122

До 128

преди 5 години

АЗ НЕ СПОРЯ! ГОВОРЯ С ФАКТИ! ТОВА НЕ Е СПОР! ФАКТ Е ЧЕ ИЗМЕРВАНЕТО Е НЕКОРЕКТНО ПОРАДИ НЕПОДХОДЯЩА АПАРАТУРА! ФАКТ Е ЧЕ Е ПРАВЕНО ОТ АРМИЯТА А НЕ ОТ БАН КЪДЕТО УЧАТ МАТЕРИЯТА В ДЕТАЙЛИ! ФАКТ Е ЧЕ НЕ ПРЕДУПРЕДИХА СВОЕВРЕМЕННО! ФАКТ Е ЧЕ ЦЕННИТЕ ПАРТИЙНИ КАДРИ ПИЕХА ВОДИЧКА ОТ АЛПИТЕ! ФАКТ Е ЧЕ СИТУАЦИЯТА БЕШЕ НЕТИПИЧНА, А ДЕЙСТВИЯТА СБЪРКАНИ! ТОЧКА!!! И нЕ СПОРИ С МЕН ЗА ФИЗИКА АКО НЕ СИ ДЪЛБОКО В МАТЕРИЯТа! Аз ТОВА РАБОТЯ!:) ТОВА СЪМ УЧИЛ 6 ГОДИНИ!

121

11

преди 5 години

До Свещен ГущерГущер ли си, крокодил ли си, няма значение, ама че не си чувал за географски карти е съвсем сигурно.

120

Анонимен

преди 5 години

Не знам дали ме валя радиационен дъжд. Май ме валя и ми личи, но знам, че всеки ден ни валят медийни ланя, пропагадни ланя, миризливи ланя. То бидони ланя ни управляват. Каракачанов, примерно. Типичен бидо ланя. Сомохексуално неосъзнат с перка у януса избранник на църни расисти, дето се има за голям пилот, а освен на надървени анадолци на нищо друго не е кацал и изобщо не може да вдигне F-а...

119

Анонимен

преди 5 години

ТЕЯ В ПАРЛАМЕНТА ДА СЕ МОЛЯТ ДА НЕ ХВАНА РАК , ОТ ТОВА ПОКРАЙ ЧЕРНОБИЛ - ИНАЧЕ ОТИВАМ С БУС И 500 КГ ТРОТИЛ ДО ПАРЛАМЕНТА КОГАТО СА ВСИЧКИ ТАМ И ПОЗНАЙТЕ - ЩЕ ИЗДУХАМ ПЛЕНАРНАТА ЗАЛА !!!

118

Анонимен

преди 5 години

До ИСТИНАТАЗначи всеки рак може да се припише на Чернобил? Преди Чернобил не е ли имало рак? А цигарите не причиняват ли рак? За един приятел питам.

117

Анонимен

преди 5 години

ако русия се управляваше от елцини краварите както тогава имаха достъп до всичко в русияи руснаците живеха на 2 долара заплата- както тогава това не го казват или повтарятсигурно е че нямаше да има никакъв филм чернобилно малкия от кремъл се оказа с много голям чъдър и след като им го напъха сега с помоща на китайците започна да го разтваряа за настоящата фукушима нито думапроцеса още не е овладян- пълно мъртвилоа и скумрията в кауфланд от японияфилма си е обикновена каварска помия

116

еБасси

преди 5 години

До АнонименЩом споменаваш Днепър и постоянните му ветрове , то те ТРЯБВА да са по течението му . Към Черно море , Турция и Близкия изток а не срещу течението в посока Балтийско море, Полша и Германия .Да си чувел за ветрове породени от близоста на река които да духат СРЕЩУ течението на реката ? Как тогава Северна Европа се оказва в радиоактивен облак ?Виждам че си образован, обясни ми .

115

Кратун

преди 5 години

Аз помня как другарите се предупреждаваха един друг и не пускаха децата си на плаж. Сега лъжат както им отърва само и само да не се хвърли черно петно върху Русия. Лъжат същите тези, чийто бащи бяха тогава сред привилегированите. Българите сме големи подлеци спрямо собствените си братя.

114

Анонимен

преди 5 години

Не е вярно това. Гледал съм картата. В ранните часове на 5-ти май ни удря облак директно от "комина на Чернобилската АЕЦ" и до края на деня преминава в посока Сърбия. А истината е проста. Всяко второ момиче в България е с Хашимото. Сещайте се.

113

Анонимен

преди 5 години

По онова време не съм бил в армията и не ми е ясно какво е знаела и какво не е знаела. Помня че по радио Свободна Европа ежедневно информираха слушателите си в каква посока вървят радиационните облаци и съветваха специално българските си слушатели да не хрупат пресни зеленчуци и да не отварят прозорците си когато е ветровито, също така да обират праха по домовете си с вода. Другарите комунисти също бяха информирани по петолъчките да купуват йод от аптеките за да не се трупа радиактивен йод у тях

112

Анонимен

преди 5 години

До еБассиВсъщност не е. Заради Днепър, там ветровете са постоянни със средна скорост около 7м/сек. или 25 км/час.Например за София, тази стойност е 4,5 м/сек.

