се какво иска да каже, но със селташкия диалект на село на бостана.

45

мазепа

преди 6 години

2019г. идва, договорът на Газпром с Украйна за пренос на газ изтича, украинците са наточили бръснача за новите транзитни такси за руския газ, в Кремъл се надяват на български, турски и подобни потоци, които да заобикалят Украйна. В София виждат, че Кремъл е ''хванат за топките'' и предлагат да се съгласят на български поток, но ако се включи и АЕЦ Белене в проекта.

44

далаверата Белене

преди 6 години

Агент Гоце от Сирищник, Румен Петков(пикаещият във фонтани), пелтека Стойнев, "дългият инкасатор" Румен Овчаров, бившия червен министър Петър Димитров и Явор Куюмджиев плачат за затвора във връзка с далаверите около Белене, защото откраднаха милиони, а не построиха нищо. И сега руските под.логи отново точат лиги за нова руска АЕЦ за да могат да крадат отново милиарди от бедния български народ.

43

инвестър

преди 6 години

Аз ще инвестирам в завод за гуменки а държавата ще задължи народа да купува отпадъка със закон. Далавера, днесаджий? Цоциализъма за мен, а за вас... гуменки. Ако се дърпате от тая сделка помислете пак за белене и дали не е една голяма гуменка дето с радост ви я готвят отговорните власти, че даже парите за инвестмънта ще вземат от вас."помислете" - това е шега.

42

Hafen die Wahrheit

преди 6 години

Нова руска АЕЦ въобще не ни е нужна поради липса на недостиг на токДали е нужна или не е друг въпрос. Тука иде реч, какво да правим реакторите по поръчка на *** и по-точно на Овчаров. Аз питам какво ще ги правим?

41

Анонимен

преди 6 години

Истина е ще дават и повече от тая сума Но ние от енергетиката ще получава ме без да дава ме

40

до 34

преди 6 години

по твоята логика ,следва ли че щом ББ е избран с 21% от реалните гладоподавстели при избирателна активност 48% то народа му е казал Не. Издишсш пич и пиши не си пействай клишета от компютъра...

39

Rumen

преди 6 години

Дали Белене е в сеизмична зана? Земетресинието във Вранча, събори блоково в Свищов, къщи в Русе, но в Белене освен паднали кумини други разрушения нямаше! Стрест тест! Бедна България успя да изгради ядрени мощности приблизително за 4000 MGW, а богата България, член на златния милиард се страхува от това, да изгради 2000 MGW. И до днес ако ги няма тези 2000 MGW изгадени в онова лошо време ще стоим на свещи! Белене не е за нас, а за поколението след нас в.ж Нозлудуй!

38

ГЕРБ = IQ 80

преди 6 години

Селчовците дори не подозират, че след 10-15 години ще се движим само с електомобили и тогава, ако го няма Белене ще купуваме ток от турците. И цената ще е солена.

37

Анонимен

преди 6 години

Абе това да не женският пазар в София. Как може по този елементарен начин да се споменават цифри? Прави се реално издържан бизнес модел за конкретната инвестиция и се взима крайно решение. Вижте Турция и летището в Инстанбул, което септември ще открият. Струва 10 300 000 000 долара и за 13 години ще се изплати напълно. Сами правете сметки икономически изгодна ли е инвестицията или не? Ние сме едни бунаци крадливи и това е.

36

Анонимен

преди 6 години

4 600 лeва на калпак!.80% - няма да платят тия пари! Други 20% - ше платят и за тях, ккато по принцип винаги става - плаща този, който в крайна сметка има пари!

35

Нова АЕЦ не е нужна

преди 6 години

По време на комунизма когато работеха и 6-те реактора на АЕЦ Козлодуй в България постоянно не достигаше тока и постоянно го спираха, сега само с 2 реактора въобще нямаме проблеми с тока и даже изнасяме ток. Нова руска АЕЦ въобще не ни е нужна поради липса на недостиг на ток. Руските под.логи обаче искат нова руска АЕЦ за да могат да крадат отново милиарди от бедния български народ.

34

:)

преди 6 години

Ако махнем Боко, само от спестените от кражбите на ГЕРБ пари ще построим 3 АЕЦ-а и 1000 килиометра немски магистрали.

33

:):)

преди 6 години

да излезе някой тук и да напише от къде ги сметнахте тези пари, как го докарахте 36ст киловата от Белене. Тотална манипулация на обществото. ВЕИ интересите и ядрената енергетика на нож. Какви руснаци сънувате. Да ако стартира проекта този който го спечели явно от Русия ще си поръчва плаща техниката. Къде някой е заявил, Бя ще финансира или гарантира проекта, никъде. Стига демагогия ББ ви каза, не е нужно да правим най скъпия музей в света..