50

Анонимен

преди 1 година

3 март е един позор за българите Тогава те са излъгани в надеждите си.Войната на Русия с Османската империя не носи надеждите на българите А ги подиграва като недостойни да се нарекат като съседните Румъния,Сърбия и Черна гора държави И ако българина не посегнеше с воля това да се промени 1885 година Никой нямаше да ни освободи.Сърбия под диктовката на Русия и АвстоУнгария реши да ни затрие Само смелостта и волята на тия народ изгради България такава, каквато е днес

49

Истината

преди 1 година

Против 24-ти май са безродниците и антибългарите. Нека да има референдум да се преброим българите, които си държим на българското, и останалите.

48

До 43

преди 1 година

Турска под..лого,недей да лъжеш!Отивай си в Анадола,ако тук не ти харесва,но недей да се гавриш с жертвите и да оправдаваш зверствата на предците ти.

47

леля Пена

преди 1 година

КОЙТО НЕ СИ ПОЗНАВА ИСТОРИЯТА,ИСКА 3-ТИ МАРТ.ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ПО ВРЕМЕТО НА СОЦИАЛИЗМА УЧЕХМЕ ИСТОРИЯ,ИЗМИСЛЕНА ОТ КОМУНИСТИТЕ.ЕТО ЗАТОВА СМЕ НА ТОЗИ ХАЛ.

46

До 14-ти

преди 1 година

Колко сте тъъъпи, русофилите! 24-ти май се празнува от 1851 г - първия български всенародно честван празник.

45

Анонимен

преди 1 година

3 март - Празнува се като Ден на Освобождението на България от османско иго от 1888 г. Е комунистически ли е!

44

Анонимен

преди 1 година

Левски и Ботев са се борили и загинали заради вас,и срещу тези,които сега се страхуваме да не обидим,но пък нападаме онези,които ни помогнаха да се спасим и които загинаха за нашата свобода.Само защото един днешен и временен сатрап е решил да променя границите си и да убива братята си от другата страна на браздата.

43

абе

преди 1 година

Имаме си национален празник, какво продължават да ръчкат темата? Ако толкова искат, да назначават референдум, след референдума за еврото. 24-ти май е повече духовен ден и освен това го празнуват всички, които пишат на Кирилица. На 3-ти март се създава Третата Българска държава, която сегашните управници се мъчат да закрият.

42

Анонимен

преди 1 година

До 40 ...3 март може да е празник Но не и национален А ти си носи в сърцето ако искаш и червеното знаме и Ленин.

41

Анонимен

преди 1 година

До 37...Не е вярно Това е популярно в литературата на комунистическите учебници версия за Освобождението.А истината е друга Русия сключва Дан Стефанския договор и признават Румъния ,Черна гора и Сърбия за държави.А нас ни определят с турците като зони на влияние Южна България на турците Северна на Русия И в Берлинския конгрес това положение остава същото.Рудия по някаква причина се скарва с българското правителство и се оттегля Това е хитър ход Очаквайки Османската империя да ни завладее наново.

40

32 март

преди 1 година

До Анонимен 34 И кво като идат в Батак?Ще видят помаците от Барутин как са клали батачани за "яма"-грабеж!Българи са клали българи,това ще видят!Диване!

39

До 34

преди 1 година

За Батак можеш да благодариш на граф Игнатиев. Когато баташкото население изпраща молба до великия везир да им бъде изпратена редовна турска армия, която да ги пази от башибозука, нали знаеш по чие настояване везирът им отказва? Любимият ви граф Игнатиев! Причина? Повече жертви съответно възмутената световна общественост да не се противи на руска военна намеса. Цинична политика. Затова 24-ти май трябва да бъде национален празник!

38

Анонимен

преди 1 година

Аз не искам 24 май да се политизира.Пак ще има разделение.Нека си остане чист и неопетнен,където всички празнуват.Има толкова проблеми за решаване,а те се хванали за празниците.

37

А.Колев, пасе кози

преди 1 година

Няма еднозначни дати в историята, за всяка дата може да се извадят "за" и "против". Не съм фен на 3 март, защото много подчертава ролята на Русия за нашата държава, добре, благодарни сме, но това не може да е вечно, животът продължава, пък 24 май е по-скро ирония, защото не с години, а със седмици затъваме в противоположното на символизираното от 24 май. И изобщо тези дебати са хабене на обществена енергия, да се готви православната църква и кирилицата, и за тях ще се повдигне въпроса от ППДБ.

36

Анонимен

преди 1 година

До 31...Ами то и националния празник на Русия е символ.Дай да празнуваме националния празник и на Русия.

35

Анонимен

преди 1 година

До Pepe 24 Стига с тая окупация бе. Ти си окупирал собствения си дом, думата окупация не е лоша дума. Руснаците не са ни откраднали земята а са ни помогнали да има сигурност след войната докато България се възстанови.

34

Сата НАТО

преди 1 година

До Рерр.... *** умник, 3 март се е чествал винаги.

33

Анонимен

преди 1 година

Първо да се поясни Едно е празник И съвсем друго национален празник ..Второ.Кой е въвел последния национален празник и защо .Ако настоящия 3 март е национален празник то трябва да е ясно че го втвърдиха ,,демократите" 90 години.Когато искаха да се противопостави на комунистическия 9 септември.Но тъй като и те не бяха добри исторически подготвени за такова решение Сбъркаха.Сега е моментът да се внесе яснота и да се коригира.Иначе нека си остане празник

32

Анонимен

преди 1 година

Тези,които искат смяна на датата,да отидат в Батак.И после пак да говорят.

31

Анонимен

преди 1 година

Византийски прийоми разделяй и владей. Така никой не вижда простотиите им.