547

до Филип от Чехия

преди 11 години

Че той, Горбачов, точно това искаше да направи - "комунизъм с човешки образ". Така го нарекоха. Но изтърва конците. Въобще не беше съобразил какви центробежни сили ще се развихрят, ако Москва даде право на всички страни от соц-лагера и на съюзните от СССР да избират дали да са заедно или не. Съгласен съм с тебе. Той е главният виновник за днешното положение.

546

Съдебен процес

преди 11 години

През 1991 г. заради Възродителния процес са повдигнати обвинения срещу Тодор Живков, ген. Димитър Стоянов, Петър Младенов, Георги Атанасов и Пенчо Кубадински. Първоначалният състав на обвинението е чл. 162, ал. 1 от Наказателния кодекс и се отнася до проповядване и подбуждане на расова и религиозна вражда. През 1993 г. обвинението е заменено с ново, формулирано като "престъпление по служба".През следващите години делото е разделено на пет отделни дела. През февруари 1995 г. Военната колегия на Върховния съд, при едно от поредните връщания на делото за доразглеждане, издава изрично указание да бъдат разпитани всички, които имат отношение към репресиите в периода 1984-1989 г. Това значително забавя и затруднява по-нататъшните следствени действия. В края на 1997 г. обвинителният акт е внесен, но след няколко месеца състав на Върховния касационен съд връща делото за доразследване с аргумента, че това указание не е изпълнено.[16]Междувременно Тодор Живков и Димитър Стоянов умират

545

Анонимен

преди 11 години

Живях при социализма,живея и при капитализма,никаква връзка!Не бях СЛУГИНЯ в чужбина,имах си работата,имах си семейството,имах си всичко!Дойдоха МЪРШИТЕ,наречени демократи и ми отнеха всичко!Преди МАРАЗЕХ всички от БКП,тия *** ме принудиха 23 години да гласувам само за тях!Защото видях,че всички бивши членове на БКП,станаха от СДС,герб и т.н.Ирония на съдбата!

544

Тодор Живков

преди 11 години

Арестуван е на 18 януари 1990 г. и е обвинен в редица престъпления. През юли 1990 г. мярката му за неотклонение "задържане под стража" е заменена с домашен арест.Главната прокуратура започва срещу него 5 дела.През 1990 г. е образувано дело за насилствената смяна на имената на българските турци и принудителното им изселване от 1984 г. до 1989 г. В периода до 1998 г. Върховният съд връща делото 4 пъти за доразследване във Военната прокуратура.На 25 февруари 1991 г. започва процес за незаконно раздаване на апартаменти, коли и представителни пари от УБО. На 4 септември 1992 г. Върховният съд го признава за виновен и го осъжда на 7 год. лишаване от свобода и да върне на държавата 7 млн. лева. През януари 1994 г. присъдата е потвърдена. На 9 февруари 1996 г. общото събрание на наказателните колегии отменя присъдата му.На 8 юни 1993 г. е образувано делото за т.нар. лагери на смъртта.Привлечен е като обвиняем и по делото за отпускане на несъбираеми кредити и помощи на развиващи се държави и комунистически партии, с което е ощетен държавният бюджет.Обвинен е и по т.нар. дело Фонд Москва (Дело 2) за подпомагане на международното комунистическо движение.

543

да да

преди 11 години

Целия свят се борил с комунизма,а ние ги посрещнахме с топла баница.В момента още са на власт хората на комунистическия режим-деца и внуци на партийните лидери от миналия век,няма лидер на партия в момента който да не е бил в партийната номенклатура на БКП.,,така по примера на Северна Корея ще отдаваме чест на вожда още десетки години,който и да е той.

542

Иванов

преди 11 години

По времето на Тошо имаше работа за всички, безплатно здравеопазване, образование и социална сигурност. Беше време на възход и постижения в науката, културата, образованието и спорта. Време в което се строяха заводи, електроцентрали, болници, училища, театри, кина, стадиони, спортни и почивни бази. Време в което се снимаха най-хубавите български филми, а нашите спортисти печелеха олимпийски медали и поставяха световни рекорди. Време, в което българи летяха в космоса. Време в което имаше с какво да се гордеем, като нация. Една малка нация с население по-малко от това на Истанбул. Е, вече няма с какво да се гордеем. Има само упадък, разруха и грабеж.

541

ГЕНАДИ

преди 11 години

ПРАВ СИ,ФИЛИП!

540

БГ

преди 11 години

Не е задължително да следим красивите думи на нашите и други политици. Имаме сила и си я знаем. Работиливи и умни сме все още. Все още информатиците и математиците ни са на първите места в света. Ресурсът ни отива да храним други страни, но още си имаме тук останал. Да се захващаме и да не слушаме зложелателите които ни убеждават че не ставаме. Кризата ще свърши и тогава трябва да сме доста по напред от разни мързеливи гърци например.(h-p://probabgn.alle.bg)

539

Чичо

преди 11 години

Тодор КРАДЕШЕ,НАРОДЪТ ЯДЕШЕ/НЕ ГМО/!!! бОЙКО ПЪТУВА, НАРОДЪТ ГЛАДУВА!!!

