93

Анонимен

преди 5 години

Всички селяни станаха софиянци и селата се обезлюдиха.Ако Же лю Жабев не беше премахнал софийското жителство, сега нямаше да се тъпчем в София половин България, а селата щяха да цъфтят и процъфтяват.И да си ядем български домати и чушки, а не пластмасови от Турция и Гърция.

92

До 102, 103

преди 5 години

По-долу се писа - само 2% са заети в селското стопанство в най-богатата държава в света, където това стопанство е високо развито.Значи бъдещето е на благоустроени села, в които само се живее, а в града работят 98% от населението.Толкова ли е трудно да се разбере това? Просто ние все още не сме достигнали този стадий.Неуредиците, глупостите и несправедливостта у нас днес са големи, но няма да са вечни. Обществото постепенно преодолява всичко и намира оптималния вариант, това е закономерност на

91

Счети

преди 5 години

Ами то за това в момента килограм лук в София струва от 2,20 до 2,50 лева ! Защото всички искат у мола и да рупат макдоналдс ! Кой ще произвежда бе хора ? Вижте, че в магазина няма български плодове и зеленчуци. Дребният земевладелец/производител изчезна заменен от едрия, който уж произвежда, а всъщност само получава субсидии. Унищожиха я тази страни - тези политици ! Всички до един през последните 30 години. Докога ще търпим ?

90

Анонимен

преди 5 години

тези комунисти 30 години разсипват демократична България

89

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен102Да бе.Селяни и земеделци бяха дядовците.Чакай ти внука, роден и свикнал на градски живот, да се върне на село и да рие *** на прасето и телето.Дядото е бил полуграмотен и е работил в ТКЗС-ти за 120лв.Ми представи си, внукът не ще да работи за 120лв.Вие комунистите що си мислите, че хората много искат да маршируват по площадите, да викат ура и да работят за 120лв?

88

Анонимен

преди 5 години

Мръсните гадни комунизи съсипаха майка България. Комунистите са виновни за всичко: за изчезването на динозаврите, за турското робство, за падането на Тунгуския метеорит, за Брекзит, за трите фалита на бай Тошо, за капитализма и т.н. Списъкът с престъпленията на гадните комунизи е безкраен.

87

Анонимен

преди 5 години

Добре де, комунистите са прогонили селяните от селата за 40-45 години. Вече 30 години от как са върнали всички земи и са обезщетили селяните, та защо не се връщат те на село. Нещо ви издиша концепцията. 30 години демокраси е най-мракобесното време, по-зле от османското управлвние! Всички се дрогират, пият и какво ли не, само и само да се отпуснат от отвратителнито ежедневие. Рано или късно на това нещо ще бъде сложен край! Не може няколко паразитиращи индивида да изпиват живителните ни сили

86

Та мисълта ми е, че

преди 5 години

ние от известно време насам преживяваме период, който другаде вече е отминал.Ако не ние, то децата или внуците ни ще доживеят времето, когато човек спокойно ще може да си построи къща с всички удобства някъде извън града, на чист въздух.Не, че в САЩ не запустяват някои села и дори малки градчета (спомнете си онези от времето на т.нар. златна треска). Но всичко това е част от нормалния процес на развитие на икономиката.

85

Анонимен

преди 5 години

До В САЩТам е истината.Предградия.А не села и махалички с по 2 овце на стопанин.

84

Анонимен

преди 5 години

До 80Предлагам да сменим на следващите избори с Бойко с Корнелия и селата ще разцъфнат и ще се напълнят с деца!--гласуваш за бсп - получаваш пу тя на 100%, южен потоП на 100%гласваш за герб - получаваш пу тя на 50%, южен потоП на 50%

83

Анонимен

преди 5 години

До 90И бай тошо що не си е стоял в Правец?Уж всички бяхме равни, а бай тошо в бояна, а другите насилствено в селото.

82

В САЩ

преди 5 години

Счита се, че селското стопанство там е високо развито. Но в него са ангажирани едва 2% от населението. Следователно механизацията там е на високо равнище.Но въпреки това има много населени места, в които хората се прибират след работа. Счита се нормално пътуването да отнеме 1 час. През деня там има малко работещи, плюс домакините, които с автомобилите си отиват до някой търговски център да напазаруват, да пият кафе с други жени и после се връщат у дома. Децата пътуват с училищен автобус.

81

Анонимен

преди 5 години

И кой ще си зареже апартамента в София да ходи да живее в тези порутени къщи от снимката, където няма дори топла вода. Не съм сигурен дали има и студена.

80

Анонимен

преди 5 години

На никой не му пука за тези смотани села. Дори самите селяни не искат вече да работят. Искат да стават софиянци. Затова последните десетина години, София заприлича на село. Електоратът на ГЕРБ я превзе, като избяга от паланките си.В ГЕРБ няма нито един софиянец - всички до един са от село.

79

Анонимен

преди 5 години

Геноцид

78

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен85Ми така е, ама комунистите отказват да го признаят.И двата ми рода до 1944 са с по 4 и 7 деца ( всичките живи ) съответно.после им взимат земята и добитъка и ги принуждават да се местят в града.Следващите поколения през 50-те години вече са с по 1-2 деца.

77

До 85

преди 5 години

Ми не. Не е така. *** съсдадоха система вид на жителство, точно за да не се пределват масово хората по градовете, особено както сега в София. Никой не бяга от хубаво! В момента в никое селов България не е хубаво! От 30 години е все по-отвратително и безперспективно да се живее на село.

76

оня

преди 5 години

До 71Лъжеш като дърт ром.каква продукция, какви 5 лева?обзалагам се че не можеш да различиш корен чушка от корен домат, за продукция ще ми говори.партийно секретарче лъжливо.Кога си произвел нещо бе лъжец?

75

Нема лошо, беее..

преди 5 години

Тъкмо ше останат къщи за гости..!Я как МИЛИОНЧЕВА си е наджиткала цели 4-къщи за гости!

74

Анонимен

преди 5 години

Защо ли електоратът на герб намалява? Явно не всичко е цъфнало. По-скоро са вързали. Вързали по една тенекия отзад, та като ходят да дрънчи!