132

Мила Родино!

преди 2 години

На интервютата за работа изискванията вече не са толкова за владеене на чужд език, колкото за владеене на български.

131

Пешев

преди 2 години

В България икономика почти няма и затова заплатите са супер мизерни, както и работодателите. Бате Бойко за 12 години направи пълен батак.

130

Amsterdam

преди 2 години

До Собственик Вие според мен господине не сте чак толкова квалифициран за да станете чобан или общак и за това не ставате.

129

Бай Динко

преди 2 години

Някой го беше формулирал много точно "Търсим високо кфлалифицирани кадри за малко пари"-свършиха.

128

Анонимен

преди 2 години

"5000 малко ли са ти бе !!!!" - При положение,че мига да ги вадя за р до 6 часа на ден отвкъщу, да,ооределено са ми малко.

127

Анонимен

преди 2 години

Масово безработните са два вида, по възрастни хора, още живеещи в соц-а, не се преквалифицирали идват с голямо самочувствие, кой завършил техникум кой някои пробит университет, но не са адекватни за днешно време, а и нямат и производителност. Другите са младжи, често наследници на първите, с голямо самочувствие, но неможещи нищо. При мене тези които работят и имат желание стигат до 3-4к чисти на месец, обаче идва байчо и той иска толкова а за месец изработи 800лв. Е кво правиме????

126

Анонимен

преди 2 години

Честита Ви Промяна.

125

Анонимен

преди 2 години

А защо рабитницитвне се о единят и не започнат бизнес? Не е като повечето от работните места да са във все някакви цехове с машини за по десетина милиона. . .

124

Анонимен

преди 2 години

"Които е грамотен експерт в чужбина и работи за хубави пари, ще работи за хубави пари и тук." - За това, дето ми дават 1750 лева в България, в Дания ми даваха 6500 лева. И не,не са еквиваленти, защото орибвах и двата варианта.

123

Мен

преди 2 години

Хората вече не искат да работят за мизерни заплати. Или започвайте да плащате, или се оплаквайте. Цената на храната, горивото, жилищата е като в Европа, а заплатите са 3 пъти по-ниски.

122

Ss

преди 2 години

Какво значи преквалификация? Да правиш 10 работи за 600 лв., вместо една работа за 600 лв.. С една дума да станеш роб и да задоволиш алчния шеф ли?

121

Анонимен

преди 2 години

5000 малко ли са ти бе !!!! Ей за това говоря... той искал 10000 лева. Ами няма да вземеш 10, а 5 и персонала ти ще е доволен и работата ще върви и ще се разрастне след време като държиш на персонала и качеството. Не той искал 10, като искаш 10 ей тъй накрая ще призвеждаш *** и ще ти работят от маалата... ама ко ти пука на тебе важно е да влизат в джоба 10 палки и да има за джип и за няколко морета в Гърция.

120

Анонимен

преди 2 години

Българите си гласуваха за президент и правителство, което създава безработица и намалени доходи. Мазохистичн нация.

119

Анонимен

преди 2 години

"Хората имат желание, искат да работят, обаче за едни суми, които не отговарят нито на квалификацията, нито на уменията им" - 1300 лева. .. Мноо пара.

118

Анонимен

преди 2 години

Както обикновено на работодателите работниците са му виновни. Обаче той не се замисля, че с машини 3 ръка "сделани в СССР" през 1985, няма как да произвежда нещо с качеството на стока произведена с модерна машина. И после, ох производителността е ниска, ох няма клиенти...Не разбрахте ли, качествени машини+доволен персонал=по-добро качество на предлаганата стока/услуга=доволни клиенти=по-висока печалба!Толкова ли е сложно?!Със стари машини и уморени и изнервени работници, не става.

117

реалност за Ss

преди 2 години

Спрете с това "в чужбина". В чужбина как си намират работа? Ами както и тук. В чужбина са прости общи работници - тук също. Които е грамотен експерт в чужбина и работи за хубави пари, ще работи за хубави пари и тук. Просто в чужбина стандарта е по-висок и на общаците им харесва повече да са общаци там. Да потърсят вината в себе си и да се преклалифицират.

116

Собственик

преди 2 години

Ха-ха, ей тука си мислите че само да кажем и вдигаме заплатите. Ама не е толова просто. Аз като шеф на малка фирма съм си поставил за цел да имам доход към 10 хил чисто, на месец. За момента успявам , като работниците ми вземат 1200 лв чисто. Ако им вдигна с двеста лв например заплатата, аз ще трябва да се задаволява с 5000лв, ама з тия пари всичкия масраф вече не си струва, или ще съкратя хора или ще лопна кепенците, и както някой каза по долу чобани и общаци се търсят навсякъде.

115

Мунчо Манаров

преди 2 години

Ами как няма да са ниски заплатите , народа пpoзд та дрънка. младите растат без възпитание, а чалга поколението вече дава плодове и заема длъжности, а децата му достойно идват на смяна като следващо чалга поколение.

114

Ss

преди 2 години

Хората се надценявали? Е работодателите какво искат да им работят за без пари ли? Тези хора как в чужбина си намират работа? В България реалността е, че работодателите имат големи изисквания, искат хората да са като швейцарски ножчета и да им работят за малко пари.

113

Ззз

преди 2 години

Освен мизерните заплати на човек живял в други страни му прави впечатление липсата навсякаква социална политика , повечето европейски държави сасициални у нас всичко се плаща , от най-различни щури такси до ковид тестове , никаква социална политика , освен ако не си беззъб , *** и върху каруца , връщащ се от избори с кебапче в ръката