109

икономист

преди 5 години

До iceblast88Не е по силите на държавата, нито да събере данъците на бизнеса, нито да се справи с експлоатацията на работниците от страна на работодателите. Всички тези институции само отчитат дейност, но не постигат реални резултати. Няма как НАП да се справят с укриването на данъци от страна на бизнеса, защото проверките им са най-вече последващи( на документи). А в документа, както е известно можеш да нипишеш всичко! Иначе се реализират огромни обороти, на които не се плащат дори 10%!

108

тонката

преди 5 години

нема да ми закачате аверите от маалата штото че се уплачем на бата бойко и на бате цецо и че видите вие

107

iceblast88

преди 5 години

До икономистТоест ти придобиваш право да ползваш нещо чуждо само защото ти имаш крайна нужда от това (ако държавата не ги даваше помощите доброволно) щеше да се ползва формулировката - кражба. Придобиваш нещо чуждо (чужди пари), без да са твой (не си ги изработил) и без съгласието на собственика им (данъкоплатците). Нямам нищо против да се помага на инвалиди, но съм абсолютно против да се дават помощи на здрави, млади, мързеливи индивиди! Там е проблема драги ми комунистически икономисте!

106

iceblast88

преди 5 години

До икономистКолкото до криенето на данъци - това е задължение на държавата да го оправя. Не на работещите. И как няма да се крият данъци когато виждаме, че данъците ни се харчат за глупости, а не за смислени неща? А относно логиката ми - тя е елементарна - едните работят и плащат, а другите мързелуват и ползват, а това е фундаментално грешно! Колко по ясно да ти го кажа? Нали уж си икономист? Е как получаваш право да ползваш благо Х без да си го платил?Формата на плащане може да е труд или пари

105

iceblast88

преди 5 години

До икономистЗатова за момента икономиката ще има нужда от всякакъв вид работници. Да не говорим за факта, че дори и в напредналите страни да се заменят хората с машини, то това не означава, че в нашата изостанала страна това ще стане идните 100 години. Колкото до това дали работата може да е опасна (тя всяка работа е потенциално опасна) за това си има трудова медицина, инспекция по труда и тн. А за това защо не приемат дадена работа - да са учили и да са си намерили по добре платена работа!

104

iceblast88

преди 5 години

До икономистИ преди са настъпвали промени в начина на полагане на труд. Индустриалната революция е открила нови работни места и хората не са останали безработни. Така, че автоматизацията е хубаво нещо, но тя се нуждае от механици, поддръжка, оператори и тн. Да не говорим за това, че има доста професии в които пълна или дори частична автоматизация за момента е напълно невъзможна. Когато машините ни заменят напълно, то тогава да няма да има нужда да се трудим, поне не и по начина по които сега.

103

икономист

преди 5 години

Освен това, никой не трябва да е принуден да работи, а в същото време да мизерства! А това ще се случи, при всички хора, които по една или друга причина са принудени да приемат ниско платена работа. Затова е разбираемо, хората да не приемат работа като хигиенисти или общи работници. Пък и тази работа може да е опасна за тяхното здраве в определени случаи.

102

Анонимен

преди 5 години

Само едно ще кажа: тези социалнослаби напоследък ги виждам от един месец почти всеки ден(ходя на процедури) да прииждат на талази в една болница: окичени са като коледни елхи със злато. Българите са рядкост в болницата и то е ясно защо: не могат да си позволят задължителните два процента, които се заплащат на база минимална работна заплата - това не го могат работещите българи. А тези другите,социалнослабите не плащат нищо. Във всички болници е така!

101

икономист

преди 5 години

До iceblast88Много неща не са ти ясни, за методите за укриване на данъци от страна на бизнеса, затова и не смятам сега да те запознавам подробно с някои от тях. Освен това, те моля да не противопоставяш едни групи от обществото на други, на базата на някакви измислени от тем мотиви, които са напълно погрешни и не почиват на никаква логика.

100

ГОРСКИ

преди 5 години

До iceblast88 КАКВА ГОРА---35 ПРОЦЕНТА Е ИЗСЕЧЕНА ОТ ШВЕДИТЕ БЕЗ ДА Е ЗАСАДЕНО 1 НОВО ДЪРВО ГОРСКИЯ Е САМО ФИГУРА ИЗНОСА Е КРИМИНАЛЕН

99

икономист

преди 5 години

До iceblast88Вижда се, че си интелигентен човек? Досещаш ли се, какво ще се случи с обществото, когато половината от неговите членове, или дори едни 20% от тях останат без работа? Това ще се случи, защото идеята на автоматизацията е именно тава, а не да създава повече места. Разкритите работни места, ще са по-малко от закритите. Да не предлагаш всички вкупом да хванат гората?

