153

Диана

преди 3 години

До за ДианаАз не говоря за капитал, а за пари за лично потребление...По принцип, капиталът може да се придобие с кредит от банката - така практикуват повечето бизнеси обикновено...Ако влагаш лични средства в бизнес, ти ги превръщаш в капитал и не ги използваш за лични нужди по принцип докато не ги извадиш от там...Тези пари са рискови все пак...Иначе, ако бизнеса е твоята реализация, работата, която обичаш и те прави доволен от себе си, това е чудесно, но не да правиш пари, а целта е нещо друго

152

Морков

преди 3 години

Значи е обидно, когато некви шматки от Вардарска бановина наричат българите монголо-татари, но когато Дойчи Вели нарича *** българи това е в реда на нещата и ги препечатват в различни медии без проблем?

151

да 177...

преди 3 години

В Германия има много чужденци , но никога не знаеш какво говори зад гърба ти истинския германец!Повярвай ми , не си падат особенно по чужденците!За тях---ти винаги ще си чужденец....в най-добрия случай , поне докато не ти личи акцента !

150

до 175

преди 3 години

ми изкарай ги тия пари в бг, да видим за колко време ще стане!?да не говорим за ефективността на полиция, съд. с-*** и тн.н

149

Анонимен

преди 3 години

Който е видел евро и паунда, не ке да се връне в Тикволандия!

148

Анонимен

преди 3 години

Тук само пенсионери ли има?

147

Диана

преди 3 години

До Анонимен177Споко! Има време за всичко...ще разбереш разликата със сигурност...По-добре не се устройвай много в чужбина защото там винаги ще си чужденец...Дори в САЩ нещата не са такива каквито изглеждат! Винаги ще си останеш българин и за това, според мен, си е най-добре да си живееш в България!

146

за Диана

преди 3 години

Не правиш разлика между "средства за живот или производство" и "алчност"!Ще съм алчен--ако трупам пари , без да ги влагам за нещо прогресивно и смислено!Ако съм "създател на нещо"--без пари и средства няма да мога да го създам!ХАЙДЕ ДА ВИДИМ --КАКВО СЪЗДАДЕ "СОЦИАЛИЗМА"....И ДАЛИ УСТОЯ НА ВРЕМЕТО!КЪДЕ СА ПАРИТЕ И ... "ВЕЛИКИТЕ УСПЕХИ"---НА БКП ??!КОЙ ОБЯВИ "ФАЛИТА НА ДЪРЖАВАТА", НАКРАЯ 1989-г...???!!СПОМНЯШ ЛИ СИ..??!

145

Анонимен

преди 3 години

Ако имате в повечко пара и сте бял Българин не идвайте в то...та германия и западна европа 85% ще си загубят младоста без да са постигнали нищо вечно ще сте презирани и тайно мразени защото сте Българи.Имигрирайте в Канада,Австралия, в сащ само в щати където европейдното население е болшинство.

144

Диана

преди 3 години

До за ДианаВ чужбина си унизен по подразбиране! От там и е някак по-лесно да се движиш напред, защото влизаш в армията на посредствеността /никой не гледа на теб сериозно!/ и ако имаш по-мек характер и си по-незабележим можеш лесно да стигнеш до някъде по стълбицата...Освен това, българите са по-чувствителни и шансовете за успех на талантите се съкращават доста от този факт...

143

Анонимен

преди 3 години

173 въобще не си наясно. Чужденците в Германия са МАСОВО и на работните места, насякъде. Училища без НИТО ЕДИН германец. В класа на детето ми са 90 % чужденци, при това сме в малка община до Швейцария на границата. И в това няма нищо лошо. Никой никого не сритва, знаеш ли, можеш ли никой не те тормози.

142

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 174"от Германия вече нищо не става .. така и с целия запад навсякъде е зле мигранти черни африканци като катран , а белите работят яко за да хранят черните.."Това Путин ли ти го каза?

141

Анонимен

преди 3 години

Ох боже-комшията ми се прибра от Австрия-Питам го"Защо се върна?"-отговора-"Спестените от там пари ще ги похарча за три месеца, а сега тука за две години"........................

140

за Диана

преди 3 години

Споко , мой човек ...навсякъде е така!ВОЙНСТВАЩАТА ПРОСТОТИЯ Е НАВСЯКЪДЕ--НАЙ ВЕЧЕ ПРИ СОЦ-а!В Германия , също го има този елемент , защото и те са живели в "социализъм"--АМА ТЕХНИЯ Е БИЛ "НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИЗЪМ"!Просто не знаеш езика и не можеш да правиш тази разлика.Ако не си германец....и там ще те сритат , ако почнеш да надигаш глава...ха,ха,хаааааа

139

Диана

преди 3 години

До за ДианаИ ти не ме разбирай погрешно! - аз не съм против парите...Парите са нещо много важно и те по никакъв начин не може да се подценяват, но не и да "продадеш душата си на дявола" за някакви пари...Алчността е нещо лошо - имаш достатъчно, но все си недоволен, все слухтиш, грухтиш...жалка история!

138

1

преди 3 години

До Дианчо"Германия беше Германия преди 20 години!! Сега ..... въобще не се живее толкова спокойно там!!!"Това не е вярно.:))))

137

1

преди 3 години

До Необикновен тулупТочно така. България винаги е била в Европа и насажданото ни от руските "другари", че "ние" сме групата с тях, а "те" са западняците е идеиологическа промивка на мозъка, предназначена да ни отдели мисловно от останалата част на Европа (разделяй и владей). Не можеш да си представиш какъв кеф ми е, като видя млади българи по европейските летища, които наистина са си у дома навсякъде в цивилизования свят и не се притесняват да го показват.

136

Анонимен

преди 3 години

До Дианчоясно е, че си неквалифициран и движиш само в среди на ***. *** има навсякъде и са едно 80% от населението. Ако си вземеш квалификацията и имаш възможността да си качиш нивото ще запееш друга песен, но нейсе. Няма смисъл да се обяснява на хора, които така или иначе няма да проумеят.

135

Експерименти с хора

преди 3 години

Просто се спасявайте, тук изтезават хора със пси оръжия, превърнаха България в полигон на НАТО, по зле сме от Африканци!

134

за Диана

преди 3 години

НЕ МЕ РАЗБИРАЙ ПОГРЕШНО!ЗА МЕН --ПАРИТЕ СА СРЕДСТВО ...А , НЕ САМО ЦЕЛ!ОБИЧАМ ДА ПРАВЯ ПАРИ И ТОВА МИ ДОСТАВЯ УДОВОЛСТВИЕ!ПРАВЯ ГО СПОРЕД МОРАЛА И ЗАКОНА ....ИЛИ АКО ИМА ДУПКА В ЗАКОНА!"ВСЯКО КОЛИЧЕСТВЕНО НАТРУПВАНЕ --ВОДИ ДО КАЧЕСТВЕНО НОВИ ИЗМЕНЕНИЯ "/..Хегел../ТОВА Е СМИСЪЛА!!!