55

м, даа

преди 13 години

СИВИЯ СЕКТОР ЗА СВЕДЕНИЕ НА НЕРАЗБИРАЩИТЕ ОЗНАЧАВА ОГРАБВАНЕ НА ТРУДА,КОЙТО ДОБРОСЪВЕСТНО СЕ ПОЛАГА-ОСИГУРЯВАНЕ В/У НИСКА БАЗА,КОЕТО ВОДИ ДО НИСКИ ПЕНСИИ,МИЗЕРИЯ НА СТАРИНИ,А Е ПОЛОЖЕН ИСТИНСКИ ТРУД.НИСКИ ЗАКОННИ ДОХОДИ-ЛОШ КРЕДИТЕН РЕЙТИНГ,АКО СЕ НАЛОЖИ ТЕГЛЕНЕ НА КРЕДИТ ПО ЗДРАВОСЛОВНИ ПРИЧИНИ НАПРИМЕР И ДР.РАБОТОДАТЕЛЯ СПЕСТЯВА ВНОСКИ В ХАЗНАТА,НО ТОЙ САМИЯ ПЕЧЕЛИ.И КОЙ Е ТЪПИЯ В СЛУЧАЯ-ХОРАТА,КОИТО СЕ СЪГЛАСЯВАТ И РАБОТЯТ ПРИ ТЕЗИ УСЛОВИЯ И ДЪРЖАВАТА,КОЯТО СЕ КОРУМПИРА И Е БЕДНА.

54

АНТИКОМУНИСТ

преди 13 години

А аз ще гласувам за всики който създаде спесиализиран съд за комунисти , където всички присъди да са смъртни . СМЪРТ НА КОМУНИЗМА , СВОБОДА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД .

53

Елф

преди 13 години

Последно такова изказване чух през 90 -те от Тансу Чилер,министър председателката на Турция.Това което казва е точно така.От сива или не-хората трябва да ядат и да си отгледат децата.Всъщнокт какво е сивата икономика-онова което държавата чрез своята репресия не е прибрала/окрала/ от своя народ.Защото на българската държава и липсва честност,морал,справедливост и човечност.

52

Анонимен

преди 13 години

Е, казахте си го - държавата абдикира от всякакви икономически политики и стратегии, дори не е в състояние да 'преброи' сиваците, камо ли да се справи с тях. Строят се магистрали, защото на Европа са и нужни(и с техни пари, разбира се), ще строим АЕЦ, защото на братушките им се иска, плащаме на-скъпите горива, пак по същата причина...вкратце - обслужваме само чужди интереси, а управляващите нямат и най-малко желание за развитие на българската икономика или пък не знаят как ?!

51

Chico

преди 13 години

Истината е, че от комунист и милиционер трудно се става икономист. До преди 20 години днешните управляващи комунисти защитаваха идеите на светлия си комунизъм-идиотизъм и бяха срещу частната собственост. Днес се пишат за демократи и капиталисти. Винаги ще сте си на тоя хал докато ви управляват бивши комунисти и отрочетата им

50

стг

преди 13 години

един министър , дори да си го мисли това между 3 и 4 водка не бива да го казва особено публично, сива икономика има само и единствено точно по вина на правителството

49

KARTOFF2

преди 13 години

евала за изказването, какви оставки, че е казал истината ли? точно така трябва да се говори, а не с лицемерни общи и празни приказки

48

до комунист

преди 13 години

Стандарта в момента е поне 1000 пъти по-добър от този при Тошо. Само факта, че не те карат да ходиш насила на манифестация и имаш безвизов режим с почти целия свят трябва да ти говори нещо... ако не си ***, която се интересува само от пълно корито.

47

аааууу

преди 13 години

е по голяма глупост няма. как можа. сив сектор-ниски заплати,никакви осигуровки, никакви проверки от нито една инспекция,некачествени продукти,никакви условия на работа по кодекса и безопасност,евтина цена на даденото производство с което нормален производител е неспособен да се конкурира

46

мм

преди 13 години

За такова изказване назапад политиците си подават оставките след това,този направо си казва по добре да има мафия отколкото да няма

45

Анонименн

преди 13 години

Сигурен съм, че няма човек, който поне един ден да не е работил в сивия сектор. Съгласен съм с Трайков, той казва самата истина.

44

комунист

преди 13 години

Когато стигнете стандарта при Тошо и когато изведете водещи технологии, в която и да е област свирнете другари комунисти. Такава анархия и разсипия историята ни просто непомни

43

Анонимен

преди 13 години

Имам работилница. Плащам на ден по 50 лева ,но си е яка работа. Без заплата и осигуровки. Винаги има хора желаещи да работят. Данъци и за себе си не плащам , осигуровки също. Не смятам ,че в тая държава ще доживея да се пенсионирам. Ако променят закона както е на запад , осигуровките които съм внесъл да са си за мен и да се наследяват -ще плащам. При здравните положението е същото. Да наливам здравеопазването на *** - не сте познали. Ако го променят - ще плащам!

42

Анонимен

преди 13 години

Трайчо, Трайчооо, страхотна пародия на управление сте.

41

Анонимен

преди 13 години

Да не забравяме,че администрацията умишлено изтиква фирми в сивия сектор,като бави или спира разрешителни и лицензи.Изобщо разрешителния и лицензионния режими създават корупция.При проверка фирмата гори с актове,а е виновна администрацията.Така някои предпочитат да шарят на проверяващия и си бачкат без разрешение или лиценз.Но за цялата тази работа не са виновни фирмите,а корумпираните чиновници,които имат сметка да няма ред за да искат подкуп!

40

Анонимен

преди 13 години

ДДС, акцизи, мита, осигуровки, плосък данък, местни данъци, данък смет, винетки... .. защо просто не направят ДДС-то 40% и да спрат да измислят данъци

39

Анонимен

преди 13 години

Като не искате да има сива икономика, защо се хващате да работите на черно?***... Като не искате да има сива икономика, не пазарувайте от кварталните магазинчета и ще я докарате до 5%. Основните постъпления в бюджета са от т.нар. големи данъкоплатци, там се плащат и данъци и осигуровки.

38

Анонимен

преди 13 години

КОГА ЩЕ НАКАРАТ *** ДА СИ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ И СМЕЕ ЛИ ДАНЪЧЕН ДА ВЛЕЗЕ В *** МАХАЛА И ДА ПРОВЕРИ ИМА ЛИ БАРЧЕТО КАСОВ АПАРАТ ???*** те нали са по-специални ***,тех кво ги интересуват данъци.Единствените къде ги глобяват са полицаите.Малко ги глобявате господа полицаи !!!Повече требва.

37

ккк

преди 13 години

Това изказване го разбирам като признание: "Ние сме некадърни да направим България Европейска държава."Прав е министъра за това 4е по-добре сива икономика от колкото нищо. Но това показва пълната безпомощност на ГЕРБ да приведат законодателство и данъчните режими и контрола по един законен европейски начин. . От там и не очаквам скоро да живеем като европейци освен ако не дойдат по кадърни хора в управлението.

36

Анонимен

преди 13 години

Започнаха да си признавата, че са неспособни да осветлят икономиката и забележете дори при най-ниски ставки на данъци и осигуровки:) защо ли става така!?:)))