118

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 153Всъщност са британски, ако си запознат малко, те имат комплекс от нас, както и от турците :) Само че Турция е запазила неутралитет, докато ние сме били съюзници на Оста :) Гледали сме да пазим неутралност, доколкото можем, но Чърчил е наредил бомбадировки над София (британците бомбандират денем, американците нощем) :)

117

Анонимен

преди 4 години

До БобиДо декември 1941 година доставките по ленд лийза осигуряват до 40% от тежките и средни танкове на Съветската армия и до 60% от всички танкове. Пак до декември 1941 година доставките на оръдейни установки, леки самоходни установки и средно оръжие представляват 35% от всичкото налично оръжие (оценките са, че представлява по-висок процент от актуално действащото оръжие)Доставките по периоди До юни 41: 360 хил тонаДо юни 42: 2.45 млн тонаДо юни 43: 4.9 млн тона

116

Христо Христов

преди 4 години

Историята доказа, че ядреното оръжие е гаранция за мир.

115

Анонимен

преди 4 години

Може ли защитниците на Блатная да ми обяснят, защо са такива слуги на тая държава.Те не искат да имат нищо общо с нея, освен явно умственото подчинение, тогава защо са такива лицемери?

114

Нищо ново

преди 4 години

До ХА ХА ХА: Русия на нивото на Турция и Полша? И то във военно отношение. Г'лупости на търкалета. Няма изобщо място за сравнение.Виж, ако ние направим с Турция постоянната група кораби в Черно море (както предлагаше един гербаджийски министър) балансът на силите може да се промени.

113

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 146Руските самолети са били пълен брак в сравнение с американските и това остава така и след края на войната. Какви ламарини те гонят?:)))))

112

Анонимен

преди 4 години

До БПФАми имаш право, 80% от армията на Вермахта, са се биели на Изток, даже са плашили връзкарчетата ако се издънят нещо, че ще ги пратят на Източния фронт :) Но, американците отслабват съпротивата на Вермахта при Съюза, дали с доставки, дали с техника, имат си и те своята роля :)) Разбира се, може много да се говори по тази тема, но аз слушам западни историци, руснаците определено са основния фактор, за спечелването на войната, но и имат роля американците :)

111

Анонимен

преди 4 години

До БПФМхм. Точно оттам са.:))))

110

Анонимен

преди 4 години

До БобиЗначи не знаеш абсолютно нищо, защото ми хвърляш някакви общи приказки.:)))))

109

Ха-ха-ха...

преди 4 години

Има някакво объркване на автора - ту определя Цар Бомба като ядрена, ту като водородна. Щом е водородна, то следва, че е термоядрена, а не ядрена. Както се знае тази бомба е била термоядрена (физика за 10 клас, раздел ядрена физика).

108

Анонимен

преди 4 години

Toва е водородна (термоядрена) бомба, а не атомна като тези над Япония, т.е. в пъти по-малка радиация и в пъти по-мощна взривна вълна.Специално тази е 2500 пъти по-мощна от гореспоменантите в тротилов еквивалент: 50МТ с/у 20КТ.

107

>

преди 4 години

До БПФ"каквото и да са те инструктирали от Козяк "Буди смях и съжаление, че хора които сами признават, че всичко което знаят за ВСВ е от съветските източници, обясняват на другите как ги "инструктирали".Вие не просто сте "инструктирани". Вие сте индоктринирани и с промити мозъци.За щастие новите поколения са къде къде по-грамотни за това как се работи с информация, тъй че никога повече няма да успеете да отровите съзнанието им с тая пропаганда. Тва е, вие сте последните.

106

ognyanz

преди 4 години

До Анонимен 134: Заради взаимната заплаха от унищожение едно цяло поколение преживя без световна война. Да се надяваме, че и ние ще имаме този късмет.

105

ХА ХА ХА

преди 4 години

Стара слава. От световна сила братушките станаха регионален играч от нивото на Турция и Полша

104

БПФ

преди 4 години

До Анонимен 131А твоите познания са от американските анимационни филмчета и филмите за Капитан Америка, нали?

103

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 135Даже и папагала Боби ти казва, че без логистиката, ценните метали и пр. руснаците са щели да гледат въпросните оръжия през крив макарон.

102

БПФ

преди 4 години

До Анонимен 116Когато подписвал капитулацията, немският главнокомандващ посочил презрително представителите на САЩ и Англия и запитал Жуков: "Кои са пък тия? И те ли са ни победили?"Каквото и да те инструктират от Козяк, няма как да промениш фактите.

101

Анонимен

преди 4 години

Не дай си боже, човечеството от глупост да се изпотрепе, бомбата ще убие 70-80к веднага, но радиацията ще е убийствена :( Винаги ме е учудвало, защо и двете страни се плашат, може би за това няма 3-та световна :)

100

Анонимен

преди 4 години

Те тука тея дето защитават русияяя дори не знаят Битките хахахахахаЗнаят само Катюша, ванюша и алабала. Тошкова зле... Много зле...

99

Анонимен

преди 4 години

До БобиПич, продължаваш да доказваш колко си неадекватен.Зададох ти някакви въпроси. Можеш ли да им отговориш?