98

iceblast88

преди 5 години

До икономистПърво горите не са само частни, а и държавни. Второ - не ти трябват пари за да събереш пръчки и да си направиш колиба. Нашите деди как са си правили колиби? Да не са плащали на строителна фирма? Щом един неандерталец може да направи колиба от кал и слама, значи и един човек в 21 век може!Трето - корпоративен данък 10%, ама това е само края, а преди него всички данъци? ДДС, на МПС, на сграда, 60% от осигуровките, данък дивидент, данък отпадни материали, смет и тн?

97

икономист

преди 5 години

До iceblast88Не можеш да си направиш колиба в гората, защото гората е на някого..., а може да попада и в защитена местност. Освен това, никой социално слаб човек, няма толкова пари за построяването дори на колиба. Парите за помищите идват от работещите основно, защото данъците на бизнеса са прекалено ниски, а чрез определени счетоводни техники, той успява да не плати и този мизерен 10% корпоративен данък. Иначе би имало достатъчно пари за помощи, и няма да се взима нищо от работещите.

96

iceblast88

преди 5 години

До SHEFAАбсолютно съм съгласен. Затова помощите трябва да са % отстъпка от данъците. А най лесния начин за решаване на проблема на Бай Тиква с криенето на обороти е връщане на данъци на данъкоплатците срещу предоставен касов бон! Хем хората доволни, че си взимат част от парите обратно, държавата доволна защото се изсветлява бизнеса и оборотите и като бонус държавните служители може да се намалят защото няма да има нужда от толкова проверяващи в НАП което е повод за още едно данъчно намаление!

95

iceblast88

преди 5 години

До икономистКои ти говори за концлагери бе? Ти вярно си нещо хахо! Аз ти говоря за това, че като искаш да получиш, то трябва и да дадеш! Че правата вървят ръка за ръка със задълженията! Че няма как да те изхранват наготово само защото теб те мързи! Всеки си носи сам кръста и е свободен да прави каквото иска и да си носи сам последствията от решенията си! По просто и разбираемо от това няма как да ти го кажа!

94

iceblast88

преди 5 години

До икономистВ гората нито ще те карат да плащаш данък на колиба (не е постоянна постройка), надали ще мине някои да те провери за риболовен билет, къпини и малини всеки е свободен да събира където и както намери, гъби в гората бол. Ето - държавата ти подсигурява възможност без да работиш и без да си данъкоплатец да оцеляваш най малкото. Колкото до генетичното - не се иска кои знае какви генетични заложби за хигиенист или докер или копач - иска се да запомниш от коя страна се държи сечивото.

93

икономист

преди 5 години

До iceblast88То по твоята логика, ще е най-добре да върнем концлагерите? Правилно съм се насочил, нали така? Тогава, всеки ще работи, докато може да мърда. Мисля, че това е най-хуманното и морално нещо, което може да се случи във века на изобилието, когато изхвърляме половината от произведената храна... Промяната, която предстои, няма да е само в индустрията, а във всички сфери на обществения живот. Има много дейности в сферата на услугите, които са безкрайно лесни за автоматизация.

92

iceblast88

преди 5 години

До икономистЧакай, няма как хем да не искаш да работиш, хем държавата (обществото) да е длъжно да те изхранва! Ти тогава с какво точно допринасяш за обществото? С какво точно ти се отплащаш за тази помощ? Пък и ти имаш пълното право да отидеш в гората и да живееш от природата, никои не те спира. Можеш да си ловиш риба и да не ти се налага да ходиш на работа за пари (макар, че и това оцеляване си е вид работа). Никои не те спира, имаш пълната свобода да си направиш колиба в гората и да си живееш

91

iceblast88

преди 5 години

До SHEFAТе нещата са свързани. След като държавата трябва да изхранва 1 мил. и половина мързеливци, тя трябва да вземе парите от някъде и ги взима от работещите. Затова и почти 50% от заработеното от теб се прибира от държавата като данъци (осигуровки (от работника и работодателя), ДДС, акцизи, данъци, такси) и с твоите пари изхранва тези които икономиста защитава. Затова ти си уморен и прегърбен и беден, а ония са щастливи, здрави, сити, напити и лентяй. Там са ти парите!

90

икономист

преди 5 години

До iceblast88 Не съм госпожа, а мъж! След като държавата е фиксирала труда в Конституцията като право на всеки гражданин, а не задължение. Тя трябва да намери начин, да подсигури финансирането на социална система, която да даде възможност на всеки, който не иска да се възползва от това свое право, най-малкото да оцелее. Това обаче не е направено към момента! И никой работодател няма да те търпи, ако нямаш определени умения, които в повечето случаи са вродени генетично!