186

Сатир

преди 1 година

"Няма да помогне на мира, ако Китай ефективно снабдява единствената държава, която е нарушила международното право върху суверенитета на Украйна и е извършила военни престъпления" - А като доставяте за Украйна това какво помага????

185

Боби

преди 1 година

До Анонимен "Само че само 300 хиляди от 44 мишиона украинци пожелаха да са руснаци." СЕРИОЗНО ЛИ? И ОТ КЪДЕ ВЗЕ ИНФОРМАЦИЯТА? Умнико още преди да започне СВО Донбасци в двете републики които са получили РФ паспорт бяха над милион и по 300000 нови заявки имаха само за последния месец...

184

до анонимното

преди 1 година

""""Китай реално не могат да кажат гък на САЩ и ЕС""" ------- Дончо, неграмотен!!! С тези темпове, с които Крачи Китай във всички сфери на Икономиката, Високите Технологии, Космоса, темповете с които се Въоръжава, на Китай са му нужни Десетина Мирни Години и РЕСУРСИ , за да се превърне в Глобалния лидер на света!!! Русия в момента му осигурява и двете!!! Опитаха да спрат Китай с Ковида - не се получи! Ко опитат втори път- Китай ще ги изпепели, защото няма какво повече да губи!

183

Анонимен

преди 1 година

"но откъде Запада ще си доставя нужните стоки?" - да, тегаво ще е отначало, но всяко зло за добро. Европа ще си възвърне производството, в България отново ще отоври завода за "Полу и Цели" проводници... и най-вече няма да се тровим с китайски бакклуци, ще имаме по-добре техника от където и да го погледнеш.

182

Анонимен

преди 1 година

До 179 Тая глупост от къде я измисли.ЕС и САЩ са много по зависими от Китай от колкото си мислиш.Голяма,час от заводите и мръсното производство от което бяга ЕС и САЩ е в Китай и Азия,а и евтината работна ръка е там.Така,че на Китай ЕС и САЩ могат само да подскачат и да се перчат пред публиката.

181

Боби

преди 1 година

До Анонимен "А има такива с пушка в ръка... (Щом искаш да си пишем с метафори, ОК, получаваш ги)" Проблемът е че хората с най-големи и далекобойни пушки в момента са РФ и Китай. А това Най-вече САЩ ама много много ги боли.

180

Анонимен

преди 1 година

До 184 Е то русия без съмнение има претенции, че цялата вселена е в нейната сфера на влияние.Само че само 300 хиляди от 44 мишиона украинци пожелаха да са руснаци.Останалите?Ще ги изколвате или ще ги поробвате?Те тва е руский мир. Чист фашизъм.

179

Анонимен

преди 1 година

До До до до до 153 "И спрямо ядреното оръжие(секирата), кое е пушката?" - Добре, приемам забележката. Имаш право... :) ...Преди да си произведеш "секирата" някой ще използва неговата срещу теб... :) ... Просто няма да те оставят да произведеш ядрени оръжия, както не оставят Иран. Няма такъв вариант, в който някой позволява на Украйна да започне такова производтсво.

178

Анонимен

преди 1 година

Скот Ритър: Каквото и да ни казват, Украйна вече е победена.

177

Анонимен

преди 1 година

До Боби тупото А в самата русия, която много реве за въпросният многополюсен свят, дали има конкурс за китайски и американски ядрени реактори?Който не ще да дава пари на русия за ядрени реактори е фашист и ще бъде денацифициран. Такава ли е твоята русофилска логика?

176

Анонимен

преди 1 година

До Европеец няма доставки на оръжия от Китай към Русия.Русиябне можеш да я победиш без подготовка,а се оказва,че такава няма.Зс да победиш Русия ти трябват 1500 западни танка произведени за Украйна специално още поне 4000 бронирани машини и 1000 бр тежка артилерия и за всичко това трябва да имаш снаряди и мощност да произвеждаш такива,а и около 400-500000 армия обучена професионално и трябва и за загубите да се мисли.Няма как да стане.

175

Анонимен

преди 1 година

на ЕС им пробутаха гинеколожка с нулев политически опит за управник 20 годин живяла в америка- само може да чете задачките и да ги изпълнява- като нашите в народното събрание

174

Анонимен

преди 1 година

"Китай реално не могат да кажат гък на САЩ и ЕС, щото за 3 дни може да им се сгромоляса икономиката тип хартиен тигър." - Да, ако Запада спре да купува стоките на Китай, икономиката им ще рухне (поне първоначално), но откъде Запада ще си доставя нужните стоки? По време на Ковид стана ясно, че близо 70% от антибиотиците за Европа се произвеждат в Китай. Какво ще стане, ако утре Европа каже - ами няма да ги купуваме?Ще измрат милиони европейци.За ден-два не можеш да започнеш сам да ги произвеждаш.

173

Анонимен

преди 1 година

Русия е велика държава и империя, и има интереси в Украйна. Украйна е в зоната на влияние на Русия, в нейната зона на влияние Русия сама определя правилата.

172

До до до до 153

преди 1 година

И спрямо ядреното оръжие(секирата), кое е пушката?

171

ПроСоТо

преди 1 година

"Западът" НЕ е "скептичен",той е ТВЪРДО ПРОТИВ всеки миран план !..Бил той китайски,японски,или конгоански..Докато има още живи украински войници и милиони бежанци,не си и помисляйте за мирен план !..След това ще му мислим !../да му мисли Китай ! /..

170

Анонимен

преди 1 година

До До до 153 до 101 "Как да ти обясня по-просто, че ако са ми опрели нож в гърлото, никой не може да ми попречи, да размахам секирата!" хахаха - Напротив, някой с пушка в ръка ще те гръмне преди да си размахал секирата... :) ... А има такива с пушка в ръка... (Щом искаш да си пишем с метафори, ОК, получаваш ги)

169

Анонимен

преди 1 година

Китай ако ще и най-добрия план в историята да предложи, той пак няма да бъде приет. Приемането на каквото и да е предложено от Китай, ще даде допълнителна легитимност и престиж на Китай на международно ниво, нещо с което САЩ няма да се съгласят.

168

Анонимен

преди 1 година

Китай реално не могат да кажат гък на САЩ и ЕС, щото за 3 дни може да им се сгромоляса икономиката тип хартиен тигър. Ако си мислите, че руснаци, африканци и някви други бедни амуджи поддържат китайската икономика, може да се честитите пред огледалото..

167

До до 153 до 101

преди 1 година

Как да ти обясня по-просто, че ако са ми опрели нож в гърлото, никой не може да ми попречи, да размахам секирата!