227

Анонимен

преди 2 години

До 223 Грешите. Пет пари не дават за украинците, камо ли да им е жал. Позицията им е продиктувана от характерната за западняците омраза към православието и, естествено, от желание да заграбят ресурсите на Русия. А и отзад са подпрени от сънливото старче.

226

Сюлейман Паси

преди 2 години

Предлагам да дадем на Украйна всичките ф16 който ги купихме от САЩ!!!

225

Анонимен

преди 2 години

До РеалистЪ "Демокрация - 10 цъкат на борсата за да откраднат изработеното от единия комунист." Ето ЗАТОВА русофилите сте бедни - щото вярвате, че така Запада си прави парите. А реалността е ЯКО бачкане. Обаче вие такива неща не можете. Затова избирате да се криете зад такива масчици.

224

хахах

преди 2 години

т.е. от 1ви април държавите спират да ви плащат за газ! яжте си газ(т)ъ.

223

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 229 "Пробвах да се устроя в Москва но като разбраха, че съм от България и съм близо до софия не ми разрешиха" Е как така "не ти разрешиха"? И нали беше в "Германия" как така са разбрали, че си "в София"? Впрочем, като си в Германия, там как така ти разрешиха да се устроиш? Нали е бил "лошия Запад"? То бива лициемрие, но да си седи на сигурно и богато на Запада и да лаеш за да слугуваш на Путин ....

222

РеалистЪ

преди 2 години

Комунизъм - 1 копае картофите за да храни 10 други които го гледат . . . . Демокрация - 10 цъкат на борсата за да откраднат изработеното от единия комунист.

221

до 233

преди 2 години

Смятам, че съвсем скоро ще бъде обявен проект за строеж на тръбопровод по въпросното трасе. Финансиран тристранно от ЕС, Катар и Иран, подплатен с дългосрочни договори за покупка на газ. Възможно е и САЩ също да се включи.

220

Анонимен

преди 2 години

Тръгнали да обикалят Русия съз зелена енергия ми то паке същото пак от там сме зависими дали ще ги заобиколим от север или от юг все тая.

219

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 226 "Русия има ресурси и може да си произведе всичко жизненонеобходимо." Русия не може да произведе дори машинариите, с които да добива петрол и газ, щото няма ноу-хау. :)

218

Анонимен

преди 2 години

Децата на природата ще се оправят без ток , но какво ще правят нормалните?

217

До Анонимен 222

преди 2 години

Зашо се купуват долари като резервна валута ли? Ами защото един от най-ценните ресурси на планетата е вързан с тая валута и дори най-голямата криза и инфлация не влияят на цената на долара драстично има движение около 5% при криза. За разлока от това ако си Индия примерно или която искаш южно американска или азиатска страна (без Япония и Корея) валутата ти се движи с 1-2% на ден без рецесия. Такива валути не са стабилни за инвестиция или за търговия. Съответно търговците искат стабилна валута!

216

Анонимен

преди 2 години

До 219 АнонименПробвах да се устроя в Москва но като разбраха, че съм от България и съм близо до софия не ми разрешиха заради такива като тебе сороскигендари в София а запада наистина е доста гнил и става още по зле

215

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 223 "Т.е. съжалявайки едни украинци, които дори не са част от ЕС обричат собственото си население на мизерия."За всеки нормален европеец смелите и горди украинци са повече част от ЕС отколкото пропадналите поддръжници на терориста в Кремъл. Затова към тях са насочени усилията и помощта ни. Русофилите досега паразитирахте на гърба на Европа, но на това му идва края. :) Воглаве с продажните ви шефове на място ще хвърчите към руския концлагер да се насладите на руската реалност.

214

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 221 Кloшarite като теб са свикнали да мислят ден за ден, вече било топло, само че след топлото идва студено. Тогава какво правиш?

213

Анонимен

преди 2 години

Не знам как да обяснява на икономически неграмотните:"Парите" струват нещо, докато хората имат възможност и са се съгласили да ги използват за закупуване на стоки. Стоките се произвеждат с ресурси. Русия има ресурси и може да си произведе всичко жизненонеобходимо. Дори да нямат айфон - ще имат храна, отполение и т.н. всички неща необходими да оцелее. За целите на вътрешния си стокооборот Русия няма нужда от чужда валута а само от собствената. Ако утре Русия откаже да плаща каквото и да е

212

Анонимен

преди 2 години

САЩ и ЕС вече не са последна инстанция.

211

Sunny

преди 2 години

Ще отнеме известно време на Катар да разработи нови находища, но пък ще имат изгодни дългосрочни газови договори с цял ЕС. Катар е 3-ти по залежи на природен газ в света. Иран е 2-ри. Не изключвам общ европейски проект за тръби от Катар и Иран през Турция и България за цял ЕС. Ако ЕС си изиграе картите правилно, ще спечели страшно много. А ние още повече, ако транзита за цял ЕС минава оттук.

210

Анонимен

преди 2 години

Проблемът е, че ЕС уж държи някаква морална позиция, която няма нищо общо с икономическата логика. Налагат санкции, а после ние - народите им ще плащаме петорни сметки. Т.е. съжалявайки едни украинци, които дори не са част от ЕС обричат собственото си население на мизерия.

209

Анонимен

преди 2 години

Защо на световните борси банани или кафе се търгуват в Американски долари?? САЩ не отглеждат нито изнасят банани или кафе!! Най големия износител на банани е Индия.. Но защо България трябва да купи Щатски долари за да купи банани от Индия, вместо да купи индийски рупии?? А да за да подържа висок курс на долара, защото търсенето определя цената. САЩ подържат висок стандарт на валутата си, защото са я наложили като светова валутна еденица.

208

Анонимен

преди 2 години

Троляци спираме руската газ. Топло е вече, няма да ни удари съществено и дълго. Обаче по 1 млрд евро на ден спират да влизат в Русия само от газ. Пари за армия и тролене няма да има. Време е да решим как ще делим русия, с уговорката, че и Китай трябва да получи малко от нея.