116

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 133 "Самолетоносачът струва средно 6-10 милиарда" Поне си си оправил сбърканите числа за цената ха самолетоносача. Хахахахаха.

115

Русия иска промяна

преди 2 години

Младите хора в Русия задават все по-остри въпроси към Путин - защо върнахме Крим, а Донбас и Абхазия не. Защо се държим така страхливо - какво ще направи така наречения колективен запад, нека да видим. Защо по-рано нe затвориха Навални ами го оставиха да се разхожда в чужбина. Защо Русия не отвръща симетрично на провокациите на запада ами винаги търси компромиси и дипломация. Младите хора в Русия искат днес света да гледа на Русия така както гледаше на СССР или като на империя каквато беше при Александър III. Новото поколение в Русия иска смяна на политическия строй.

114

Анонимен

преди 2 години

Непобедимият "самолетоносен" флот на Съединените (все още съединени, за сега) американски щати в един момент се оказа остарял. Самолетоносачът струва средно 6-10 милиарда и има военна мощ на малка държава. А след успешното изпитание преди дни на старта на 3М22 Циркон от подводница, самолетоносачите на САЩ се оказаха безполезна купчина от плаващи мишени които са съвършенно беззащитни срещу хиперзвуковата крилата ракета Циркон. 3М22 Циркон може да бъде изстрелян във всеки момент от всяка точка на световния океан.

113

Факт

преди 2 години

До АнонименВторостепенният играч Русия може да реши конфликта САЩ-Китай в която си посока поиска.Без Русия Китай отдавна щеше да е подчинен.Естествено в САЩ разбират отлично това и започнаха войната с Русия,за да я задушат и отстранят като пречка.Само че не им се получи.И сега търсят как да я скарат с Китай,предлагайки дребни лакомства.

112

Анонимен

преди 2 години

Западняците си мислят, че ако го нямаше Хитлер - Европа нямаша да тръгне по пътя на нацизма. Хитлер се появи защото Европа искаше, защото вътрешната потребност беше в европейското съзнание и този човек се появи. Може би са глупави, но правят същата грешка с Путин, те си мислят, че ако Путин го нямаше, само да се махне Путин и всичко ще се промени - не няма да се промени, Путин само усеща вектора в който руския народ иска да се движи и води натам страната. Впрочем западняциет си мислеха същото и за Чавес във Венецуела - и какво, Чавес си отиде, а Венецуела промени ли се?

111

Анонимен

преди 2 години

За какво са и на Русия днес бедните Украйна или Молдова например, или който и да е от бившите на СССР? Когато притежава военни технологии с които може да се защити ефективно и да унищожи ЕС и САЩ за минути без да се нуждае от бившите си сателити? Да смени нестабилността около границите, с нестабилност вътре в страната?

110

Анонимен

преди 2 години

СССР като цяло беше в тежест за Русия. Какъв актив са тези територии, като първо - бяха по изостанали и трябваше да се провежда социална политика за тях, и второ - повечето ресурси бяха на територията на Русия. Геополитическите предимства бяха по-малко от недостатъците. Русия ще си върне териториите на които има руско население както Донбас и Осетия, а останалите да се присъединяват към когого си искат.

109

Паметлив

преди 2 години

До АнонименСпомням си много добре,че Западът беше пред криза в края на 80-те и разпадът на СССР я предотврати.Какво стана тогава?Комунистите поискаха да са капиталисти,без да ги е грижа за държавата,за целта се предадоха на Запада с едно условие-да не им пипат парите(което общо взето се спазва).В Китай направиха нещо съвсем друго и разликата е очевидна.

108

Анонимен

преди 2 години

САЩ вече са само една регионална второстепенна сила.

107

Анонимен

преди 2 години

После Путина придут куда более жсткие люди.

106

Анонимен

преди 2 години

За Путин е важно наследникът му да е патриот, а не какви са отношенията им, каза Путин в интервю за NBC. Нищо няма да рухне в Русия за една нощ, когато президентът бъде сменен в страната. Сега ситуацията е различна (в сравнение с 2000 г.). Сега има много проблеми, но ситуацията е съвсем различна". Путин изрази готовността си да направи всичко, за да подкрепи своя наследник на поста си, независимо от личните отношения и различията във възгледите, при условие че този човек е изцяло отдаден на страната.

105

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 122 Истината е, че Русия Запада я бори за второстепенен играч. Борбата е мъжду Запада и Китай. Русия е регионална сила. Смешките с великите оръжия на руснаците даже не ги приемат насериозно. Китай разполага с ескадрили изтребители 5то поколение. Руснаците разполагат с един прототип. Нямат никакъв левъридж в реален боен конфликт.

104

днес бг

преди 2 години

пак ли триете коментарите ми страх ви е от истината жалки сте продажни журналисти сте

103

Хм

преди 2 години

До АнонименРазличните държави си имат различен път на развитие и една от причините за съвременните конфликти е опитът на Запада да унифицира историята,ценностите,нациите и прочее,естествено под своя егида.Ами няма да стане,това е непосилна задача.Всеки ще си извърви собствения път.Най-ярък пример е Китай,който до 10 години ще задмине САЩ по всички показатели,без да приема тяхната идеология.Русия също си има отделен път и отделна роля в световната история.

102

Анонимен

преди 2 години

А как е доверието в президента на Съедининените американски щати Джо Байдън?

101

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 120 Даже и руснаците в Русия на дрънкат такива смешни неща като българските рублороби.

100

РУССКИЙ ОККУПАНТ

преди 2 години

Путин ясно заяви, че "те" няма да допуснат да се върнат времената на Горбачов и Елцин ! както и че всеки който ясно заявява, че Крим трябва да бъде"върнат" на Украйна (Навални) няма място в управлението на Русия ! Кое не стана ясно на ЛИвада и останалата петоколонна с *** ?

99

Анонимен

преди 2 години

Левада изобщо не е независим център.....

98

Анонимен

преди 2 години

Ситуацията е уникална - За пръв в историята на запада голям геополитически играч конкурент не може да бъде унищожен с военни действия както беше по-рано. Путин неведнъж каза - дайте да се договорим. Но запада не си е научил урока от историята,ВСВ и всевъзможните "христови" походи, не може да се откажат от доминиране за да разговарят наравно с геополитическите противници. И така докато някое дете не им каже "кралят е гол". А днес тази фраза звучи така "а пистолет имаш ли"? Западът вече окончателно загуби военната си доминация, а след нея губиш всякаква друга доминация.

97

Анонимен

преди 2 години

Шойгу предложил построить в Сибири три-пять городов-миллионников. И не просто город построить и столицу сюда перенести, а сделать их совершенно конкретно направленными на ту или иную сферу деятельности.