81

дзвер

преди 13 години

69 къде има построен V поколение?И като Германия спира чак сега аналозите на Фукушима,кой друг се отказва от технологията +?

80

Овчар с кавал

преди 13 години

Абе вие 30 години ще плащате на кремълските джуджета,понеже ви уредих с договор! Няма мърдане...

79

AHA

преди 13 години

***,тук партиите нямат нищо общо политически фанатици!!!!Децата ви ще изчезнат племе просто...Този газ е забранен в Европа и САЩ....

78

до 67

преди 13 години

Е да ама Канада е огромна страна могат да замърсят площ колкото 2-3 Българии и пак да имат огромни незамърсени площи.А нашата малка страна е от единя край до другия е 200 километра на 400 километра.Трябва да осъзнаем колко е малка !!! Колко бързо ще си я направим пустиня.И то поне да има закакво.Няма да стане като в Бруней ,Кувейт и други страни.Няма да ни направят заплатите по 50 000 долара.Нито да ни дават пари щото сме българи.Просто ще тровят, добиват а когато свършат тук ще е една пустиня.

77

бледолик закон

преди 13 години

на местните индианци мъниста, на вожда счупена пушка с съдран сержански жикет,портрет на великия бял баща и аййдеее всички в кюпа....да се вземе всичко което може да се вземе, за несъгласните да им се вземат скалповете както у нас и да им се отрежат ушите както в виетнам

76

Анонимен

преди 13 години

Където Америка и Русия стъпят,разрухата идва след тях.

75

AYYYYYYYYYYY

преди 13 години

Какво им на евреите бе,ще ни заличат като нация и те тоя газ ще го продават на запад.Сарко го забрани,защото народа скочи,ама тук в България има само ***!!!!Давай Уорлик,само шистов газ на ***!!!!

74

Да

преди 13 години

Технологията за добив е изключително вредна за хората и околната среда.Дори да пренебрегнем вредните последствия,цената е такава,че без държавни преференции,този газ е абсолютно непродаваем.

73

хамалин

преди 13 години

В някои случаи питейната вода се замърсява с метан до такава степен, че може да се запали (виж видео клип на youtube/watch?v=wwogQWLEqW8)Тази година Кметът на град Ню Йорк заяви Твърдо заявяваме, че разработването (на кладенци за шистов газ) не трябва да бъде разрешено във вододайната зона на града. По същите причини щатът Ню Йорк налага мораториум върху нови разработки.

72

хамалин

преди 13 години

Експлоатацията на шистовия газ изисква огромно влагане на ценните водни ресурси. За производството на газ в един кладенец се употребяват 19 милиона литра вода (от която 40% изтича обратно в кладенеца).Още по-проблемно е това, че в един кладенец се влагат 82 тона химикали от различно естество за намаляване на корозията и с антибактериална цел. Това поставя сериозен риск за дългосрочно замърсяване на подземните води, при това в райони близки до големите градове.

71

дзвер

преди 13 години

66 дръж се културно!Ако имаш комплекси -беж на нивата с мотиката, да ти мине.

70

Анонимен

преди 13 години

Аз предлагам комунистите да изплащат АЕЦБелене и ако искат да сди построят 10 такива самовара.Даже да си я ползват само те.На безпартийни -не.То така беше и едно време-имат опит.

69

Инкогнито

преди 13 години

До 62: Естествено, че не - ще продължа да агитирам за мораториум върху изграждането на АЕЦ по технологии на 40 години (трето поколение реактори са от седемдесетте, 3.5 поколение са същите реактори с допълнителни системи за сигурност) и преход към четвърто поколение реактори.А такива глупости като "Фукушима можеше да се избегне, Чернобил можеше да се избегне" въобще не ми ги пробутвайте. Ако Левски имаше ботуши, а Ботев - каска... Факт е, че за 50 години ядрена енергия има 3 инцидента с АЕЦ.

68

Анонимен

преди 13 години

Който слага минуси по повод изказването ми коментар 64 или не е Българин или е скапан продажник!

67

вижте сега

преди 13 години

БСП са прави че не трябва да се прави тук защото технологията е много *** все още, подпочвените води ще бъдат безвъзвратно замърсени защото не се вкарва само вода и пясък а и лубриканти и т.н.. Но не са прави че няма промишлен добив от шистов газ - има - това са например катранените пясъци в Канада - но ефекта е отвратителен - от космоса се вижда едно черно огромно петно защото добива е по открит способ. А БСП да кажат за колко сребърника ги карат да строим АЕЦ като са толкова загрижени.

66

Анонимен

преди 13 години

За Инкогнито:Голямо ***, направо ***!

65

Анонимен

преди 13 години

Шистовият газ е убийствен за българите!Но нали сме експериментален Бухенвалд ...

64

Анонимен

преди 13 години

Това е гавра с народа.. Що не си го добиват у тях си! Искат тука да ни правят на опитни мишки!

63

hihihihihihihihihihi

преди 13 години

Дори и да започнат да го добиват,ще задоволи само 15% от нуждите на газ на България а цената е болести,замърсяване,унищожаване на житниците,да,да,боко тиквата и без хляб ще ни остави заради евреите и Уорлико.Уорлик да си ходи заено с шеврон.четете в нета да видите че шистов газ дърпат само там дето народа е *** и харчи само храната която не достига.Това е геноцид,иначи пак си оставаме независими от Русия,както и цяла Европа

62

дзвер

преди 13 години

56 а ако при референдума за АЕЦ повечето българи го искат, ще се поддадеш ли на натиска от желаещите?