179

Аз

преди 13 години

Не знам как е в Англия, но във Франция по-голямата част от жените не работят, а си гледат децата. Работят онези жени, които искат да се развиват в професионалната си област, но за тях не е проблем да плащат на детегледачки. Когато стигнем до тяхното положение, т.е., заплатата на средностатистическия мъж да е достатъчна за издръжка на семейството, тогава може да се сравняваме с тях.

178

киулке

преди 13 години

Стига сме ревали. Има само един въпрос и той е какво правим оттук насетне. Емигрираме и ставаме роби на друга система, продължаваме да дремем и да чакаме някой да ни оправи държавата или хващаме тояга и почваме да даваме на всеки дължимото?

177

българка

преди 13 години

Не бе те практикуват най-древната професия и за това са им помощите!!!Затова трябва да се въведе наистина ДАНЪК ***!!!!

176

Груйчо

преди 13 години

Този "патриот" тук е всъщност един продажен гъзт

175

Баща

преди 13 години

Поредният геноцид! Но, иначе, няма да има данък лукс. Не разбирате ли, че целата е да няма българи. Щели да преследват майките! Управляват ни враговете ни!

174

Българин

преди 13 години

"Жените ще получават 90% от заплатата си, но базата за изчисляването й няма да е за последната 1 година, в която са работили, а за последните 18 месеца."Чудно, защо тогава се дават пари на ***, които нямат не 18 месеца, ами и 18 дена трудов стаж?Упс - забравих - *** цял живот "работи" една единствена професия - "социално слаба самотна майка".КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ ПРЕМАХНЕ НЕВЯРНОТО НАЗВАНИЕ СОЦИАЛНО И ПЕНСИОННО ОСИГУРЯВАНЕ, КОЕТО ДА БЪДЕ ЗАМЕНЕНО С РЕАЛНОТО - "ДАНЪК ***".

173

Анонимен

преди 13 години

*** демагог скапан!

172

Анонимен

преди 13 години

Бе тая не е ли в затвора бе?

171

българка

преди 13 години

Така е!!!Нали искаме да ставаме Европейци,а госпожа Масларова да спре да вре на всякъде-защото на нас не знам какви помощи ни е осигурила,но на Циганьора-ЯКО!!Те пък на какво се осигуряват и как получават помощи от държавата?????

170

Анонимен

преди 13 години

"Що се отнася до парите за бременност догодина те ще бъдат увеличени, като се предвиждат 410 милиона лева"от утре не пуша пуша, от утре не пия пия................Те Герб само за утре обещават, и така от началото, но утре си остава утре.

169

1

преди 13 години

До USAслед 3 месец децата могат да се дадат на ясли плаща се по 1800$ на месец, където една детегледачка гледа не повече от 3 деца! Да направят и в БГ ясли да могат работещите да оставят децата си там за 30% от дохода на единия родител и тук могат да намалят майчинските и да увеличат заетоста като детегледачки, Ама явно са пресметнали че така е по добре даваш едни 90% от заплатата и не се занимаваш с заплати, отопление, ел. тел. осигуровки и т.н ЗАТОВА ТУКА Е ТАКА - НЕ ИМ ИЗЛИЗА СМЕТКАТА

168

Анонимен

преди 13 години

"Не може една жена, която не работи и не се осигурява, след това да получава обезщетение 410 дни", репликира я обаче шефката на НОИ Христина Митрева.Това значи ли че шефката на Ной, тази дърта скумрия у..... не видела ще режне помощите на утруденото ромско население.

167

Анонимен

преди 13 години

аз не мога да разбера защо някои хора тука говорят за отглеждане на деца с "помощ от държавата". каква помощ е това, като човек цял живот внася всеки месец за майчинство, а го ползва една година?! това са си наши пари и в крайна сметка внесеното е мн повече от взетото!

166

Патриот

преди 13 години

Готов съм да поема риска, да ме арестуват на 13 - ти, но ако знам, че от това би имало смисъл.

165

"възхитен"

преди 13 години

Страхотно!!!При тази демографска криза до няколко години ще се затрие българският ген!Браво,браво,това,което не зе затри хилядолетия,макар и с примеси,ще го ликвидират,за да вържат един обречен бюджет със икономия от стотинки.

164

ор

преди 13 години

Нашата администрация, крайно време е, да й се налагат глоби, както бе по времето на Т.Ж. Те станаха много богати и работят срещу интересите на суверена! Я на Митрова глобичка от пет заплати, за причиняване на щета на голяма група от хора и след няколко дни ще я изпратим за последен път, каквато е скръндза! То и 50 лева, да й вземат, Митрова е свършила! Пари, за бюджета, се събират най-лесно от богати бюджетари! Време им е да се издължат, към държавата, за натрупаните богатства!

163

Цървулан

преди 13 години

Ти поглеждала ли си си фиша скоро? Я го погледни и малко си размърдай мозъка. Защото ако направиш проста сметка, ще видиш, че парите за майчинство, които се удържат от заплатата са много малък процент. Проблема е във взаимоспомагателния принцип и това, че *** раждат по 15 деца, за които получават някво майчинстово. Когато Айше роди и Бай Киро и внесе за 6/12 месеца на 2400 лв, държавата е на загуба. Ама като трябва да внесе за 18 или 24 месеца, няма да има далавера. Проста математика?

162

биб1

преди 13 години

Христина Митрева- Баба Яга

161

киулке

преди 13 години

Вие изобщо имате ли собствени мисли в главата си? Как навремето бабите и дядовците ни са гледали по десетина деца без каквато и да било помощ от държавата? Ей, измиха мозъците на цели поколения с всякакви либерално-анални измислици!!!

160

ники

преди 13 години

браво,радвам се за това което направиха *** в парламента.решението да емигрераме с жена ми сме го взели от няколко седмици ,тези просто ускоряват нещата.дано ни вземат в шенген за да се опразни географското понятие -българия и да останат само *** в парламента. емигрирай народеее