18

Георги

преди 8 години

ЗЕМЯ НАПОЕНА С КРЪВ НЕ СЕ ПРОДАВА. ВИЕ Я ЗАГРАБИХТЕ,ПРОДАДОХТЕ..ДОРИ САМИ СЕ САМОЗАБРАВИХТЕ!!! АЗ ЗА ТАКАВА ЗЕМЯ С ТАКИВА УПРАВНИЦИ ОТКАЗВАМ ДА СЕ БИЯ.

17

ss

преди 8 години

ЗНАЧИ ЕДНИ ХРАНТУТНИЦИ В МИРНО ВРЕМЕ СИ ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТКИТЕ СОЦИАЛНИТЕ ПАКЕТИ ДОБАВКИ И НЕЗНАМ СИ КВО И КАТО НЕДАЙ СИ БОЖЕ СТАНЕ НЕЩО ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА ЩЕ СЪРБАТ ПОПАРАТА И ЩЕ ОПЕРАТ ПЕШКИРА АМИ ЧЕ ЗА КАКВО СА НИ ТОГАВА ТЕЗИ НАЕМНИЦИ ДА ГИ ХРАНТУТИ БЮДЖЕТА ПОСТОЯННО???

16

Иво

преди 8 години

Въвеждането на задължителна казарма ще доведе до един единствен резултат. Няма да остане млад човек в България, а всики ще отидат в чужбина хем за да печелят по добре, хем за да не си губят времето в армията!Ако искате да доубиете България, въведете задължителната военна служба!

15

Gost

преди 8 години

Ако и това е измислено от тия де мислеха за извънземните не се учудвам ква армия има щото навремето някои чакаха да им внесат задачите ама коолко са напред като всичката ни управия

14

Анонимен

преди 8 години

Бил съм в казармата 1996-1997г.Единственото хубаво е че изкарах виденовата зима там!

13

Анонимен

преди 8 години

Пълни глупости са тази статия! Днешната военна техника и тактика няма нищо общо с техниката и тактиката от Втората Световна Война! 1000 добре обучени и обурудвани с най-модерната техника войници, могат да се справят със 100 хилядна армия с калашници! Показа го и войната в Ирак, където войниците на Садам Хюсеин бяха поне 10 пъти повече от американците, но нямаха никакъв шанс срещу добре въоражената и обучена американска армия!

12

Анонимен

преди 8 години

няма ли да престанат с тези казарми....има достатъчно паразитни структури в България....стига сте дразнили населението с простотиите си...предлагам само мъжете от ВМРО и патриотичния фронт да влязат в бъдещата казарма,щом толкова искат....Ние си нарязахме ракетите,за да не стигат до Истанбул сега армия ще правим срещу 620 хиляди турски щика и с 2 наши самолета на разположение....ХА....ХА....ХА.....

11

Ани

преди 8 години

Комунистите винаги са мразили България. Тяхна висша цел е разложението на Българския народ. Отговорност, чест, достойнство - това са мръсни думи в техния речник. Затова и казармата по социалистическо време беше като в СССР. Омерзена, изврътена. Трябва време за да се отърси от този си образ. Но ДА! Казарама трябва да има.Един мъж който не е ходил в казарма - не е мъж, както и една жена, която не е раждала - не е жена!

10

УВО 94

преди 8 години

Ха да ви видим сега татуирани лентяйчета бабаитченца!!!

9

Анонимен

преди 8 години

Задължителна казарма е нарушаване на правата на човека. Освен това, страната няма пари за такова нещо. И най главно, ако една партия ще гласува за казармата, това означава нейният политичеки фалит.

8

dsadsa

преди 8 години

Сега всички, прекарани да служат, ще обясняват, как трябвало ПОНЕ година...за какво?!?!Те виШо дават за година вече.Казармата е пълна простотия, отживелица.Военното обучение е друго и въобще не е задължително, да бъде организирано под формата на казарма или пък да е повече от седмица-две!

7

.

преди 8 години

Между Отечеството и частната фирма на мутрите има разлика. Кое точно ще пазят служещите на всеки е ясно. Професионална армия от високомотивирани военни. Другото е вятър - да усвоим едни пари. Това не е 19-ти век. Пари, технологии, техника трябва. Пушеното месо няма да успее да опази каквото и да е, ако му дойде над главата например един F22 за $100+ милиона.

6

УВО-2016

преди 8 години

Няма вече старшината вечно да крещи:Рота равнис, рота мирно, рота остави!Няма вече непоряди, арести и строй,има само мацки млади, гаджета безброй!

5

Анонимен

преди 8 години

340 лева майчински и после казарма, найш кога!

4

Анонимен

преди 8 години

Хора не се лъжете!Пак става въпрос да усвоим едни пари...

3

zeus

преди 8 години

Дори не е нужно да е на един път, по един месец обучение всяко лято и за няколко години поне ще знаят как се държи автомата и как се изпълняват команди. За специализираните функции професионална армия, останалите за кашици ако се наложи мобилизация.

2

Наблюдател

преди 8 години

Година може би е много но 6 месеца са разумен срок всички младежи да минат съответна подготовка. Само че МНО са загубили всякаква готовност за такава организация

1

ХА-ХА-ХА !

преди 8 години

Съгласен съм. Една година е достатъчно време човек да усвои най-важното от военното дело и да усети, че защитата на отечеството е негов дълг.По-малко време не стига.Повече е вече прекалено.