111

Още един Аноним

преди 5 години

До АнонименАми то обяснението е в САМАТА ДУМА - въздушно течение . Въздушни маси се движат в ЕДНА ПОСОКА . В точно определена посока . От зони с високо към зони с ниско атмосферно налагане . Има карти в интернет с въздушните течения в Европа . Провери си ги сам .Или може би ти имаш ДРУГО, различно от моето определение за израза" въздушно течение" . Я , сподели. Ще бъде интересно. Или ти си на принципа - И аз не знам , ама и така както си го написал не е .

110

еБасси

преди 5 години

До Свещен ГущерТова е идея, гущер. Току що проверих и според информацията за глобалните въздушни течения над Европа района на Чернобил е сред зоните с най слаба интензивност и скорост на въздушния поток .Би трябвало да е имало УРАГАН в деня на аварията за да създаде толкова силен въздушен поток който да разнесе радиоактивния облак над ЦЯЛА Европа , да го завърти над Атлантическия океан и да го върне над Италия и България.Явно, знанието и проверките на информацията са ВРЕДНИ за конспирацията.

109

ИСТИНАТА

преди 5 години

Много хора си заминаха без време от скоротечен рак, точно от тия тогава зарзавати дето са ги яли хората без никой да ги предупреди. Партийните каскети са се угоявали със западни деликатеси от иначе прогнилия капитализъм. Цялата ни държава е едно пробито корито, не сме нация и никога няма да видим хаир понеже и тогава и сега сме разделени на тарикати-връзакри и балами и всеки гледа да прекара другия, а не осъзнава че реже клона на който седи, понеже всички седим в една лодка.

108

Анонимен

преди 5 години

До Още един АнонимТи да си чувал израза "въздушно течение"? И ако си го чувал, знаеш ли какво означава?

107

до 120

преди 5 години

радиоактивното лъчение е подмножество на йонизиращото лъчение.Не знам дори защо ти отговарям и спорим на тема физика.Въпроса е че при измерване винаги има величина време в да съгласен съм с тебе че рентгеновата снима е в секуди и на квадратура, всъщност аз изпуснах квадратурата така че моя грешка, аз без нея се обезсмисля измерването.Същото измерване се използва и за определя на заплахата, никой не знае какво са замерили нашите но няма отклонение в начина на замерване.

106

Още един Аноним

преди 5 години

До Анонимния с "горещата частица" Нали знаеш. че според официалната теория , след аварията въздушното течение отнася радиационния облак ПЪРВО над Беларус, Литва, Балтийско море, Полша,Германия,Дания,Северно море,Англия, Франция, Испания, Италия, Гърция ... и най-после БЪЛГАРИЯ . ТОЧНО В ТАЗИ ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ .Та голям пътешественик се е оказала твоята "гореща точка" . Как пък като някакъв арабски мигрант сама си е избрала да не пада никъде другаде но над България ? Крилца вероятно е имала .

105

Свещен Гущер

преди 5 години

До КапитанаКл0ш,ти чувал ли си за въздушно течение? Изгледай има образователи видеа в тубата как се движат масивите въздушен поток. С каквото и да изпуснеш в атмосферата ,то обикаля в кръг цялото северно полукълбо.....ама тук ПОЛУГРАМОТНИ ,,капитани,, разискват ядрена физика....боже опази от такива елементарни капитани да ни возят по моретата с корабите си и да не знаят въздушните течения....това се учи във втори курс в морското училище във Варна

104

Анонимен

преди 5 години

а някой СПОМНЯ ЛИ СИ ЯДРЕНОТО КУ-КУ? НА ЧУИНДОЛЕЦА СЛАВИ И ПЕТЪР КУРУМБАШЕВ, КОИТО СЕГА НИ УЧАТ НА МОРАЛ? СЪЩИТЕ КОИТО РЕВАХА И ПРАВЕХА КАМПАНИЯ В ЗАЩИТА НА ЯДРЕНАТА НИ ЕНЕРГЕТИКА КОГАТО ЗАТВОРИХА РЕАКТОР 1 НА КОЗЛОДУЙ???? Е ТОВА Е ЛИЦЕМЕРИЕ! НО ПАМЕТТА ЧОВЕШКА Е КЪСА! СЕГА СМЕ ПОЛИТИЧЕСКИ АНГАЖИРАНИ И ПРАВИМ РЕФЕРЕНДУМ И СОЧИМ ПОЛИТИЦИТЕ С ПРЪСТ! А ЧЕ ПОБЪРКАХА 8 МЛН БЪЛГАРИ С ПРЕДАВАНЕТО СИ И НЯКОИ ГЪЛТАХА ТАБЛЕТКИ С ЙОД И СТЯГАХА БАГАЖА????? НЕ, ТОВА Е МИНАЛО, ПОДРОБНОСТИ!!!!

103

Анонимен_777

преди 5 години

От Балтийско море - в Тихия океан... а такаа ??!Данните са от времето когато земята е била плоска...!ЕкШперЧи бре.. екШперЧи !