51

Дрън дрън

преди 2 години

Завършил съм ЕТМЕ. Микроелектроника. Няколко месеца лутане и открих, че от дограми се правят пари, които никога не бих изкарал като инженер. И семейството си осигурих, и децата. Ще се спукам от яд за загубените 4 години /последната ми беше като задочник/.

50

Мен най-ме

преди 2 години

разсмиват младежи, които 12 години са спали (от 1-ви до 12-ти клас), нищо не са научили, дискотеки, живот, пушене, гаджета и сега изведнъж им се приучило и айде да следвам, пхахахахха! Просто искат да идат в големия град за дискотеки и купони, не че им се учи! Щото знаят, че лесно ще си взимат изпитите, понеже сега не се изисква толкова

49

Веселинъ 7112136860

преди 2 години

Ето до това дередже ни докараха турците,руснаците и евреите. Защото са комплексари и по природа неграмотни.Ако не бяха еврейските Сакскобурготски роми при нахлуването на руските монголи и турци в България,шяхменда размажем съюзническата на Хиткер,Мусолини,Рузвелт и Чърчил Червена армия от вонящи крадци на изби.

48

Анонимен

преди 2 години

Ще кажа на мама. Да види!

47

Анонимен

преди 2 години

Защо да учи висше образование, като може да почне младия човек в някой супермаркет за 1500 лв? После с висше пак някъде толкова ще взима, даже и по-малко

46

ШибиРиби

преди 2 години

Нация от злобаркаджии, мъжете яко лъскат бастуни а жените яростно бият катериците целодневно и по залез слънце всички са вече пияни

45

Анонимен

преди 2 години

Кой пак ни изпревари?! КОЙ?!

44

Отегчен

преди 2 години

Глупости колосални. Младите хора си работят. И то здраво. На по две места. Просто не виждат смисъл да се осигуряват. Парите кеш, на ръка. Впрочем, за последните 22 години и аз съм така. Всеки спестен лев отива в недвижимо имущество. Днес, на 42 години мога да се "пенсионирам" след 1 секунда с наемите и рентите ми около 1800 евро. Не е кой знае какво, но за сиромах като мен си стигат. Пък като пукна, имотите отиват при децата.

43

Анонимен

преди 2 години

Навремето след като завършиш университет имаше задължително 3-годишно разпределение, веднага ти намират работа, после като минат трите години, се издигаш нагоре. А сега завършват младите висшисти и се лутат. Държавата е абдикирала и изобщо не се грижи за кадрите си и затова бягат в чужбина.

42

Явор

преди 2 години

До АнонименБоят е бил за добро. Жалко, че за много хора висшето образование не е ценност. Дано има сериозна борба от държавата в тази посока.

41

БПФ

преди 2 години

Истината е очевидна. Основната част от неработещите и неучещи са от хъхpeшки произход. Трябва незабавно да се спрат помощите на тези, както и възможностите им да получават незаконни доходи от престъпления. Щом образованието е задължително по Конституция, то трябва да се наложат санкции за тези, които не учат и за техните родители, защото който е неграмотен, той е негоден да работи, освен най-прoста работа с ниска добавена стойност. Ако не се вземат тези мерки, хъхpeците ще съсипят държавата.

40

Явор

преди 2 години

Под такива новини съм чел коментари, които ме учудват и дразнят често. Подигравки съм бел и усещал. Статистиката, изложена в новината, е тревожна, но си има обяснение. Бедността е причината, а тя е трудно изкоренима. Разберете, че без висшисти, без много хора с висше образование, няма работеща икономика. Колкото по-малко са висшистите, толкова по-зле за икономиката. Сега разбирам, че през 2012 сме били първи в такава негативна класация. Мнението си за висшето образование променете.

39

Племенницата ми

преди 2 години

беше сравнително слаб ученик, даже в 12-ти клас майка й се оплакваше, че не е стъпвала в училище и на всичкото отгоре кандидатства за висше образование, вика ще пиша нещо, пък каквото ме приемат, за да е студент просто, да не работи, да се оправдава пред техните и да ползва студентски привилегии. Приеха я "Българска филология" в СУ, с 4.25 на матурата по БЕЛ. Цяла година бяха почти онлайн, грам не учи, изпитите ги взе едвам с тройки, Българската филология беше най-елитната специалност,а сега

38

Анонимен гербер

преди 2 години

До ЕДИ КОЙСИ 40 В Чехия не е ли имало комунизъм, в Унгария, в хърватия като част от Югославия, в Румънуя дори/????Разликата с нас е ,че както комунизма ни ,така и демокрацията ни се случва при нас ПО БЪЛГАРСКИ !!!!!!

37

Индженер

преди 2 години

Кой луд ще работи като наглия частник иска квалифициран инженер проектант да му работи за заплата колкото на продавачка в мола? После и печат да си удари върху проекта и да лежи в затвора при евентуална авария. През това време капиталиста да пече кълки някъде из световните курорти.

36

мангофретите

преди 2 години

не са споменатикато причина нещо.

35

Чичо Сам от Тексас

преди 2 години

И аз да можех да си го позволя и аз щях да си лежа по цял ден. Даже и щях да пия и през деня без да ми пука

34

ЕДИ КОЙСИ

преди 2 години

ТАМ ОТ КЪДЕТО Е МИНАЛ КОМУНИЗМА И ТРЕВА НЕ НИКНЕ

33

Анонимен

преди 2 години

Има и такива които уж, са учили, но не работят, а получават огромни за нашия стандарт възнаграждения. Дори успяха да излъжат избирателите и се навряха във властта, за да източната държавата, и служат на чужди интереси.

32

Истината

преди 2 години

Това се получава след като има голяма ножица между бедни и богати - на богатите децата не учат и не работят защото родителите им станаха толкова богати по време на демокрацията за сметка на хората, че децата могат да си позволят хакуна матата