538

до 785

преди 11 години

И какво развитие ти е спрял Живков?Имаше реализация на всяка специалност и на всяка професия.Виж обявите за работа.Търсят се общи работници ,за работа в чужбина .Няма обяви за инженери примерно.Нямаше престъпност,здравеопазване на ниво,нямаше наркотици,проституция.Вечерно време без кола спокойно си се движиш.Никакъв страх от кучета или престъпници да те нападнат.Хората не си заключваха и домовете.Екологична ,натурална храна,плодове,зеленчуци.В заводите столови.Нямаше просяци.

537

ГЕНАДИ

преди 11 години

РАБОТА,ХЛЯБ,БЕЗПЛАТНО ОБРАЗОВАНИЕ,БЕЗПЛАТНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ЗА ВСИЧКИ!!!ДНЕС-ТОТАЛНА БЕЗРАБОТИЦА,ГЛАД И МИЗЕРИЯ,КУПЕНИ ДИПЛОМИ ЗА КРАДЛИВИТЕ МУЦУНИ,КОИТО НЕ СТЪПВАТ ПО ЛЕКЦИИ И ЛЕКАРИ-КОЖОДЕРИ,КОИТО ПРЕДЛАГАТ ФАЛШИВИ ЛЕКАРСТВА И ЗАКРИВАТ БОЛНИЦИ!!!КОЙТО ИСКА ДА ВЯРВА!!!

536

от Чехия

преди 11 години

За една страна е важно и къде се намира, кои са и съседите. Чехия е много обвързана с Германия. Много от заводите са приватизирани от германци. НО ВСИЧКИ ЗАВОДИ РАБОТЯТ!!! Няма нищо изоставено и разграбено. За земята да не говорим - лош им е климата, но всяко парченце се обработва. И според мене всичкото добро им идва от съседството им с Германия и Австрия. Немците предпочитат да инвестират в Чехия, защото разходите им за суровини и заплати ще са малки, а печалбата същата. Аз работя в такава фабрика - собственост на германец. А знаете ли що надомна работа има. И всичко отива все в Германия. Но истинска работа, не фалшиви обяви като в България.А нашите съседи кои са? За кого да се хванем, че да дръпнем напред? Румънци, гърци, македонци и сърби са на нашето дередже. Само Турция върви добре, но тя пък има много особена политика. Туку виж сме станали ***.

535

666! СУПЕР...

преди 11 години

....ВИКНЕТЕ И ЛОФЦИТЕ 150 000 СА *** ГЛЕИТЕ ДА СА ПИИЯНИ...!

534

ГЕНАДИ

преди 11 години

ТЕЗИ,КОИТО НАЙ-ПЛЮЯТ 45-ТЕ ГОДИНИ И ОТРИЧАТ ТОТАЛНО ВСИЧКО-ТЕ СА ВЕЛИКИТЕ СИНКОВЦИ НА ВЕЛИКИТЕ ТАТКОВЦИ!ТЕ СА ДЕЦАТА-ЧУДО,КОИТО ВЗЕМАХА КИТАПИ ЗА ДИПЛОМАТИ-ИМА СПИСЪК В ИНТЕРНЕТ- ОТ КОСТОВ ДО ТИКВАТА И..СИЕ!!!

533

666! СУПЕР...

преди 11 години

....ЗАШТО СИ ГУБИТЕ ЦЕННО РЕВОЛУЦИОНО ВРЕМЕ...БАНКЯ Е БЛИЗУ...ВИКНЕТЕ БУЛДОЗЕРИ СААБЕРЕТЕ ОРАТА И ОТ БАНКЯ НАСАМ ДО ПАРЛАМЕНТО ЗА ЧАС ДВА ШЕ ИМАТЕ НОВА ДЪРЖАВА БЕЗ ТИКВАТА...!....ДОЛЕ ТИКВАТА...!....БИСТРИШКИТЕ ТИГРОВЕ У ПЕРЛОФСКАТА РЕКА...!....ЦАЧКИ ФИДОСКИ У ЗООПАРКА...!

532

Мен

преди 11 години

До АнонименКолкото и да плюеш Тодор Живков той си остава един от наий-добрите управници на България. По негово време имаше производство и със селския си тарикатлък той винаги успяваше да издейства по-добрата оферта било то от Руснаците или от "Европейците". Кажи ми сега какво произвеждаме...от страна износител на стоки от първа необходимост се превърнахме в страна вносител...Кога сме вкарвали гърцки домати? Или дини? Или разни други полуфабрикати? Но понеже сме в Европа сме на такъв хал

531

ГЕНАДИ

преди 11 години

796 НАПЪЛНО СИ ПРАВ!ДЕ ЩО Е БИЛО ДСИГУРНОСТ ,ДНЕС И КАПИТАЛИСТ,НАЧЕЛО С ТИКВАТА-А-А-А!

530

DDD 67

преди 11 години

Айдеее, ГЕРБ-ерастите пак избесняха! Затова са тези откровено просташки коментари! Те простите и нискоинтелигентни индивиди, като няма какво да кажат, започват да ругаят! Какъвто Вожда, такива и последователите му - прости тикви! Не'ам думи! Велики сте! Спуквам се от смях, като ви чета съчиненията! Дерзайте!

529

Стоян

преди 11 години

Анонимен,много си невеж и неграмотен!Социалисти,комунисти-виновни са,че не са те научили да пишеш!Как няма да ги плюеш,тяхната мама...

528

БИГ ВАЖАИНА

преди 11 години

....ЛЕЛЕ МАЛЕ...!