42

Някой

преди 14 години

Дрън-дрън. Знам един псевдо-лекар, който има само диплома, но не и знанията, които трябва да има. Цанил се е за джипи в две-три села, всички са пропищели от некадърността му, ама той продължава да си седи.А "частните" случаи се разпространиха като епидемия, та отдавна не са частни.

41

Георги Петров

преди 14 години

Да,след това трябва до обиколи няколко къщи, за т. нар. частни посещения.След това като се прибре в къщи почват да се точат хората, които през деня поради някаква къде основателна, къде не причина не са отишли на лекар и през нощтта като ти звъннат двама трима, че бърза помощ не ги приема и ми разправяй, че работното време е 6 часа.

40

Георги Петров

преди 14 години

Не мислиш ли че говориш за частни случаи.Помисли малко.Като изключим 2-3 по-големи града останалите лекари работят в ограничен кръг пациенти.Знаеш ли, че в един малък град една лоша дума срещу теб и си до там?

39

Анонимен

преди 14 години

Господин Петров, всичко това, за което говорите лекарите си го плащат от потребителската такса, за която не издават касови бележки. Направети си сметка по колко човека минават на ден през кабинета и ще се съгласите, че това са много пари.А можете ли да познаете колко плащат на сестрите, водят ги на 4 часа, сестрите работят с пълно работно време, а от това кой губи-ние всички, данъкоплатците.

38

Някой

преди 14 години

Глупости. Нашето джипи е на работа от 8 до 12,00 и после от 17,00 до 18,00. Това далеч не е 24/7.

37

Балин

преди 14 години

а аз се чудя, за чий ми е Тая усвихваща се ***, дето я назначиха за министър, само простотии ръси и нищо не прави смислено, ама какво се учудвам, нали е герболетка?

36

Някой

преди 14 години

Не ми пука за парите им. Те да си вършат работата като хората, и да не търгуват с живота и здравето ни и това на децата ни, пък да вземат и милиони ако искат. А не да спестяват на раковоболни информацията, че са освободени от потребителска такса, да им я искат и да си я прибират в джоба чистичка и необложена. И на гърба на болен човек!

35

нервна

преди 14 години

Нали това обяснявам,лекарите не са ЕТ по собствено желание.Такива са правилата на системата.Според н.нар.капитационно плащане,касата плаща на лекаря за възраст 18-65 г. 1,05 лв.на месец.Значи,дали ще го посетя 1 път или 10 пъти в месеца-все една и съща сума.Губи се мат.стимул.Ти,като влезеш 1 път в магазин и платиш,следващите 10 пъти дали ще ти дадат безплатно?!Такива са правилата на пазара.Когато почнат да плащат за дейност,а не на човек,сами ще ви гонят да ви предлагат услуите си...

34

Георги Петров

преди 14 години

Явно незнаеш, но общопрактикуващите лекари са на работа 24/7И заплати 2-5 хил само на картинка са ги виждали.

33

Анонимен

преди 14 години

Абсолютно съм съгласна с 8

32

Георги Петров

преди 14 години

Българите имаме една много положителна черта.Обичаме да броим чужди пари.По статистика:средния брой пациенти на един общопрактикуващ лекар е 2000 човека, като за това той получава средно 1800-2000 лева.От тези паро той следва да плати заплати и осигуровки на мед. сестра, наем, телефон, отопление, такси за ползван софтуеер, консумативи.Колко според вас му остават за него, за неговите осигуровки и данъци?

31

ЙОК ЙОК

преди 14 години

Наистина, си прав(а) - нищо смислено не виждам от тяхното съществуване.като влизам при тях се чувствам, като на гара разпределителна.

30

Някой

преди 14 години

Много си прав/а! И аз се чудя за чий ми е това джипи, като и сам човек може да прецени на какъв лекар да иде, след като знае какво го боли. И да, голяма част от тях са неграмотни - сума лекари смених, докато попаднах на свестен. Това, че завършили еди-каква си специалност, не значи, че са кадърни. Особено след като всички знаем как се завършва в днешно време. Толкова лекарски грешки, и то безнаказани, никога не е имало.

29

Анонимен

преди 14 години

Борисова казва истината.Защо, бе хора, не ви харесва истината?Няма за какво да пишат протестни писма личните лекари, това е истината-безхаберие, арогатност и некомпетентност.На всичко отгоре са и търговци, помислете за какво става дума.А що се отнася за правото ни на избор, ние просто нямаме такъв-махаш се от един некадърник и отиваш при друг.И така, личните лекари няма как да фалират.Има нещо дълбоко сбъркано в самата система.И за това лекарите нямат вина.

28

бАЩА ВИ

преди 14 години

Престани да мразиш когото и какво то де е .Зад поста ти прозира езика на омразата.Каза ти се ясно-джипитата са също специалисти.Те работят по правила които и на тях не харесват.Но не са некомпетентни.ГОВОРИТЕ ЛОШО ЗАЩОТО МРАЗИТЕ ЗАМОЖНИТЕ ХОРА-ШИИИИИИИИБАН НАРОД ИЗРОДСКИ!

27

_I_

преди 14 години

До тези, дето сте ми сложили минуси!!! Тази прослойка е изкуствено създадена и тежи на здравната система, с милиони! Всичко свързано с тях е излишно и обременява пациентите, разкарва ги и на края пак при специалист. По тоя дълъг път пациента губи време и доста пари. Защо да ги има? Да работят по 5-6 часа и да вземат заплати от 2000- 5000 лв на месец, отделно от направления и от такси? Не са ли твърде привилигеровани? Защо обаче не се замисляте и си цъкате минуси, еми цъкайте още!!!!

26

нервна

преди 14 години

Ако не знаете Опл-а са ЕТ.Така нар.рИформа превърна лекарите в търговци.После очаквате хуманност.Кучето е заровено в т.нар."капитационно плащане".Значи,плаща се на бройка записан,а не на бройка лекуван.Грешката не е в телевизора,т.ест в лекарите,а в системата.Докато не остойностят мед.дейности,и почнат да плащат за извършена дейност,а не на калпак,все ще е така.Като в магазин-влиза клиента-плаща-получаваш пари,не влиза-не плаща- не получаваш.Тогава или качествена услуга,или пари-йок.

25

Георги Петров

преди 14 години

Толкова много мнения - и почти всичките на ***.Прочетете статията още веднъж.Та в този форум има повече специалисти от колкото в цялата ни сдравна система.Не забравяйте, че функциите на личните лекари са пряко свързани с българската национална здравна система и в този смисъл, те работят по начина по който има налага системата.

24

Баща ви

преди 14 години

Вижда се че не ви трябват лични лекари.Тъй де-щом мразим богатите и тях ще мразим.А за това кой от къкъв специалист има нужда сте прави всички-щом сте завършили медецина вие най-добре знаете.И от политика разбирате,и от съд,и от футбол.Най-добре е направленията да се дадат в ръцете на нас пациентите-2 годишно.Ааааа малко било.Щото няма да останат за неосигурените роднини.Еми живота е гаден.Пък и да се плати при лекар не боли толкова много.Разбра ли ме *** НАРОДЕ!

23

Анонимен

преди 14 години

Е, хубаво, ще отидеш при специалист, но когато лекуваш една "обикновена настинка" отиваш при личната лекарка! След като тя не се сеща каква е причината за т.нар. "настинка" как ти, който не си специалист по медицина да прецениш, че имаш нужда от адекватно лечение при истински специалист?